I Frankrike fortsätter Gula västarna att protestera för 26 veckan i följd. Folkrörelsen växte fram ur ett bensinuppror i november förra året och demonstranterna slår fast att man ”inte kommer ge efter”.

LÄS ÄVEN: Gula västarna: Macron använder Notre Dame för att vinna opinion

På lördagen uppges minst 45 000 människor ha samlats för att protestera mot orättvisor samt försämrade ekonomiska och sociala förhållanden i Macrons Frankrike.

Även i Paris bildade folkrörelsen en lång marsch.

Rörelsen vägrar att ge efter i det som man ser som kampen mot Macron och den politiska eliten. Flera demonstranter som talar med media på lördagen uppger att presidenten inte gör tillräckligt och att media stödjer Macron och därför underrapporterar om demonstrationernas omfattning. En 43-årig demonstrant vid namn Mickael anser att presidenten försöker vilseleda folket med sina framträdanden i media.

– Vi kommer inte att ge vika. Vi är ett färre antal nu jämfört med när vi startade, men när de andra kommer tillbaka då är vi fortfarande här och vi kommer fortfarande att vara arga, slog Mickael fast.

Tårgasdimma
Polisen fortsätter med hårda arbetsmetoder mot medborgare som demonstrerar runt om i landet. I mars reagerade FN på uppgifterna om polisbrutalitet och krävde en utredning kring huruvida det har förekommit övervåld.

Tidigare har Samhällsnytt uppmärksammat hur folkrörelsen har infiltrerats av svartklädda och maskerade provokatörer som startar upplopp, utför brandattacker och butiksplundringar. Även denna helg sågs sådana extremister på gatorna.

LÄS ÄVEN: Gula västarna: ”Vår rörelse har blivit infiltrerad av polisen och provokatörer”

En rullstolsburen man fångades på film i samband med en diskussion. Polisen tröttnar på samtalet och försöker sparka bort mannen för att sedan spreja honom i ansiktet.

https://twitter.com/PartisanDE/status/1127559565430665217

Le Pen leder över Macron
En färsk opinionsundersökning från Harris inför det stundande EU-valet visar att Marine Le Pens Frankrikevänliga och konservativa parti Nationell Samling (RN) numera leder över Macrons parti Republiken på väg (LREM).