Foto: Vogler.

Håkan Juholt: Sverige på väg att avveckla demokratin

Delningar

➤ ISLAND / SVERIGE Demokratin glider svenska folket ur händerna då vi går mot ett expertstyre och på sikt en teknokrati eller en diktatur, befarar före detta S-ledaren och numera svenske ambassadören på Island.

Håkan Juholts tid som partiledare för Socialdemokraterna blev rekordkort; från mars 2011 till januari 2012. Det var efter den så kallade Juholtaffären och sedan allt sämre opinionssiffror för partiet samt intern kritik mot hans ledarskap som ledde till att han avgick.

I januari i år meddelade regeringen att Juholt utses till svensk ambassadör på Island, en post han tillträdde i september.

I en längre intervju från Island med Juholt som Svenska dagbladet gjort, spår Juholt en dyster framtid för den svenska demokratin.

– Hur gammal är din son? Fyra? När han är gammal kommer han inte att leva i en demokrati utan i en teknokrati, eller en diktatur. Det är så in i helvete sorgligt. Jag är ledsen att säga det, men jag är 100 procent säker. Vi håller på att avveckla demokratin, säger Juholt till SvD:s reporter och fotograf då han möter upp dem i Reykjavik.

Hotet enligt Juholt består inte av en övergång till en diktatur med rullande stridsvagnar på Sergels torg, utan vad han kallar ett expertstyre där medborgarnas värderingar får stå tillbaka.

”Demokratin glider oss ur händerna, färre vill bli folkvalda och partierna tonar ned ideologin”, fortsätter han och varnar för vad som kan komma längre fram; ”Visst, jag ser en risk att det kan bli diktatur på sikt”.

Juholt och hustrun säger sig vara klara med Sverige på ett bra tag och under de tre, fyra år som väntar på ambassadörsposten på Island har de inte några planer på att överhuvudtaget besöka Sverige. Vänner och släkt möter man istället i exempelvis Paris eller spanska solkusten.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

598 KOMMENTARER

 1. Karln är dystropisk, och karln ser klart. Han ser, vad den gemene väljaren inte ser. Hur partierna under en längre tid slutat att vara representanter för folket Hur de kategoriskt vägrar lyssna på sina väljare. De levererar ett partifläsk, för att försöka vinna så många röster som möjligt, så de kan bjuda in SINA vänner till politiska köttgrytorna. Men sen struntar de fullständigt i folket.

  Och denna trend har jag själv sett över en tid. Den blev extra tydlig när Reinfeldt tog över posten, och Löfven är inte ett dugg bättre. Detta är vad vi har framför oss, detta är vad vi måste bekämpa. Makten ska utgå från folket, VI ska tala om för våra politiker vad VI vill att de ska göra. De ska inte köra över sina väljare.

  Jag ser allt för många som slentrianmässigt väljer sitt tidigare parti. För de har inte orkat sätta sig in i vad deras parti har gjort, eller lovat. Det enda de har fått intutat i sig, hela tiden, är hur viktigt det är att INTE rösta på SD. Det är såväl journalister som övriga politiker ense om. Varför? För SD jobbar för Sverige och svenskarna.

  • Jag instämmer i det mesta du skrev men undrar vilka vänner du anser att Löfven bjudit in till köttgrytorna som inte redan stod och slevade i sig när Löfven tillträdde. I det resonemanget hänger jag inte riktigt med. Utveckla gärna den delen i ditt inlägg.

   • När det gällde Löfven tänkte jag närmast på att hans kurs är lika destruktiv för Sverige, som Reinfeldts var. Reinfeldt skulle straffa de väljare som hade fräckheten att rösta på SD, Löfvens rabiata hat och personangrepp är inte ett dugg bättre de. Och bägge är de fullt beredda att köra Sverige i botten, om de får möjlighet.

