gangsterrappare-doms-feature

Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Inrikes

Gangsterrappare döms för grovt penningtvättsbrott

Publicerad 7/28/2023
Annons

Gangsterrapparen Alex Ceesay döms under fredagen för grovt penningtvättsbrott. Enligt en dom från Värmlands tingsrätt har han upplåtit sitt bankkonto samt hanterat guldtackor för hundratusentals kronor i en bedrägerihärva.

Alex Ceesay döms tillsammans med sju andra män i en omfattande bedrägerihärva där ett flertal svenskar blåsts på stora summor pengar. I tron att de pratat i telefon med sin bank Nordea har de bedragna förmåtts föra över pengar till förövarnas bankkonton. Totalt har ligan på detta sätt kommit över mer än två miljoner kronor.

LÄS MER: Rapstjärna hånar rättsväsendet efter frikännande för avrättning: ”Mördar för pengar”

Bedragarna har använt pengarna för att bland annat köpa guldtackor för stora summor pengar. De har tagit bilder på de numrerade guldtackorna, som de skrutit med för varandra.

Ur polisens förundersökning

Lyftes fram av SVT

Alex Ceesay har ett gediget belastningsregister och hade innan fredagens dom hela 20 avsnitt i belastningsregistret. Han är tidigare dömd för bland annat rån, försök till rån, grov misshandel, våld mot tjänsteman, övergrepp i rättssak och skadegörelse.

År 2021 lyftes han fram av Sveriges television och det påstods att han lämnat det kriminella livet bakom sig, trots att han så sent som året innan åtalats för en brutal dödsskjutning i Nacka.

Sedan dess har den 31-årige rapparen dömts för flera nya brott. Påföljden denna gång blir skyddstillsyn. Han döms även att betala skadestånd på närmare 1,6 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Mordmisstänkt gangster tog avstånd från brott i SVT – nu häktad för NYA BROTT

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons