Tidigt på söndagsmorgonen började ett 15-tal män i 20-årsåldern slåss på allmän plats i Farsta i södra Stockholm. Enligt polisen har två gäng från olika stadsdelar rykt ihop i ett stort slagsmål. Motivet? En kärleksaffär.

Strax efter klockan åtta på morgonen ställde sig två gäng upp med knytnävarna i högsta hugg. Ett vittne uppger dock att inga vapen ska ha använts.

– Det är en väldigt udda tid att slåss på, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Expressen.

LÄS ÄVEN: Gängbråk på badplats – en man förd till sjukhus

Männen skingrades när polis anlände

När polis anlände till platsen sprang de flesta våldsverkarna därifrån. Några av männen kunde emellertid kontrolleras av polisen som konstaterade att de flesta var i 20-årsåldern.

I skrivande stund råder det fortfarande oklarheter kring vad det var som föranledde det stora bråket som ägde rum innan solen hunnit gå upp. Men en teori har polisen.

– Enligt väldigt osäkra uppgifter ska det hela ha sitt ursprung i en kärleksaffär, sade Ola Österling till Expressen strax efter att nyheten blev känd.

Omkring klockan 10 på förmiddagen stod polisen fast vid teorin om kärleksmotivet. Det ena gänget ska ha åkt från Nacka för att bråka med det andra gänget med bas i Farsta.

Ingen ska ha skadats allvarligt i slagsmålet.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gängbråk i centrala Uppsala – slogs med tillhyggen