  • De marxisterna är så fyllda med sin självgodhet att de tror att lyssna på folk är att vara populister . Så de tror att det är DE som vet hur ska man ha det bättre , och istället för att lyssna på folk de måste göra så att folket ska lyssna på deras trams om harmoniskt samhälle där aggressiva dödskult Islam kan fredligt existera sida vid sida med andra religioner och sekulärt samhälle . De tror att de ha en exklusiv rättighet för att uppfostra folk och att inplantera ”rätta tankar ” i människors hjärnor . De förstår inte att vad de tycker vara rätt är inte kanske alls rätt men även helt fel. Men de aggressivt motstår dem som försöker att förklara till dem att dem har fel.

 2. Priviligerade gråsossen Håkan Juholt besöker inte Sverige säger han,vi andra vanliga dödliga tvingas leva i den skitiga kloaken.Äcklig von oben attityd i vanlig ordning.

 3. Svenska skattebetalare betalar alltså en gammal såsse en så fet lön så att han kan samla vänner och familj i Paris och på spanska solkusten, för att han vill slippa det han själv varit med att skapa????
  Förstår han verkligen hur han klär av sig själv?
  Och Göran ”upp till kamp” Persson bor idag på herrgård med spritchefen, ja herre gud…..

 4. Om vi åtminstone som Juholt menar kunde styras av teknokrati och experter! Nu har vi ett svetsarstyre och leds av okunighet och ren dumhet. Det är så långt ifrån teknokrater, experter och kunskap man kan komma!

 5. ”expertstyre där medborgarnas värderingar får stå tillbaka”

  Juholt kanske är lite diplomatisk nu. Det jag ser som ”expertstyre” är ett styre som tagits över av byrokrater och media. Inte av riktiga objektiva experter.

  Regeringar kommer och går men myndigheter är och förblir. Det faktum att ämbetsmän sitter längre än regeringar brukar leda till att myndigheternas byrokrater allt mera de facto styr utvecklingen i landet.

  Vi ser ju redan exempel på detta i Migrationsverket som regeringen knappt har någon som helst koll på. MigVerket agerar på egen bevåg, bryter mot lagar och gör beslut stick i stäv mot smahällsnyttan såsom att ge alla ”syrier” PUT. Allt detta sker med beslut inom Migrationsverkets väggar.

  Situationen är likadan med polisen var en politiserad polischef, Dan Eliasson, bygger upp en helt ny polis som inte skall sköta säkerheten i samhället, utan hålla ”dialog” med den kriminella klassen och jaga folk som säger något otrevligt på nätet.

  Ämbetsmännen i sin tur, påverkas av pk-media som säger vad som är ”rätt”. Med narrativ, pårtryckningar och nyspråk styr man myndighetsutövningen i önskad riktning.

  Juholts diktatur syns alltså redan nu. Demokratin håller faktiskt på att glida folket ur händerna när utomparlamentariska aktörer – myndigheter, media, påtryckargrupper – allt mera påverkar och gör beslut som inte är förankrade i parlamentet.

  Allt detta är en utveckling 7-klövern har tyst har tillåtit. Halvkriminella och inkompetenta myndighetschefer får sitta kvar, man ser genom fingrarna med lagöverträdelser, politiska aktivister får ta över myndigheterna osv.

  Snart blir vale betydelselösa när landet ändå styrs, inte av Rosenbad, utan av alla dessa sekundära aktörer som inte ansvarar inför väljarna.

  • Myndighetschefernas långa liv betyder bara att regeringar agerar som täckmantlar och döljer samma system där man inte behöver byta ut systemets viktiga detaljer och de fortsätter fungera oavsett vilken färg som vi ser på ytan.

 6. Kan inte Island ta över försörjningen av Juholt, han gillar ändå inte Sverige som han ska representera, han är bara en ekonomisk belastning för Sverige.

 7. Vi är där redan, titta på verkligheten.
  Ex. Det går utmärkt med kvinnliga ledare så länge de ej förordar en högerpolitik, då gäller ej jämlikheten.

 8. När upphör demokrati?

  Den upphör när yttrandefriheten finns inte och oliktänkande förföljas och trakasseras av etablissemanget och myndigheter.

  Den upphör när rättsväsendet från en oberoende makt har blivit politiserad och agerar inte enligt lagen men enligt ideologi.

