I helgen gick över 500 människor i en sorgemarsch genom den tyska byn Worms. De tågade till minne av 21-åriga Cynthia R. som i förra veckan mördades brutalt av hennes tunisiske pojkvän Ahmed T, 22 år gammal. Hon ska ha anpassat sig efter alla hans muslimska krav men när hon vägrade flytta till Tunisien högg han ihjäl henne.

De blev ihop för fyra månader sedan, rapporterar den danska tidningen Den korte avis. Cynthia var enligt uppgift en livsglad ung kvinna som utmärkte sig för sin värme och hjälpsamhet. Hon var en stor djurvän och hade två hundar.

Men så ändrade hon sig. Hon började anpassa sig efter Ahmeds krav på hur en muslimsk kvinna skulle vara.

En vän till familjen berättar för BILD att Cynthia började gå i muslimsk sjal av hänsyn till Ahmed. Hon slutade att sminka sig och började lära sig arabiska för hans skull.

Men det var en sak hon inte ville göra för honom, vilket ledde till att han mördade henne.

Avslag på asylansökan
Som så många andra från Nordafrika hade Ahmed sökt asyl i Tyskland, även om han inte var en reell flykting. När han kom till Tyskland hade han tre olika identiteter, så han kunde inkassera tre gånger så mycket i fickpengar från staten.

Men Ahmeds asylansökan blev nekad och när Cynthia och Ahmed träffades stod det redan klart att han skulle utvisas.

Ahmed försökte övertala Cynthia att resa med honom till Tunisien men hon sa nej.

Bestialiskt mord
Hans exakta motiv är fortfarande är oklart men efter hennes vägran att följa med mördade han henne med mer än tio knivhugg i hennes hals, lunga, händer och rygg.

Den tyska onlinetidningen PI-News skriver att Cynthia hade kunnat vara i livet om myndigheterna hade utvisat Ahmed i samband med att hans asylansökan avslogs. Han ska även ha avtjänat ett fängelsestraff för stöld.

– Hon var en så snäll människa. Hon pratade aldrig illa om någon. Hon älskade sitt jobb och ville studera för att bli barnmorska. Hon var glad och levnadsglad, sa hennes farbror enligt PI News.

För ett år sedan ska Tyskland enligt PI News även ha vägrat att klassificera Marocko, Algeriet och Tunisien som ”säkra länder”, till vilka man kan utvisas.