valdtakt-barn-8373

vanvård barn

Inrikes

Har utvisningsbeslut från Migrationsverket – kunde begå flera våldtäkter mot 11-årig flicka

Publicerad 12/11/2018
Annons

Under sommaren 2017 utsattes en 11-årig flicka för upprepade våldtäkter av en 23-årig man. Nu döms förövaren till fem års fängelse och utvisning. Mannen, som kommer från Afghanistan, har sedan tidigare ett utvisningsbeslut från Migrationsverket men är trots detta kvar i Sverige.

23-åringen plockade upp flickan i sin bil vid en busshållplats där han erbjöd henne skjuts hem. Mannen påstod att han var arbetskamrat med flickans mamma för att invagga henne i trygghet att hoppa in i bilen.

I stället för hem styrde mannen färden till ett avskilt skogsområde där han tvärt bytte tonläge till ett hotfullt sådant och kommenderade flickan att ta av sig alla kläder. Han våldtog henne sedan i baksätet på bilen. Att hon talade om att hon bara var 11 år fick inte 23-åringen att hejda sig.

Mannen tog bilder av den nakna flickan som han hotade att lägga ut på nätet om hon berättade för någon vad som hänt. Bilderna använde han senare för att tvinga flickan att träffa honom igen och begå nya våldtäkter mot henne. I samband med dessa ska den afghanske mannen också ha tvingat i flickan narkotika.

När historien senare uppdagades nekade 23-åringen till allt. Inför rättegången och de bevis i form av DNA som säkrats samt sms som skickats ändrade sig mannen och erkände att han haft sex med flickan. Han hävdade dock att det skett i samtycke och att han trott att flickan var över 15 år och att han därför inte ska anses ha begått något brott.

Halmstad tingsrätt satte inte tilltro till mannens berättelse och dömde honom till fem års fängelse och utvisning. 23-åringen hade redan tidigare ett utvisningsbeslut efter att ha fått avslag på sin ansökan om asyl. Verket menade att hans historia om att han var en journalist som fått problem i hemlandet inte var asylgrundande.

Domen innefattar även narkotikabrott. Manen ska också betala 230 000 kronor i skadestånd till flickan.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1006”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons