Rebel News

Greta Thunbergs personliga vakt knuffar Keean Bexte. Faksimil: YouTube

Inrikes

Greta Thunbergs egna vakter knuffade iväg journalist: ”Du är farlig för oss”

Publicerad 1/26/2020
Annons

När Keean Bexte besökte en av Greta Thunbergs typiska skolstrejker utanför Sveriges riksdag blev han inte väl bemött. I ett videoreportage som publicerats av Rebel News ser man hur Bexte blir bortknuffad av klimataktivistens egna vakter – som betedde sig hotfullt och vägrade uppge vilken organisation de arbetar för.

Den kanadensiske journalisten Keean Bexte är en av få journalister världen över som kritiskt granskat Greta Thunberg. Tidigare har han konfronterat Greta med frågor om hennes påverkan på det kanadensiska valet – detta då hon besökte Alberta mitt under den pågående valkampanjen.

När han bestämde sig för att besöka en skolstrejk utanför riksdagen – för att ställa några frågor till Greta – blev han knuffad av två säkerhetsvakter som inte ville låta honom intervjua klimataktivisten. De hotfulla säkerhetsvakterna var inte iklädda någon typ av uniform och ville inte uppge vilken organisation de arbetar för och får lön av.

”Du är farlig för oss”, sade Gretas vakt medan han uppträdde hotfullt mot journalisten. Vakten fortsatte sedan med att anklaga Bexte för att vara i Sverige utan tillstånd.

Frågorna som Keean Bexte tänkt ställa till klimataktivisten handlade bland annat om huruvida hennes skolstrejk egentligen är tillåten eftersom hon går i en särskola med särskilda regler om frånvaro.

Journalisten ville även ta reda på vilken relation Greta Thunberg har till PR-mannen Ingmar Rentzhog som av en händelse ska ha ”råkat” gå förbi Gretas skolstrejk under det tidiga stadiet – och om hennes följe egentligen är en enda stor PR-byrå.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
350Lämnade in upphittad 500-lapp – får 14 000 i böter i stället för hittelön
Annons