En grovt kriminell 23-årig man som ingår i polisens dialogprojekt ”Sluta skjut” för att stävja våldsutvecklingen i Malmö har anhållits för ett nytt mord i staden.

Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat hur Malmöpolisen tillsammans med bland annat åklagare anordnar informationskvällar med gratispizzor för grovt kriminella individer som bedöms vara drivande bakom våldet i staden. Detta för att vinna deras uppmärksamhet att sluta med brottslighet och bygga kompisliknande relationer med individerna.

LÄS ÄVEN: Malmöpolisen bjöd grovt kriminella på pizza: ”Det satte sig verkligen”

Det var på måndagskvällen som en 25-årig man tillika syskon med en ledargestalt inom den gängkriminella världen mördades på Professorsgatan i stadsdelen Hermosdal. En 23-årig man som ingår i Malmöpolisens dialogprojekt ”Sluta skjut” har anhållits misstänkt för mordet, rapporterar SvD.

Den misstänkte gärningsmannen anses av polisen som en av de farligaste brottslingarna i staden. Vidare ska han även vara en av de första individerna som polisen kallade till möte förra året.

Risk för fler skjutningar

Trots att Malmöpolisen under en längre tid har arbetat med projektet att få brottslingarna att sluta skjuta varnar nu Claes-Arne Hermansson som är chef för sektionen för grova brott att vi troligen kommer se fler skjutningar framöver.

– Nu tittar vi på varför den här människan har skjutits, och då vet vi om det finns en risk för hämnd. Just nu har jag inte en sådan klar bild, säger Hermansson till Sydsvenskan.

Deltagare i Sluta skjut greps med vapen

I augusti greps och anhölls fyra män för grovt vapenbrott i samband med en poliskontroll av en bil i Limhamn strax utanför Malmö. Polisen bekräftade att minst en av männen deltog i deras dialogprojekt.

LÄS ÄVEN: Malmöpolisens nya arbetsmetod: ska be kriminella om ursäkt