➤ KRÖNIKA Svenska folket är grundlurat. Politikernas ovärdiga intrigspel om makten kan bara sluta i kaos, regeringskriser, massdemonstrationer och folkligt uppror och med det nyval dessa politiker så fruktar. Stefan Löfven spelar rysk roulett med demokratin.

Först lurar han skjortan av Annie Lööf och Jan Björklund genom att skriva på ett avtal han aldrig tänkt hedra. Han vet att han inte kan föra högerpolitik utan att riskera sitt partis framtid. Väl vid makten vet han också att han får alla tänkbara verktyg för att kringgå avtalets 73 punkter om liberal politik och uteslutning av Vänsterpartiet. Sedan skriver han ett hemligt(!) avtal med Västerpartiet om att inte respektera det första avtalet. I den vanliga världen kallas sådant agerande för dubbel bokföring och bedrägeri.

Centerpartiets och Liberalernas motiv är att utestänga SD:s miljoner väljare från inflytande och förhindra deras roll som vågmästare. Istället får de nu Vänsterpartiet som vågmästare med helt avgörande inflytande. De opålitliga liberalerna blir sittande med Svarte Petter och riskerar väl dessutom att tappa de besvikna väljare som trodde på deras vallöfte om att avsätta Löfven. Den liberala dumheten vet inga gränser.

I ett läge där svenska folket lever med växande hot i form av amoklöpande kriminalitet, gigantisk bostadsbrist, krisande sjukvård, ansvarslös invandringspolitik, alltfler utanförskapsområden, islamisering, undermålig skola, koldioxidfobi, väntande lågkonjunktur etc. etc. får vi alltså en regering som inför varje beslut riskerar att bli avsatt – antingen av vänstern eller av liberalerna, beroende på vilken sida som känner sig mest bedragen.

Detta i ett skede där vi mer än någonsin skulle behöva en stabil regering och inte en som i fyra år ska dansa på slak lina mellan nationalister och globalister. Redan nu har vi förlorat flera månader beroende på maktelitens oansvariga dribblande. Tid som borde ägnats åt att rädda svenska folket från alltmer hotande katastrofer.

Annie Lööf lovar att överenskommelsen med Löfven ligger fast i alla delar. Hon tror sig kunna styra Sverige från baksätet. Ett löfte lika trovärdigt som hennes falska löften inför valet. Sjöstedt är lika säker på att det blir en vänsterstyrd bil. Löfven lär inte kunna undvika att köra i diket.

Även om han mot förmodan på allvar skulle vilja lyssna på svenska folkets oro över den ansvarslösa invandringspolitiken och dess effekter på den svenska välfärden så lär Miljöpartiet ställa sig på bromsen inför varje sådant försök. Om inte annat så kommer denna lilla domedagssekt att se till att bristen på energi stoppar all vidare välfärd.