Göteborgs stadshus. Foto: Arild Vågen/Creative Commons

Göteborgs kommun vill kvotera in invandrare till chefspositioner: ”bryter mot lagen”

Delningar

I sin ambition att få in fler utomnordiskt födda till chefspositionerna inom kommunen har Göteborg infört så kallad ”positiv särbehandling” baserat på etnisk bakgrund. Men nu konstaterar Diskrimineringsombudsmannen att detta strider mot diskrimineringslagen.

Fallet gäller en chefstjänst vid Trafikkontoret. Efter att en privatperson anmält Göteborgs kommun till Diskrimineringsombudsmannen för att de ägnar sig åt kvotering på etnisk grund startades ett tillsynsärende, rapporterar Dagens Juridik.

”Kraftigt öka andelen chefer födda utanför Norden”
I Göteborgs kommuns yttrande till DO skrev de att det finns en handlingsplan till förvaltningarna inom kommunen om det de kallar ”normkritisk kompetensbaserad rekrytering”:

Samtliga förvaltningar inom kommunen har utifrån kommunfullmäktiges budget för 2018 fått i uppdrag att kraftigt öka andelen chefer födda utanför Norden.

Samma mål återfinns också i kommunens ”likabehandlingsplan” där de skriver:

Det finns politiska mål som anger att förvaltningarna ska sträva efter att sammansättningen av medarbetare ska spegla befolkningsstrukturen i kommunen… Likabehandlingsplanen anger som ett mål för 2018 att beakta mångfalds- och jämställdhetsaspekter vid rekrytering av nya medarbetare.

”Positiv särbehandling utifrån etnicitet olagligt”
DO konstaterat att det förvisso finns ett begränsat utrymme för att ge företräde till arbetssökande av ett visst kön, men inte baserat på etnisk tillhörighet.

Någon motsvarande undantagsbestämmelse med avseende på etnisk tillhörighet finns inte.

Det finns dock ett undantag till detta ”om det utgör ett verkligt och avgörande yrkeskrav att ha en viss etnisk tillhörighet och kravet har ett berättigat syfte samt är lämpligt och nödvändigt för att uppnå syftet”.

DO anser dock att detta undantag ska tolkas restriktivt och ska endast gälla de yrkeskvalifikationer som är ”absolut nödvändiga” för ett visst yrke. Denna tjänst omfattas enligt DO inte av undantaget och Göteborgs rekryteringsförfarande strider därmed mot lagen.

Läs mer: Så går det när saker ska mångkulturaliseras

Samhällsnytt söker Göteborgs kommun för kommentar.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

241 KOMMENTARER

  • Och varje gång de lyckas, misslyckas det.
   Bara lägg av med det här med solbrända maskotar, det börjar bli pinsamt och man skakar på huvvet varje gång och tar INGET inom den verksamheten på allvar.

  • Jag trodde i min fåvitsko att Svensson skulle vakna och se vad som pågår, men nu förstår jag att Svensson är död.

 1. Det här är schamanism då man tror att slag i trumman väcker gudarna som kan ge regn. Men torkan ökar och det enda man kan göra är att byta schamanen. Den nya kan slå i trumman med bägge händer, sen kommer en ny som kan slå både med händer och med ben… Sedan går trumman sönder och torkan tar kål på åskådare.

 2. Att tala om positiv särbehandling i sammanhanget är väl något övermaga. Rätta uttrycket är väl negativ särbehandling eftersom det handlar om att mindre kvalificerade får företräde framför mera kvalificerade.

 3. Sverige har blivit äckligt.
  Äckligt att vistas i som vit skattebetalare.
  Vad ska de göra när alla vi drar?
  Eller bara slutar jobba för vi bryr oss inte längre?

 4. In kvotering med hänsyn till etnisk bakgrund till svensk arbetsmarknad, privat o. statlig tjänst – är något som kommer att öka framöver…
  Skulle också tro, att den svenska regeringen inom några år, tillhälften består av personer födda i Mellanöstern/Afrika.

 5. Är det nån sorts masshysteri eller är det klen förstånd som driver dessa människor. Det måste vara nåt som lockar alla dessa till att bli politiker och i allmänna chefs positioner där de kan åsamka största skada för andra, utan att inse det själv. Man borde vara luttrad vid det här laget. men de överträffar varann titt som tätt.

 6. Först så klarar man inte av att kontrollera gränserna.
  Sedan belönar man uppgivet dom som tagit sig in illegalt med chefspositioner.

  Det är nog rätt så kört för Sverige.

