Hakan Sune 1

Foto: Polisen/Imdb

Inrikes

”Håkan” i Sune-filmerna dömd för grovt narkotikabrott

Publicerad 7/20/2023
Annons

18-årige Julius Manuel Hugosson Jimenez – känd för allmänheten för sina filmroller som Sunes lillebror ”Håkan-bråkan” i ett antal filmatiseringar av de populära barn- och ungdomsböckerna – ertappades nyligen med ett stort parti narkotika. Han döms nu för grovt narkotikabrott men påföljden stannar, trots tidigare grov brottslighet, vid endast ungdomsövervakning.

Barnstjärnan greps tillsammans med två kumpaner i mars i år och hade då i sin ägo ett 13 kilo stort parti av kokain, amfetamin och cannabis som de tänkt sälja vidare och tjäna pengar på. Polisens tillslag skedde när affären skulle göras upp.

Delar av knarket. Bild: Polisen.

Utöver rollen i Sune-filmerna har Jimenez också haft andra filmroller tillsammans med kändisar som  Petra MedeMarkoolio och Happy Jankell och även tävlat i juniorversionen av TV4:s underhållningsprogram Let’s Dance.

Det grova narkotikabrott han nu döms för är inte hans första allvarliga klammeri med rättvisan. Han är tidigare dömd för bland annat en grov misshandel med tortyrinslag (Skaraborgs tingsrätt  B3647-20) och narkotikabrott och har även stått åtalad för rån. Han har tidvis varit omhändertagen på SIS- och HVB-hem för sitt antisociala och kriminella leverne.

Julius poserar med knarkpengar. Bild: Polisen.

Jimenez har erkänt delar av den brottslighet han nu döms för men nekat till andra delar. Men trots att han är en välkänd kund hos rättvisan sedan tidigare och dömd för brott som domstolen beskrivit som ”synnerligen grovt” och kännetecknat av ”synnerlig hänsynslöshet och råhet” och som gett offret ”bestående svår kroppsskada”, väljer man nu att endast utdöma ungdomsövervakning som påföljd.

Övriga dömda i målet

Bild: Polisen.

18-årige Hans Sebastian Nordahl döms för grovt narkotikabrott till fängelse i 3 år (2 år efter avdragen rabatt). Han får även tillgodoräkna sig den tid han suttit häktad. Han stod även åtalad för flera andra grova narkotikabrott men där ansåg tingsrätten inte att bevisningen fullt ut höll för fällande dom.

Han är tidigare dömd för bland annat en lång rad narkotikabrott och brott mot knivlagen. Påföljderna har stannat vid böter och ungdomsvård.

***

Bild: Polisen.

34-årige Kim Lasse Salminen döms för två fall av grovt narkotikabrott till fängelse i 6 år (4 år efter avdragen rabatt). Han får även tillgodoräkna sig den tid han suttit häktad.

Han är tidigare dömd för en rad narkotikabrott och för grovt vapenbrott. I de flesta fall har påföljderna blivit icke frihetsberövande men han har avtjänat en kortare tid i fängelse.

Domen kan laddas ned och läsas i sin helhet HÄR.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons