Efter ett beslut i det lokala styret kommer den muslimska uppmaningen till bön nu att höras flera gånger om dagen i en av de största städerna i mellanvästra USA.

Uppmaningen till bön kan spelas av upp via högtalare i lokala moskéer i Minneapolis, den största staden i delstaten Minnesota.

Det är ett lagförslag framlagt av rådsmedlemmen Jamal Osman som tillåter att bönen spelas offentligt mellan klockan 7.00 och 22.00, så länge som lokala bullerföreskrifter respekteras.

LÄS ÄVEN: Snart börjar Ljungbys nya moské byggas

Osman kallar åtgärden ett steg i rätt riktning för religiös jämlikhet och säger att ”vi har mycket arbete kvar att göra för att se till att alla åtnjuter samma rättigheter, alla religioner åtnjuter.”

På Twitter skriver Osman att böneutrop ”är en av de viktigaste delarna av vår tro” och jämför det med klockringning i kristna kyrkor.

”Jämlikhet och gemenskap”

Vidare menar han att det handlar om ”en signal om den jämlikhet och gemenskap vi har byggt här” och att ”det här är Amerika och vi får dela vår tro från hustaken, precis som alla andra.”

LÄS ÄVEN: Bygget av Helsingborgs nya megamoské har börjat

Uppmaningen till bön legaliserades först i USA 2004 i staden Hamtramck, Michigan genom ett beslut av det lokala styret, följt av Dearborn, den enda amerikanska staden i samma delstat där muslimer utgör en majoritet.