 7. Just i Göteborg har ju de högt uppsatta cheferna visat prov oduglighet i många år. Det fanns en hederlig man som visserligen var sosse men han var väldigt klok ändå. Tyvärr är han numera avliden men han var Göteborgs starke man och hette Göran Johansson.
  Men att byta ut många andra mutkolvar mot invandrare spelar nog ingen roll så länge inte muslimska värderingar blandas in.

 8. Man frågar sig, varför?
  För att de sedan ska kunna peka på husinvandrare som jobbar? Och har bra tjänster? ”Kunde inte gjort det utan dem!”?
  Det hela blir som ett illa stämt självspelande piano.

 9. Om Göteborg ber Riksdagen snällt, så kanske staden kan få en ändring i kommunallagen som fixar problemet.
  I Riksdagen så röstar man ivrigt för vilka stolligheter som helst.

 10. Inte en chans att få ett jobb för Svensson,Pettersson,Andersson om ni inte konverterar till ISLAM,
  Ingen Mohamed anställer en otrogen hund.

  Sverige är fantastiskt, finns INGEN gräns för tokigheter.

 11. Att tänka på hudfärger när man anställer någon tycker jag är fel. Det borde inte spela någon roll, men vad vet jag det är inte jag som anställer, Göteborgs kommun kanske vet något som jag inte vet.

 12. Sverige har blivit SJUKT !!
  Ett normkritiskt genus- , anus- och identitetspolitiskt helvete på väg rakt ner i dyngan !!

 13. Kvotera in etniska svenskar istället en utdöende art . Jag åberopar likabehandslingsplanen . Vilken toknation sverige är inga lagar inga regler bara en jävla massa trams svartjobb och lika för alla lagar . Gör ett brott ska din granne också straffas det måste vara rättvist

 14. Efter att ha tagit del av artikeln förstår jag att nu är vi verkligen i nedförsbacken – håll i hatten Svensson för nu går det fort mot stupet.Jag har i min besvikelse hittills skyllt på politikerna men nu förstår jag att den stora boven är PK-journalistiken som motat de flummiga 7-klöverpolitikerna framför sig..

 15. I en skröna var det svårt för flyktingar att få jobb. Det berodde på att det var så många som kom. Det var en häpnadsväckande slutsats för sagans elit. Man trodde inte på det. ”-I själva verket är det precis tvärt om..” sa de.

 16. Ingenstans nämns något om kompetens och kunskaper,eller räcker det med hudfärg och ursprung i något dysfunktionellt land ? Rekrytering ur en stor grupp arbetslösa ? Ska separata bönerum på de kommunala instanserna inrättas ? Möjlighet att lämna jobbet fem gånger om dagen för att förrätta bön ?

  frågorna hopar sig…..

  • Jepp, gått Koranskolan ger kvalifikation som bl.a. pilot, sjökapten, läkare, men framför allt kommunchef i Göteborg, grattis PK idioter.

 17. Hade varit bra med b****ekvoter. Sverige behöver accelereras ner i avgrunden för att svenne ska vakna. Sorgligt men sant.

  • Det var längesedan i våra hundra no-go zoner. Sedan har vi det redan i Solna m.fl. Fast större delen av landet har det redan delvis, bara att vi kokta grodor inte märkt det.

   • Jo, men det kommer en dag då alla kvinnor i Sverige tvingas täcka håret. Så går det när man är blåögd nog att lita på ”världens första feministiska regering”.

 18. alla företag alla organisationer alla myndigheter inom såväl privat som offentlig sektor har mångfaldsmål.
  alla hr avdelningar jobbar intensivt med mångfalden.
  det kvoteras friskt överallt.
  det anses vara en styrka att ha iranska och eritreanska tekniker på verkstäderna.
  det anses vara en styrka att ha irakiska och syriska läkare på vårdcentralerna.
  osv osv
  verkligheten är att mångfalden är förödande. den saboterar såväl företagens som myndigheternas verksamhet.

  • Den enda vilja som finns är att passa in, krypa och lisma för att få lilla berömmet från Wolodarski et al.

 19. Den enda vita inkvotering som finns är sossarnas reklamfilmer, och MSM-bilder från Rinkeby och fängelser.

  • Så är det. Och i all annan reklam man drabbas av visas alltid en majoritet av ”mångfald” upp. Mångfald betyder numera 100% mörka.

 20. Det finns många stora, tysta grupper i samhället som saknar representation och är mer betjänta av positiv särbehandling än sk mörkhyade invällare utan lojalitet, förankring eller kunskaper. ’Äldre’ människor, dvs redan från 40+, som söker arbete, diskrimineras fullständigt idag, trots att de har kunskaper, mentala förmågor, livserfarenhet och nätverk. Dessa skulle kunna tillföra mycket till arbetsplatser, och på sikt kanske deras närvaro skulle också minska på den psykiska ohälsan som ofta kommer av okunskap och brist på perspektiv vanliga hos yngre.

  • Exakt. I det militära bland legoknektar som tex bevakar USAs ambassad i Kabul så anställer man bara 40 plussare. Dessa anses som lugnast, coolast och bäst. I Danmark kan man se hur livsmedelsbutiker bara söker folk över 50. – De vill inte ha ”ungdomar” i butiken och anser att äldre sköter jobben bättre och hjälper kunderna bättre och det är bättre atmosfär. Till nattarbete är folk över 30-40 bäst. De har inte alls samma sömnbehov som yngre. Människan mognar sexuellt vid 14-16 men hjärnan är inte mogen förränn över 25 och nattarbete för folk under 25 är dåligt pga av deras sömnbehov.

 21. Här, ta vårt land! Det är ert nu! Vi ger bort det till er! Ni kan göra vad ni vill med det.

  Hur livet blir för våra barn och barnbarn kunde vi inte skita mindre i. Vem fan bryr sig om sina barn? …Inte vi svenskar i alla fall.

 22. Vi ska inte anställa här, vi ska hjälpa dem att öppna arbetsplatser i hemländerna.

  Om Göteborg är sugna på chefer ska de börja med svenska medelålders välutbildade svenskar.

  Ondskan och dumheten tar aldrig slut?

  Det goda är att deras hemländer utvecklas, så kan de bli myndighetschefer hemma, poliser, militärer osv.

  Vi hade redan chefer, poliser, militärer, lärare, etc i Landet Sverige!

  Det är Hemländerna som behöver detta!

  Förstår alla läsare nu, varför era svenska kompisar med mycket utbildning inte arbetar?

  De är inte lata, men utsatta för en stark strukturell rasism från sina egna landsmän i svenska folket!

 23. Motsägelsen ”Normkritisk kompetensbaserad rekrytering” visar tydligt att man tappat kontrollen på både ord och handling. Om normen är att rekrytera utifrån kompetens, vilket verkar rimligt, så innebär väl ”normkritisk rekrytering” att rekrytera utifrån någon annan norm, t ex etnicitet. I så fall bör det heta ”normkritisk etnicitetsbaserad rekrytering”.

  • Normkritisk och kompetensbaserad är varandras motpoler och kommer aldrig att kunna sammanfalla. Vi tackar vänsterfeminismen för denna ”ynnest”.

 24. Har vi inte haft nog med problem med den invaderande sörjan ?
  Ska vi nu ha massa islamister på chefspositioner ?
  Nu har infiltrationen av tärande sörja som prioriteras av socialisttrollen gått helt överstyr, samtidigt som ingenting görs för våra gamla och sjuka som får fortsätta att ligga med sina nerpissade blöjor och matas med microvärmd ”kråkmat”, och ingen verkar reagera över denna kränkande behandling.
  Att vara chef med koranen i skrivbordslådan och bönemattan under bordet är inget som passar i svenskarnas Sverige. Istället är det deportering av importerad parasiterande kriminell sörja som gäller. Att ge det invaderande sekunda parasiterande avskrapet rösträtt efter efter att ha blivit försörjd i några år blir Sverige och svenskarnas undergång, insikten om detta lär komma när svensken tvingas ner på knä med arslet i vädret på en sunkig bönematta och samtidigt lyssna på vrålet från en minaret. Infiltrationen av islam är nu en verklighet som nu måste bekämpas med hårdhandskarna, deras agenda är glasklar, dom skall ta över.
  STÄDA UPP I VÅRT LAND, OCH DEPORTERA ISLAMISTISKT SUNK NU !

 25. Allt som heter kvotering ær till førdærv.
  Jag fattar inte varfør det ska vara så vanskligt att annstælla den som har bæst kvalifikationer.
  Helt ofattbart,sjukt!

  • Man utgår ifrån värdegrunden som vi alla förstår så väl vad den är.
   Ett grund känner alla sjöfarare till vad det är.

 26. Och dom inkvoterade cheferna – kvoterar sedan in sin stam , sin klan , sin religion…Och svenskarna ?? Tja..kolla hur det gick för dom vita i Rhodesia och Syd Afrika…utsatta för besinningslöst våld , mord , fråntas sin egendom , diskrimineras , hånas , förödmjukas..dom numera svarta poliserna har väl kod 291 = att inte ingripa.

  Hoppas det inte redan är försent att gripa och lagföra alla ansvariga för detta folkmord.

 27. Samhällskontraktet diskuteras överallt nu. Man hör folk prata i tfn, i affärer, på olika platser.

  Allt fler börjar fatta:

  -Ja just det. Deras hemländer behöver ju sin egen arbetskraft!

  Se upp för myten: ”Sverige måste klara befolkningstillväxten”!

  SWEXIT

 28. MUTEBORG IGEN = ”positiv särbehandling”

  Och vad har dessa för Kunskap
  Vi har ju sett hur man förvandlar sig från BYSMED till LÄKARE med köpta betyg och jag trodde man anställde på meriter som borgar säkerhet och yrkeskvalifikationer

  DESSA BÖR GRANSKAS VID VARJE ANSTÄLLNING

 29. Om man på fullaste allvar vill få ett samhälle där man inte gror förakt och hat så är kvotering det absolut sista man ska göra. Helt ärligt hur tror dem att gemene man på gatan känner när dennes förfäder byggt upp det här landet, och nu skall han nekas arbete för att någon med ett annat genetiskt ursprung måste tilldelas x antal ledar positioner.

  Idiotiska beslut som dessa sår enbart fler och fler frön för att folk ska gå från att vara invandrarkritiska till att hata invandrare. Idioter till politiker förstår inte hur svår den bollen kan vara att stoppa när den väl kommit i rullning så att säga.

 30. Det här handlar inte om okunskap!

  Det handlar om att befästa EU-regionen Sverige.

  Svenskarna och den svenska kulturen kan få ingå, om det svenska rättar in sig efter majoriteten?

 31. Positiv särbehandlingh är aldrig bra. Det ska varken tas hänsyn till kön, etnicitet eller hudfärg utan enbart kvalifikationer. Det ger resultat. Man kan titta på hur SVT har sjunkit i kvalitet. Först skulle kvinnor in på så många positioner som möjligt och nu är det invandrare. Resultatet ser vi tyvärr nästan varje kväll!

 32. I det militära bland legoknektar som tex bevakar USAs ambassad i Kabul
  så anställer man bara 40 plussare. Dessa anses som lugnast, coolast och
  bäst. I Danmark kan man se hur livsmedelsbutiker bara söker folk över
  50. – De vill inte ha ”ungdomar” i butiken och anser att äldre sköter
  jobben betydligt bättre och hjälper kunderna bättre och det är bättre atmosfär.
  Till nattarbete är folk över 30-40 bäst. De har inte alls samma
  sömnbehov som yngre. Människan mognar sexuellt vid 14-16 men hjärnan är
  inte mogen förränn över 25 och nattarbete för folk under 25 är dåligt
  pga av deras sömnbehov. Inkvotering pga av ras och kön är en religion helt utan vetenskaplig grund. Det är inte ”liberalism” – Det är ett religiöst experiment.

 33. Skall mörkhyade invällare särbehandlas så skall det vara på följande premisser, till arbetsgivarens fördel!
  1. Enkelt att anställa och att avskeda. All förmedling går via officiella arbetsförmedlingar, privat som offentlig.
  2. Brister i faktisk förmåga i förhållande till vad som anges i meritförteckning ger arbetsgivaren rätt att avskeda utan annan grund.
  3. Arbetsgivare som anställer dylik person är helt befriad från sociala avgifter under åtminstone 5 år, och betalar en lön som motsvarar ca 40-60% av vad en erfaren person får. Prel skatt mm dras i vanlig ordning.
  4. Person som bedöms efter viss tid ointresserad av språk och integration får också avskedas utan annan grund. Här på 4an behövs lite kriterier tror jag.
  5. Staten skall hålla sina klåfingrar borta.

  • Punkt 3
   Arbetsgivare befriad från att betala soc avg. i 5 år??
   Ta bort det och lägg lönen på 75% av erfaren arbetare så håller jag med till 100%.
   Sociala avgifter ska ju bekosta deras pension bland annat.

  • Ajo ! Det finns djupare hål än detta vi har nu. Tänk på oändligheten nu när vi får en kommuniststyrd, miljöpartiledd sosseregering med C+L som konsulter i ” Ännustörreinvandringsfrågor”. Det blir en bit till att sänka sig på.

  • Man kan ju lätt tro att de vill hänga ut och visa vad de här typerna verkligen kan eller inte kan, för att sedan peka finger och häckla dem med uttrycket ” Vad va de jag sade ” ! Smarta rasister dessa s.k ”Goa göbbar ”.

 34. Gäller dessa undtantag även för de högsta posterna inom kommun?
  Dvs ska man inte föregå med gott exempel och säga upp sig till förmån för ”mångkulturen”… eller kan det vara så att dessa regler bara ska drivas igenom för andra tjänster än den man själv besitter?

 35. Positiv särbehandling efter politisk åsikt, är en kvoteringsmodell som används i hela den offentliga sektorn.

  Den modellen borde DO titta lite närmare på, även om den egna myndigheten toligen är involverad i det kvoteringssystemet.

 36. Somalier bör tillsättast som chefer för socialtjänsten och försäkringskassan, så att Göteborg får lite rull på degen.

 37. Enbart i Sverige som man kan komma in på en anställningsintervju och få kalla handen för att man tillhör fel ras. Det här är på riktigt vad man kan kalla för rasism. Och det är dessa kommunpolitiker som lobbar för detta som alltid brukar klistra det epitetet på oss andra.

 38. RASISM !
  Mot Svenskar av Svenska PK-Maffian.
  GÖTEBORG har blivit en riktigt Sjuk Stad !
  Jag bodde där 1980 , då Göteborg inte var Invaderat.
  Då var Staden Svensk.

 39. Om dom börjar med att få invandrare till höga poster så har vi snart det samma som miggverket,dvs, dom kör sin svågerpolitik och sen har vi ett Libanon nr 2 och svensken kliar sej i huvudet som vanligt när man inte fattar bättre.

 40. Trafikkontoret ?
  Dom kan ju inte ens klara ett Svenskt Körkort , utan att fuska och skicka en släkting att göra teori-proven !
  Det är som att låta Räven vakta Hönshuset !

 41. Hur har det gått för dom invandrarpolitiker som gett sig på politikeryrket i Sverige ?

  Kanske man kunde lära lite av det…

 42. Tänk på det du i Göteborg, när du betalar kommunalskatt.
  Vad får du för pengarna ?? En fråga du bör ställa dig.

    • Mångfald. Vilket numera innebär 100% färgade/muslimer/kvinnor om man ser hur det ser ut i önskelandet där det är som bäst.

     • I allra högsta grad. Vilken kvotering vi än pratar om så ger man sig inte förrän den ”svaga” gruppen är i majoritet. Och då är den inte svag längre.
      Titta bara på fruntimmerskvoteringen. I det offentliga rummet är det numera nästan bara fruntimmer som visas upp.
      Och nåt jag reagerade på var rapporteringen från Novemberkåsan där den enda åkare som visades upp i Sportspegeln var segraren i damklassen. Naturligtvis ska hon också hedras men att i en så traditionellt manlig sport inte ens nämna segraren i herrklassen är ett så grovt övergrepp som bara SVT kan begå.

     • Bäste man vinner brukar man säga. Men nog tycker jag att PK/genusmaffian är inne och tafsar på sportens okränkbarhet. Vissa sporter har nästan blivit lobbyorganisationer för olika minoritetsgrupper.

     • Ok. Tack . Det gäller att hänga med !
      Jag bodde i USA för 35 år sen.
      Det du beskriver hade Aldrig tillåtits då. Rasism.

 43. Dags att tvångsförvalta vissa kommuner?

  Inom stat, landsting och kommuner gäller sk ”förtjänst och skicklighet” vid rekrytering. Finns inget styrande om utbildning eller etnicitet. Den enda särordning som finns är ur jämställdhetssynpunkt där det är OK att söka efter det underrepresenterade könet.

  Sv Kyrkan som är en ideell förening anger/angav att man ska dela deras värderingar i sina annonser.

 44. När Sverige fungerade bra var det en meritokrati där bästa kompetens för ett arbete var det som tillsatte tjänster. Förfallet och korruptionen har kommit efter Palme eran när partibok och andra ibland direkt kontraproduktiva kriterier blev viktigare.

 45. Ska man få en fungerande verksamhet är det naturligtvis kompetensen som är det absolut avgörande!
  Tillsättandet av ett chefsjobb, eller för den delen vilket jobb som helst, ska inte avgöras av de sökandes hårfärg, storlek på öronen eller något annat ovidkommande.
  Kompetensen ska ha högsta prioritet!

 46. Det verkar pågå nån slags tävling mellan kommunerna om vilken som man lyckas totalhaverera snabbast. Malmö har länge stått i en klass för sig, men konkurrenterna tänker tydligen inte ge upp.

 47. Kanske skulle kompetens kunna vara utslagsgivande vid tillsättande av tjänst och inte hudfärg, religion, kön och sexuell läggning. Bara ett blygsamt förslag. (OBS ironi).

   • Jag fick åka sjuktaxi med en somalier en gång. Jag ville ha skrivet kvitto. Med stora versaler (som en förstaklasselev som just lärt sig skriva) skrev han endast mitt förnamn, klarade inte mer!!!!! Vilken tillgång för landet, vilket begåvningsreserv! Herreminskapare, vilekt elände överheten har försatt landet i!

