Den 18-åriga svenska klimataktivisten Greta Thunberg menar att den amerikanske presidenten Joe Biden inte gör tillräckligt för att tackla så kallade klimatförändringar.

Det är i en intervju med MSNBC som Thunberg framför kritiken som handlar om att Bidens nuvarande klimatpolitik inte håller måttet och inte överensstämmer med målen i Parisavtalet.

LÄS ÄVEN: Greta Thunberg sågas av brittisk tv-legend: ”hur vågar du stå där och mästra oss, din bortskämda överklassunge”

På frågan hur Thunberg, som 2020 uppmanade sina följare att rösta på Biden, skulle ranka presidentens klimatpolitik svarade hon att hon bara är en tonåring och därmed inte har mandat att ge några betyg samt att hennes åsikt i frågan inte spelar någon roll. I stället hänvisar hon till vad vetenskapen påstås visa.

– Jag förstår att det är svårt och ärligt talat skulle jag inte vilja vara i en politikers roll just nu – jag kan inte föreställa mig hur svårt det måste vara. Men jag skulle bara vilja att han behandlar klimatkrisen som en kris, sa Thunberg.

Kritik mot Biden

I Bidens presidentorder som utfärdades den 27 januari beskrivs administrationens klimatpolitik. Den har emellertid fått kritik från arbetargrupper då den bland annat innebär att fasa ut diverse industrier.

Tidigare blev Bidens bombningar av Syrien – bara en månad efter hans tillträdande som president – en kalldusch för vänstern som plötsligt insåg att Bidens politik kanske inte kommer att bli den vändpunkt för den försvarsindustriella imperialismen som de hoppades på. Sociala medier fylldes då med besvikna uttalanden och bilder på gråtande vänsteraktivister.

LÄS MER: En månad efter Trump – nu bombar Biden Syrien igen