En djurgård i Småland har fått ett återkommande problem med barnfamiljer som ”stökar” på platsen. Bland annat utsätts  getter för stenkastning. Men personalens tillsägelse mot detta uppförande är inget som barnens föräldrar vill acceptera och de blir istället hotfulla.

Det är 4H-gården i Skälby som driver sin verksamhet för att lära barn om djur och natur som drabbats av en problematik relaterad till vissa typer av besökare.

LÄS ÄVEN: Mönsterås försöker stoppa djurplågeri – med flygblad på arabiska

På måndagen efter stängning uppges flera barnfamiljer ha ”stökat” på platsen. När gårdens ordförande var på väg hem efter arbetsdagen upptäckte hon hur barn kastade sten på getterna i hagen.

Tvingades larma polis

När hon konfronterade familjerna och krävde att de genast skulle sluta med djurmisshandeln svarade flera pappor genom att bli hotfulla mot kvinnan.

Det slutade med att personalen fick tillkalla polis för att säkerställa ordningen. Då lämnade familjerna platsen.

Personal: ”Ett återkommande problem”

Tina Burvall är föreståndare vid Skälby 4H-gård och hon berättar att de flesta som besöker gården är djurvänner men att det börjat förändras på senare tid.

– Men nu har det blivit ett återkommande problem som vi måste hitta lösningar på, säger Burvall till Barometern (2020-08-05).

LÄS ÄVEN: Änder lockas in med mat och terroriseras: ”Föräldrar låter barnen kasta sten på fåglarna”

authorimage