 48. Alla kommuner bryter mot kommunallagen när de ger nyanlända förtur till bostäder. Varför bryr sig inte DO om detta? Bostadsanvisningslagen krockar med andra lagar.

 49. Säger det igen Scania o Södertälje ett tag var det krav att man måste kunna finska för att bli arbetsledare chef. Det blev dom elakaste jävlar man kom in på helt fel meriter.

 50. ”…om det utgör ett verkligt och avgörande yrkeskrav att ha en viss etnisk tillhörighet och kravet har ett berättigat syfte samt är lämpligt och nödvändigt för att uppnå syftet”

  Jaha, det är så regimmedia kommer undan med att enbart anställa renblodiga arier (Jan Helins ord, inte mitt).

 51. Denna ’positiva särbehandling baserad på etnicitet’ pågår ju överallt hela tiden mitt framför våra ögon.
  Behövs det fler JO-anmälngar kanske?
  Olika ptrislistor hos tandläkaren och förtur för främmande folk vid anställning hos SVT är ju bara ett par exempel.

  • ”Det går faktiskt jättebra att bygga med bajs och halm, iallafall upp till två våningar! Vill man få det lite mer stabilt så är farfars gamla recept att blanda i en fjärdedel kiss i smeten!”

 52. ”Positiv särbehandling”!? Finns det inga gränser för idiotin? Är inte all särbehandling positiv i ena änden och negativ i den andra? I det här fallet negativ för de som är kvalificerade för uppgifterna, och positiv för de som redan glider på en gummibåt genom samhället.

 53. Överallt i hela landet samma skit…
  Och det mest sorgliga är att allt detta sker frivilligt.
  Kolla Malmö! /0-80 % är redan muslimer i kommunhuset. Vilka anställer de?
  Och så den lilla regeln att den första 6 månader kostar dig 10 5 av lönen om någon ”kompis” fixar in dig i kommunhuset.

 54. ”Någon motsvarande undantagsbestämmelse med avseende på etnisk tillhörighet finns inte.” Inte än, men snart.

  Undra hur man tänkt på Migrationsverket. Fast där är väl språk och kulturell tillhörighet med sina asylsökande landsmän ett ”berättigat” undantag.

 55. VI BLIR JU FÖR FAN DISKRIMINERADE I VÅRT EGET LAND, AV VÅRA EGNA! HUR MYCKET TILL SKA VI ACCEPTERA INNAN VI GÅR UR HUS OCH HEM MED FACKLOR OCH PÅKAR!? VI MÅSTE ORGANISERA OSS OCH BÖRJA SLÅ TILLBAKA! TA KAMPEN UT FRÅN INTERNETFORUM, UT PÅ GATOR OCH TORG!

 56. Man blir ju bara uppriktigt förbannad!

  Sverige det enda landet i världen som systematiskt diskriminerar sin egna befolkning och därmed oxå utplånar Sverige och det som var svenskt…

 57. Är det för att MP och F! är med och styr i GBG som de fattar så ointelligenta beslut? Är inte det viktigaste att anställa folk som är bra – sen kan de vara vad som helst?

 58. Herregud. Det är som att låta vice koperalen leka general, dåliga ledare som tro att man kan ta ryssland på 2 veckor under vinterhalvåret med sommarutrustning. Sånt skit har mänskligheten sett för mycket, den fattiga vykortsmålaren tro sej vara stratgski geni.

 59. Diskriminering blir på nysvenska till positiv särbehandling när den begås av ”de goda och anständiga”.
  Sedan när dessa inkvoterade visar sig inte klara av jobbet så blir det ett j-a liv när de vid något sällsynt tillfälle får sparken. Då heter det att man fick gå för att man var kvinna eller hade fel hudfärg när det i själva verket var just detta som var deras enda ”merit”.
  Jag vågar knappt tänka på hur det ser ut dårhuset Sverige om några decennier när dessa sitter bakom varenda spak och varje position i samhället. Bananrepubliker kommer sannolikt att te sig som rena mönsterstater vid en jämförelse.

 60. Man skulle kunna tro att hela rättsväsendet är inkvoterat idag
  Läste på FB att ett par som vi så glatt har tagit emot slog ihjäl sin lilla baby, tack vare en usel åklagare och en ”normal” tingsrätt frikändes båda sedan de skyllt på varann. De får nu var för sig 164000 i skadestånd för sitt lidande.
  Tack Morgan Johansson för att du organiserat ett bra rättsväsende!

  • Inget förvånar mig längre…chefen för Södertörns brandstation anställde ju som bekant en poet och en nagelskulptör för ”att få en bredare kompetens i brandmännens arbetsgrupp”. Snart passerar man väl andra gränser, varför skall kommunala/statliga tjänster tillsättas med människor…..?
   En rejält dreglande boxer, med bister uppsyn som kommunalråd i Malmö kanske?

 61. Det tydligen OK för vänstern att bedrivas rasism i stor skala: kompetensen är helt värdelös, man anställer p.g.a av hudfärg, kön, religion, hårets krullighet, oförmåga att lära sig läsa och skriva plus alla andra funktionsbrister som skall premieras.

  • Antirasister är väl de mest våldsälskande vi har i landet efter islamisterna, de mest fredliga är väl nästan högergängen som mest demonstrerar med plakat och nöjer sig med det… Nä vi får nog se upp med det råa våldet från vänster och de shariatokiga arabafrikanerna.

 62. Det är bara och inse. Högern är svag. De andra är starkare och kör sitt spel. Det går inte att vinna detta. Det är kört. För mig, det är ingen idé längre att bry mig. hela livet går ut på ockuperat sinne. Det är ingen livskvalité utan det känns som att mitt liv är en privat mentalklinik innanför skinnet. Jag har inte mer ord. Det får bli min sista kommentar. Önskar er lycka till.

 63. I Vänersborg har socialismens starka kvinna, Marie Dahlin tvingats avgå, orsak, hon har uttalat sig Sexistiskt och Rasistiskt
  Fan va roligt.

 64. Röda Göteborg, ja helt öppet kör de röda sin trojanska häst där de vill på ett bedrägligt sätt ge över makten till islamister. Vi har sett att sossarna redan tappat kontrollen över sin smygintroducering av muslimer i SSU, där har de redan tagit över på många håll och nu kör sharia race…

  Tack löfven,lööv, reinfeldt, lövin och alla andra sverigehatare i beslutsfattande poster runt om i vårt land.

 65. Nu är det bevisat att det finns etniciteter i alla fall, tack för det.. men inte svenskar förstås, för svensk blir varje person som korsar gränsen genom trollslag.

  • De är inga svenskar kommer heller aldrig att bli.
   De är svenskar med utländsk härkomst.
   Det är en stor skillnad.

 66. VET Du vad Vi Svenskar Är Rädda för….?
  Jo för varandra….sa ett ljushuvud ..!

  NEJ vi är inte rädda för Varandra MEN livrädda för det OKÄNDA oidentifierbara som smugit sej in i vårt Land…!

  Och sen vill Vi Inte ha en Ny Södertälje Liga i varje Stad där stora Släkter går ihop för att Bedrägligt SNO våra Skattekronor mitt framför ögonen på oss med Ett Leende…!

  Vi Är Inte Rädda för dom Men vi vill inte ha dom i närheten av oss…och defenitivt INTE på Jobbet…!

 67. Hur Röstar Ni i Göteborg ?
  Tillhör Ni Mobbarna , som Mobbar Svenskar , som har RUTTNAT på UTLÄNNINGAR som beter sig som grisar ?
  Mobbar ni SD väljare ?
  Dåså !
  Stå ert val , och njut av Mångfalden.

 68. Positiv särbehandling av kulturberikare är väl inget nytt. Det har ju praktiserats länge inom de flesta områden, så varför inte denna gång?

 69. Jag är så in i helvete förbannad på alla svenska Göteborgare som inte förstår ALLVARET i den situation vi befinner oss i , i Sverige.
  Ni är en skam för Sverige !
  Jag har Bott i Göteborg. Allt skulle vara så väldigt reko. Och följa Fackets bestämmelser. Rediga Gubbar .
  Jävla BÅG !
  Ni tjötar om Göteborg !
  Det är ju för i helvete inte Ert längre !
  Kan Ni göra NÅGOT RÄTT i Livet ?

 70. Grattis Göteborg! Med en muselman som trafikchef så kan ni nu vänta er en omläggning från cykelbanor till kamelbanor!

 71. Galenskapen har inga gränser i Sverige….
  Jag trodde att målsättningen i Sverige var att de tjänstemän som förvaltar våra skattepengar anställdes på kompetens. Vi skattebetalare i Sverige är helt enkelt grundlurade.

 72. Nej och åter nej.
  Livstids utvisning till deras hemländer där kan de jobba för sitt eget land och folk absolut inte här.
  Hur svår kan det vara?