  Den upphör när man sparkas från jobb pga ”felaktiga värdegrunder” .

  Ops!

  Så demokratin har upphört i Sverige redan?

  • Visst har Håkan Juholt rätt. Det som i USA kallas ”deep state” existerar även i Sverige. Aktivister tar över myndigheter, de som kastade sten på gatan för 20 år sedan sitter nu i myndigheter och gör lite som de och sina kompisar själva vill.

   Vi ser en ändamålsglidning av gamla lagar. T.ex. Hets mot folkgrupp används för att fängsla misshagliga konstnärer. Tanken att kritik mot massinvandring i själva verket är en typ av rasism med psykiatriska förtecken och därmed borde vara behandlingsbar. Öppnar upp för psykiatriska diagnoser för att tvångsvårda oliktänkande (Sovjetunionen).

   Stalltipset är att Sverige kommer att bli DDR 2.0

   • Nej , det var tryggt i DDR , minimal kriminalitet , grattis sjukvård och högutbildning , alla hade arbete det var inga hemlösa eller tiggare på gator , inga nogozones , nästan inga våldtäkter alls.

    Nej, Sverige är nu mycket värre än DDR – ingen demokrati och samtidigt ingen ordning och reda.

    Venezuela – det är vad Sverige är på väg till.

 9. Att Juholt inte var någon partiledare det vet vi, men han har sina ljusa sidor.
  Har läst på en del och hittat mycket bra, enormt stort för att komma från en sosse. Ibland är han klarsynt och briljant så att man förvånas.
  Googla o sök….man blir faktiskt förvånad.

  • han fick ju aldrig möjligheten att visa vad han gick för, dom mobbade ju bort honom innan hans så kallade sossekompisar fy fan vilka jävla idioter

 10. Välkommen till verkligheten Håkan Juholt. Det glädjer mig att du nu har insett vad det är som pågår i EU och i Sverige. Jag önskar och hoppas att du också förstått att det bara är SD och SD:s politik som kan rädda oss och vår framtid. Om SD får tillräckligt med makt så har vi en liten chans att rädda oss och vår framtid. Om SD får bestämma så kan Sverige undvika att bli en diktatur.

  /CC

 11. Klarsyntheten drabbar även en gammal såsse som Juholt, tyvärr hade dessa ord aldrig kommit ur hans trut, om han hade suttit kvar vid makten, med andra ord sanningen kan du aldrig påtala om du tillhör eliten av PK-patrasket i riksdag och regering, där håller man tätt och hyckleriet når nya oanade höjder, och den personliga karriären kan rulla vidare om man håller tand för tunga. Men ca 80% av den korkade valmanskåren vill varken se eller höra sanningen, för då kan nattsömnen bli störd, bättre att blunda för fakta så slipper man problem på arbetsplatsen och sina lika korkade vänner.

 12. Vår uppgift är att återerövra landet och demokratin. Det kommer att kosta blod svett och tårar , som Winston Churchill en gång uttryckte sig.

  • Då är det vi som pekas ut som fiender till makten , polisen och media !

   Diktaturförespråkarna har så många hjärndöda medlöpare att det blir svårt !

   • han trodde nog inte att det skulle bli som det har blivit han slapp ju i alla fall uppleva det men nu har ju landet tänkt om SOROS försöker sätta käppar i julen hela tiden inte bara, han utan hela EU trojkan hoppas dom misslyckas kapitalt

 13. Enda sättet att få den nya kulturella soppan att fungera är bara möjligt med strikt diktatur och hårda straff , men utan polis och militär som fungetar så får vi nog istället anarki och ev. krig inom Sverige . . . ?

   • men ledarna var ju så grymma så dom måste bort det är ju bara med såna ledare som ett land i mellanöstern kan fungera något så när där gick det inte att bete sig som vi ser att dom gör här o nu, alla jublade när den arabiska våren inleddes resultatet ser vi nu blev det så bra tycker inte det

   • Helt sant , när Khadaaffi och Saddam ”togs bort” så blev det just ett sådant kaos . . . Fler exempel finns säkert !

 14. Det är också ett faktum att Ulf Kristersson även vill försöka lura tillbaka SD väljare med efterapade men dock avsevärt sämre förslag än Sverigedemokraternas. Finns det några korkade SD väljare som låter sig luras av detta?

 15. Demokratin är ju redan avvecklad i Sverige.
  Möjligen kan man säga att vi har demokrati en gång var fjärde år i september månad.

 16. En teknokrati styrs av personer med den vetenskapligt bästa kunskapen, och en politiker värderas utifrån dennes kunskap, expertis och förmåga. Att vi befinner oss i eller går mot en tid då politiker, ens med den bästa vilja, kan förknippas med dessa tre ord har jag mycket svårt att se.

  • Precis! De flesta som nu regerar med Löfven har inte någon värdefull utbildning, de är experter i ingenting utan i floskelproduktion.

   Finansminister inklusive.

   ”Under sin gymnasietid studerade Andersson samhällsvetenskaplig linje på Katedralskolan i Uppsala och gick ut 1987 med elva femmor, två fyror och en tvåa i betyg.[4]

   Andersson avlade ekonomexamen vid Handelshögskolan i Stockholm 1992 och blev därmed civilekonom. –

   Andersson är gift med Richard Friberg, professor vid Handelshögskolan i Stockholm.[5]

   – och vi kan bara kan gissa hur hon ”avlade” ekonomexamen , eller hur?

   Vidare – ”Hon var därefter doktorand i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm åren 1992–1995 men avbröt studierna.” – hade inte hittat en annan ”medhjälpare” i studier ?

   Och en kvinna med sånt utbildnings ”kvalité” tar hand om våra skattepengar…

 17. Juholt jagades med blåslampa av folk i egna partiet och fick lämna scenen.
  Det skulle inte ens räcka med en eldkastare för att få bort Sverre tyvärr.

 18. Hur ska man nu få tyst på Juholt undrar man som bäst i regeringkansliet! Detta får ju inte bli allmän kunskap. Visst har han rätt i vad han säger Juholt, det märker ju inte minst vi som tillbringar många timmar på alternativmedia , de enda källor till sanningen som verkar finnas nu för tiden.
  Att Löfvén tex drar upp Nazismen i tid o otid för att om möjligt tysta motståndaren är heller inget han kommit på själv, ordern kommer uppifrån och heter George Soros.
  Nedan i länken kan ni läsa ett av Wikileaks läckt e-mail från George Soros till Hilary Clinton mitt under brinnande valkampanj.
  ”Jämför motståndaren med Hitler när du känner att du är i underläge i debatten”.
  Detta påbud har givetvis även nått Löfvén och hans stab

  https://twitter.com/nota_snowflake7/status/918576635456172034

 19. Jag blir förbannad över alla som ser ordet ”demokrati” i tron att den existerar!
  När ska vi komma till insikt, att folken måste styra våra länder!
  Nå ni demokrati flummare lägg upp korten på bordet och bevisa att demokrati har funnits i vårt land!
  Okej jag är van med dessa svar: om vi inte hade vi inte haft någon form av demokrati hur hade då vårt land sett ut?
  Dum fråga, när fick vi användning av vår rösträtt när en minoritet av en minoritet (Kapitalet) som bestämmer och lägger ut sina riktkäppar till rådande Regering och övriga partier lider av bitter besvikelse över vilka dårar som styr vårt land. Har du verkligen då mage att påstå att vi har levt i en demokratiskt samhälle där där ordet rättvisa har planterats?
  LÄR ER DET, ATT VI HAR ALLTID I HAR LEVAT UNDER EN DEMOKRATUR!
  Som har ett utgångsläge sedan Romarrikets makts dagar och den finns med i dagens politiska system och dess maktspråk!

 20. Det kan alla räkna ut hur framtiden kommer
  att bli med den förbannade muslim- invällning
  Och inte fan kommer Svenska folket att
  vakna till valet -18 !!

