Glassföretaget Ben & Jerry har tidigare gjort vänsterextrema utspel, vilket Samhällsnytt rapporterat om. Nu gör de ytterligare ett sådant: de vill avskaffa polisen.

Sommaren 2018 gick den amerikanska glasstillverkaren Ben&Jerry:s svenska filial ut och ställde sig bakom riksdagsbeslutet att ge 9000 unga män från Afghanistan rätt att stanna i landet. De hade redan fått avslag på sin asylansökan på grund av att de saknar asylskäl och farit med osanning om sin ålder.

LÄS MER: Glassjätten Ben&Jerry jublar när ’ensamkommande’ med avslag får stanna

Senare samma år tillverkade de en glass med smaken Pecan Resist. Tillsammans med fyra organisationer ville man motarbeta vad de kallade ”Trump-administrationens regressiva och diskriminerande politik”.

LÄS MER: Ben & Jerry’s lanserar smaken Resist – ’mot Trumps regressiva agenda’

Nu gör företaget ytterligare ett vänsterextremt utspel: de vill avskaffa polisen. På deras hemsida skriver de bland annat:

Även om slaveriet kanske upphörde 19 juni 1865 så ledde det inte till en ny era av frihet för före detta förslavade människor. Jim Crow. Massfängslingar. Polisbrutalitet. Alla olika namn på slaveri.

De fortsätter förklara vad de menar med att dra in polisens pengar:

Att vi stoppar med att använda våra skattepengar på så många vanärdade, farliga och rasistiska delar av polisen och istället investerar de pengarna i samhällsdrivna lösningar som fostrar riktig hälsa, fred och frihet. Så istället för att oavbrutet öka polisens budgetar, fylla på med manskap, övervakning, skydd och krigsvapen, så ökar vi resurserna till de folk verkligen behöver…

Därefter radar de upp saker de tror pengarna skulle göra mer nytta, bland annat ”parker och rekreation”, ”fritidsgårdar och bibliotek” men även sjukvård och utbildning.

De kallar det även ”goda nyheter” att Minneapolis har lovat att upplösa sin poliskår.

authorimage