Vid midnatt skottskadades en 33-årig man från Irak allvarligt i Rissne centrum i den norra Stockholmsförorten Sundbyberg. Mannen fördes med ambulans till sjukhus men avled senare av sina skador.

Vittnen såg en bil lämna platsen efter skjutningen och polisen letar efter fordonet, vars signalement man dock inte delar med sig av till allmänheten. Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. Ett automatvapen ska ha påträffats.

Enligt uppgift ska den ihjälskjutne mannen ha levt med skyddade personuppgifter efter att tidigare ha blivit beskjuten. Han är också känd av polisen och tidigare dömd för bl.a. grovt rån, försök till grovt rån, grova olovliga körningar och flera fall av narkotikabrott.

Mannens uppges också ha förekommit i flera större brottsutredningar om ännu grövre brottslighet och han ska ha haft kopplingar till andra grovt kriminella personer som dömts för mord, grovanarkotikabrott och grova vapenbrott.

Ingen har gripits för dådet och ingen misstänkt finns. En person togs in till förhör men avfördes och släpptes sedan. Händelsen rubriceras som mord.