gris kulting

Pixabay

Inrikes

Gris på 4H-gård attackerad och plågad till döds

Publicerad 7/1/2023
Annons

Under midsommarhelgen roade sig någon eller några med att ge sig på ett par grisar i en hage på en 4H-gård i Växjö. Enligt polisen är det något som sker med jämna mellanrum.

En av grisarna har försvunnit helt och den andra hittades svårt medtagen av förbipasserande utanför sin hage och dog innan personalen hann ge den vård.

– De misstänker att grisen slagits så kraftigt att den avlidit av sina skador. Grisen har slagits och sedan sprungit i väg för att ta skydd och hittades liggande i en buske, säger Robert Loeffel, på polisens ledningscentral, till Smålandsposten.

LÄS ÄVEN: Ungdomsgäng trakasserar djur på lantgård

Polisen misstänker att någon stulit den ena grisen som försvunnit.

–  Vi har svårt att tro att grisarna tagit sig ut ur hagen själva. Staketet var intakt och de kan inte ha tagit sig ut under det, säger Sofia Lindwall Ek, regionskonsulent på Kronobergs 4H, till SVT Nyheter Småland.

Polisanmält

Händelsen är polisanmäld och gården efterlyser nu vittnen och tips från allmänheten.

– Det är otroligt tråkigt för alla barn och ungdomar som vistas i verksamheten och även för grisarna som inte fått vara ifred, säger Sofia Lindwall Ek.

Inte ovanligt

Kultingarna hade varit på 4H-gården i bara en vecka och inte få några namn än. 

– Det känns konstigt. Vem stjäl en gris, frågar sig Majja Almqvist Rieger som äger grisarna.

Enligt Robert Loeffel att det inte är helt ovanligt att djur stjäls ur sin hage men att det då främst handlar om lamm eller får.

LÄS ÄVEN: CHOCKBILDER: Får HALALSLAKTAS på kolonilott utanför Stockholm

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons