fridolin2

Foto: Per Pettersson.

Inrikes

Gustav Fridolin tar avstånd från finansministerns migrantuttalande

Publicerad 12/22/2017
Annons

➤ Bland de som idag rasar finns utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) som menar att den svenska modellen alltid inneburit att Sverige ska vara ett öppet land.

Efter att finansminister Magdalena Andersson (S) på torsdagen påstod sig ha fått insikt om att den svenska invandringspolitiken inte fungerar särskilt väl, och att migranter nu bör söka sig till andra europeiska länder där bättre förutsättningar finns, har reaktionerna kunnat delas upp i två läger – de som påpekar att Socialdemokraterna för inte så länge sedan kallade Sverigedemokraterna och andra kritiker av den förda politiken för diverse epitet (ett exempel av många), och de som rasar mot uttalandet.

– Antingen är man ett öppet land och investerar i sina medborgare och tror på att människor som kommer kan vara med och bidra och att bygga något nytt, eller så är man ett stängt land, säger Fridolin i en TT-intervju.

– Den svenska modellen är att vi är ett öppet land och jag är beredd att försvara den svenska modellen.

LÄS MER: Magdalena Andersson ber migranter att söka sig till andra länder

Enligt Fridolin går problemen Sverige står inför att lösa.

– Hon får stå för sin syn, jag står för min syn.

Fridolin understryker även att Anderssons påstått nyvunna insikt inte är regeringens officiella hållning i migrationsfrågan.

– Nej, det är det inte. Så har vi sett andra regeringar uttrycka sig i Europa. Faran är att om alla säger så så finns det snart ingen fristad kvar för den som verkligen behöver fly.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons