Luleå har under den senaste tiden drabbats av en rad mystiska skotthål runt om i staden. Nu senast besköts en buss som var i trafik – med 15 passagerare ombord. Polisen vet ännu inte vilken typ av vapen som använts.

Nyligen rapporterades att fordon och lokaler har utsatts för skott i Luleå. Skotthål har upptäckts i tre bilar, på ett café och på en entrédörr i centrala Luleå. Men nu senast utsattes en av lokaltrafikens bussar för en skjutning – mitt i trafiken. Det rapporterar SR.

Skottet ska ha avlossats på Varvsleden i Luleå. Busschauffören uppger att ungefär 15 passagerare befann sig ombord på bussen när en okänd gärningsman bestämde sig för att skjuta mot fordonet.

En kvinnlig passagerare satt vid det fönster som träffades av skottet – men den yttersta glasrutan lyckades fånga upp kulan.

Samma vapen bakom alla skott

Polisen misstänker att samma vapen har använts i samtliga beskjutningar i staden. Detta då det rör sig om samma typ av skador på alla platser.

Utöver det uppger också den jourhavande förundersökningsledaren Pontus Henriksson för Norrbottens media att det inte finns någon namngiven misstänkt.