Grekernas ilska och frustration över massinvandringen som nu sköljer över dem dokumenteras i allt fler videoklipp. Här ryter de ifrån mot en last illegala invandrare som anlänt någonstans i en båt och försöker hindra dem från att gå i land.

Premiärminister: ”öka ’avskräckningsnivån’ vid landets gränser maximalt”

I en Twitter-uppdatering i söndags kväll gick den grekiske premiärministern Kyriakos Mitsotakis ut och sa att Greklands nationella säkerhetsråd har tagit beslut om att öka ”avskräckningsnivån” vid landets gränser maximalt samt att man inte kommer att ta emot några asylansökningar på en månad. Man kommer även åberopa EU:s artikel 78.3 i TFEU för att få EU:s stöd.

TFEU är fördraget om Europeiska unionens funktionssätt och artikel 78.3 reglerar den legala grunden för att hantera akuta situationer vid EU:s externa gränser. Den säger att:

i det fall att en eller flera medlemsstater konfronteras med en akut situation som karaktäriseras av ett inflöde av medborgare från tredje land så kan EU:s ministerråd, efter förslag från Kommissionen, anta tillfälliga åtgärder till gagn för de berörda medlemsstaterna.

I en uppföljande tweet poängterar Mitsotakis att illegala invandrare kommer skickas tillbaka:

LÄS MER: Dags att kalla massinvandringen för vad det verkligen är: invasion

Nya videos på anstormningen

Här syns vad som påstås vara en grupp marockaner som sjunger sånger och hyllar Allah och även Erdogan efter att denne fortsatt bussa migranterna till Europa. Twitter-profilen BasedPoland noterar att det inte är något krig i Marocko:

https://twitter.com/BasedPoland/status/1234184377489223685?s=09

Här stormar de vad som uppges vara grekiska gränsen:

”Detta är en invasion” skriver en annan: