På lördagen gick Gula västarna in på sin trettonde protestvecka i Frankrike. Gula västarnas fotograf uppges ha fått handen bortsprängd av en chockgranat som polisen skjutit mot demonstranterna. Majoritet av fransmännen tror Le Pen skulle göra ett bättre presidentjobb än Macron.

Den ihållande rörelsen samlar tusentals människor över hela landet som inte tänker ge upp mot den sittande presidenten Emmanuel Macron och rådande levnadsvillkor i landet. I Sverige rapporteras i kontras till detta om ”växande stöd för Macron” trots att 69 procent av fransmännen enligt opinionsundersökningar är emot presidenten.

Nedan ses hur en chockgranat exploderar mitt i samlingen av människor iförda gula västar. Enligt rapporter på plats har polisen skjutit in rök- och chockgranater i folksamlingen. En granat ska ha landat bredvid Gula västarnas fotograf som tog bilder på platsen. Han uppges ha försökt kasta tillbaka granaten, så som flera demonstranter börjat göra med tårgasgranaterna, när den samtidigt exploderade.

https://www.youtube.com/watch?v=6fwfB3nwwRc

LÄS ÄVEN: Gula västarnas ledare beskjuten av polis – kommer förlora ena ögat

https://www.instagram.com/p/BtqoXKWH3iO/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=7lub94weyhn0

Vänsterextremister och Gula västarna slogs
I Lyon i sydöstra Frankrike bröt ett fullskaligt slagsmål ut mellan vänsterextremisterna Antifascistisk aktion och de Gula västarna.

https://www.youtube.com/watch?v=-mYCmJKtdNM

Bränder i Paris
I Paris har det brunnit på flera ställen, bland annat eldhärjades fordon precis utanför Eiffeltornet.

https://www.instagram.com/p/BtqvYtoD_cI/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=8gvlxvxms0ly

I sociala medier kan man se hur vissa bränner EU-flaggan.

Majoritet tror Le Pen skulle göra ett bättre jobb än Macron
Enligt en opinionsundersökning från Elabe från i torsdags visar att 69 procent av det franska folket är emot Macron.

I ytterligare en opinionsundersökning från Elabe tidigare i veckan fick deltagarna välja mellan den sittande presidenten Emmanuel Macron och den stora utmanaren Marine Le Pen rörande vem som skulle utföra ett bättre arbete i viktiga frågor för landet.

Resultatet visade att 54 procent tror att Le Pen skulle göra ett bättre jobb med att motverka illegala migranter. I frågan om att bekämpa brottslighet tror 52 procent att Le Pen skulle nå bättre resultatet än den sittande presidenten. I frågan rörande landets ekonomi presterade Macron dock ett bättre resultat.