Efter Hamas massaker av civila israeler i början av oktober har vänsterns reaktion varit att i stället vända sig mot Israel, så även klimataktivisten Greta Thunberg och hennes Fridays For Future. I en debattartikel hävdar Thunberg och gruppen nu att Israel ägnar sig åt folkmord då landet slår tillbaka mot terrorgruppen som gömmer sig bland civila och Israel gör sitt yttersta för att inte skada oskyldiga i de palestinska områdena.

Massakern har blottlagt en ohämmad antisemitism hos vänstern som länge legat latent under ytan och nu visar även Greta Thunberg och hennes rörelse sitt sanna vänsterextrema jag.

LÄS ÄVEN: Greta skanderade ”krossa sionismen” – fördöms av judisk organisation

”Fridays for future har inte ’radikaliserats’ eller ’blivit’ politisk. Vi har alltid varit politiska för att vi har alltid varit en rörelse för rättvisa”, skriver Thunberg och Fridays For Future i en debattartikel i ett försök att släta över den allt hårdare kritiken mot gruppen och varumärket håller på att förlora all sin trovärdighet.

Att stå upp för klimaträttvisa är grundat i att bry sig om människor och deras mänskliga rättigheter. Som en rörelse för klimaträttvisa är det en självklarhet för oss att stå solidariskt med palestinier och alla drabbade civila.

Det innebär att säga ifrån när människor lider, tvingas fly sina hem och dödas – oavsett orsak. Det är samma anledning till att vi alltid har stått i solidaritet med marginaliserade grupper och deras kamp för rättvisa mot imperialism och förtryck, inklusive Sápmi, Kurdistan, Ukraina och många andra.

Vidare heter det ”att Hamas i en fruktansvärd attack mördade civila israeler kan inte på något sätt legitimera Israels pågående krigsbrott” och att ”begå folkmord är inte självförsvar eller på något sätt proportionerligt”.

Vi som svensk rörelse ser också att vi har ett ansvar att uttala oss på grund av Svenska försvarsmaktens samarbete med israeliska vapenföretag, vilket gör Sverige till delfinansiär av Israels ockupation och dödande.

Man påstår sig samtidigt vara lika upprörda över påstådd ”islamofobi” som attacker mot judar i kölvattnet av massakern.

”Tystnad är medskyldighet. Man kan inte vara neutral i ett folkmord”, blir slutklämmen i debattartikeln.

Tidigare har man även hävdat att västerländska medier är “finansierade av imperalistiska regeringar som tar ställning för Israel”.

LÄS ÄVEN: Greta Thunberg tar ställning för Gaza i terrorkriget mot Israel