Den franska folkrörelsen Gula västarna fortsätter sin kamp mot regeringen och president Emmanuel Macron. Trots den växande coronaepidemin samlades tusentals människor återigen i den franska huvudstaden för att visa sitt missnöje.

LÄS ÄVEN: Under coronaepidemin – polisen övar med tårgas för att skingra demonstrationer

Macrons regering har nyligen förbjudit sammankomster med över 100 personer för att hejda spridningen av coronaviruset (COVID-19). Men förbudet var ingenting som stoppade den 70:e upplagan av protesterna mot honom, de som inleddes i slutet av år 2018 och sedan dess varit ihållande.

I sociala medier cirkulerar flera videoklipp som visar hur uppskattningsvis flera tusen demonstranter marscherade från tågstationen Montparnasse i centrala Paris. De skanderade ramsor mot Macron, rapporterar Reuters.

Polisen använde tårgas och chockgranater 

Omkring 2000 kravallutrustade poliser stationerades ut i staden för att få kontroll på folksamlingen. En pensionär som deltog i protesterna berättar för Reuters att de inte tänker ge upp.

– Vi var tvungna att komma hit och uppmärksamma dagen för att tydliggöra för Macron att vi fortfarande är här och att vi inte accepterar hans pensionsreform, sa pensionären.

LÄS ÄVEN: Enorm våldsam strejk i hela Frankrike mot Macrons pensionsreform

I sociala medier cirkulerar flera videoklipp som visar hur våldsamma konfrontationer på sina håll brutit ut. Polisen uppges ha använt både tårgas och chockgaranter för att få kontroll på människorna.

Fortsatt lågt förtroende

En opinionsundersökning som Ifop-Fiducial tog fram i slutet av februari visar att endast 33 procent av fransmännen är nöjda med Emmanuel Macron som president. Det är en siffra som varit ihållande under de senaste året.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Franska bönder dumpar gödsel mot Macron