 73. Omvänt diskrimineringsklander borde användas mycket mer !
  För det är diskriminering på högsta nivå när en utlänning får jobbet på enda meriten att han är just vad han är och går före en svensk med bättre (oftast kostsam) utbildning och lämplighet.

  • Ni som sökt samma jobb protestera mot dessa särbehandlingar av invällare.
   Det är den med meriter och lämplighet för jobbet som ska få tjänsten.
   Så har det alltid varit såska det vara.

   • Det gäller politiker också. Vem var så jävla dum att han fick
    Moderaterna att utse fredrik till partiledare.
    Men initiativet smittade och partierna hittade virrpannor som hennarna svetsarn, annie, fridolinen, schspyman och blådildojanne.
    Klart landet faller ihop!

 74. Sverige ska förintas till varje pris. Kosta vad det vill. Sjuka, sjuka Sverige. Och S har snart 40% allena. Hur i glödheta h…e kan det vara möjligt med alla dessa inkompetenta sk politiker S förfogar över. Quislingar hela högen.

 75. Vem tror förresten att Göteborgs stad inte kommer att kringgå detta beslut på ett eller annat sätt. Deras högsta önskan är ju att alla politiska befattningar ska innehas av muslimer tydligen.

 76. Svenskar verkar inte ha något intresse av att hjälpa andra svenskar, man är ogin och hänsynslös när det kommer till medborgare i sitt eget land, men talar man om välfärdsmigranter eller annat folk från ointegrerbara delar världen såsom Somalia eller Mellanöstern, då bjuds det på första parkett.

 77. Undrar vad som egentligen rör sig i hjärnan på våra svenska politiker ? dom har ju släktingar antar jag som ska leva kvar i detta land .
  Sen ser man skillnad på folk och folk..kolla Frankrike,där gick dom ut i hundratusental och demonstrerade ! i meslandet Sverige med det mesigaste och fegaste folket hade det på sin höjd blivit inlägg på sociala medier !

 78. I det feministmarxistiska Sverige verkar de viktigaste meriterna i all offentlig verksamhet vara ung utomeuropeisk kvinna gärna homosexuell utan adekvat utbildning och kunskaper i svenska. Politikerna jobbar hårt på att öka svenskarnas politikerförakt.

 79. Lite hyckleri här. DO har ingenting emot att man kvoterar in kvinnor på allehanda positioner. De tror på egalitarism.

  Här kommer en nyhet till idioterna på DO, där finns ingen egalitarism, ingenting är egentligen lika någonsin och ifall man tvingar på den faktiska fysiska världen någon hitte-på lekstuga ideologiskt trams får man ett bara en funktion som alltid kommer vara lägre än vad man skulle kunna få.

 80. Kors i taket! DO gör ett riktigt beslut.
  Det riktigt tragiska är att de kommunala tjänstemännen är mindre kunniga i förvaltningslagen än en gås.

 81. Kompetens ingen jävla kvotering! Vi ser ju hur våra inkompetenta politiker tillsätter totalt inkompetenta på platser som är av vikt för oss alla och utfallet av detta!

 82. Är du somalisk och utbildad till tänderna kan du glömma alla chefspositioner och om du har tur kan du få jobba som städare. Så då måste man ta till andra metoder för att få in folk i samhället. Helt rätt. Man jag förstår hur ni tänker. Ni avskyr att se nått annat än ariska hudcancer fascister i toppositioner.

 83. Är det inte tillräckligt mycket korruption i ”Muteborg”? Se bara hur hash-pundaren pundar-billy från Kortedala fick sitt välbetalda kansli-jobb genom att gifta sig med ”skrynklan” hulthen.
  Men dom påtänkta framtida cheferna tuggar väl kat istället!
  Det går framåt i Göteborg!

 84. Muslimerna skulle återta Europa utan svärdet sade de när de blev utkastade under 1100-1200-talen. Nästa gång återerövra Europa med det demografiska vapnet, lika med göra fler barn än den Europeiska kvinnan. De lyckats till 100%. Gör sannolikt muslimerna 3 x den vita kvinnans barnproduktion. Nu, dessutom, får hjälp av okunniga och naiva politiker att ta över makten. Tala om att utföra ett nationellt självmord.

 85. Något är väldigt fel i det gamla sossefästet !
  PK-hysterin gör verkligen skäl för uttrycket : Dumheten föregår förnuftet .
  Men så har ju omvärlden ochså hört att Sveriges politiker är helt olämpliga med bristande kunskaper.

 86. Jeg synes virkelig synd på dere i Sverige. Hvis dere ikke snart tar ett oppgjør med galskapen blir vi i Norge nødt til å ta dere imot som flyktninger.

LÄMNA ETT SVAR