  • Han var den som ville förändra. Som såg. Men makteliten ville annorlunda. Är tacksam att han våga uttala sig. För risken finns att det väntar en post i Sibirien om Löfven får bestämma.

 21. Det var faktiskt länge sedan det satt folk i riksdagen som hade en genuin vilja att freda SVENSKA folkets intressen. I dag saknas folk i riksdagen som ens erkänner det finns ett svenskt folk. Det är helt galet faktiskt, men så illa har det gått.

  Ska jag vara ärligt har jag gett upp drömmen om att Sverige ska kunna återfå sin forna glans, i alla fall inte innan ett totalt ekonomiskt sammanbrott skett med efterföljande stora oroligheter. Många svamlar om krig och sådant skit, det tror jag inte alls på. Vem ska starta det, vem ska kriga mot vem och för vad? Finns inget kvar.

  Det svider och gör ont när man inser vi svenskar, vår kultur och sammanhållning som folk är under total upplösning, men så är det. Vad som kommer sen får vi se. Kalifatet är ingen omöjlighet.

 22. RUNDVANDRING I ÖSTERSUND
  Bodde i denna stad för länge sedan.Vilken enorm förvandling till det sämre! Kryllar av invandrare på alla ställen.Först ett ungt mörkfärgat muslimskt par hon med HUCKLE och barnvagn samt 4 barn med sig!!!!!Sedan den ena muslimer efter den andra tom in på Systembolaget där det numera står en bastant ordningsvakt utanför dörren!Hela gatubilden har förändrats!!! Och på Grytans förläggning kryllar det av invandrare!! Och våldtäkter begås titt och tätt något som knappast hände på min tid!
  Sverige går mot en stor nationell katastrof!! Redan på 2040-talet kommer man att få en muslimsk majoritet i landet.Och vad detta kommer att innebära kan man lätt räkna ut om man som jag tidigare arbetat som läkare i flera muslimska länder.

 23. Nu väntar vi alla med spänning vad Stefan Löfven anser om den social- demokratiska ambassadörens allvarliga varningar.

  • Löfven har inte tid att kommentera. Han måste agera springpojke åt Rotschildernas högra arm, George Soros. 😉

 24. Politiker har fått ett ansvarsuppdrag att föra folkets talan, inte sin egen. Sverige-demokraterna (SD) är det enda demokratipartiet i riksdagen som står närmast folket och väljarna.

  SD är Sveriges enda demokratiparti som vill ta ansvar för Sverige och som står upp för samhällets välfärds- och trygghetsfrågor. 7-klöverpartierna har för länge sedan tappat greppet och kunskapen om demokratin.

 25. Jag tycker att Juholt kan resa tillbaka till Sverige och hjälpa till med att avveckla den annalkande diktaturen.

  Att sitta på Island och bli avlönad av diktaturens kreatur är inget jag betecknar som politiskt framsynt och sverigevänligt.

  • HAN KANSKE började bli obekväm för sossarna därför fick han jobbet i ISLAND han för att tysta honom han var egentligen ganska omtyckt av svenska folket i stort vilket var ett dåligt tecken för sossarna han kunde ju bli en bromskloss för agenda 2030 det var inte löven därför valde dom honom i stället han var lättare att styras dit dom ville

 26. Denne f.d partiledare skiljer sig från den som regerar och domderar som statsminister idag. Juholt förmår åtminstone tänka framåt. Han gör något så ovanligt för politiker idag, undantaget SD, som att analysera och komma fram till en korrekt slutsats; Sverige går mot diktatur. Det är en viktig sak som Löfven aldrig inser ens när diktaturen är fullbordad. Vid den tidpunkten är han i tjänst hos teknokratin i Bryssel…

 27. Juholt och Sverigedemokraterna har faktiskt flera saker gemensamma.

  Framför allt har de fått erfara de ynkliga, ljugande agendajournalisternas maktmissbruk i ett uppifrån beordrat politiskt drev.

  ”Den så kallade Juholt-affären” står det i artikeln.

  DETTA VAR INGEN AFFÄR. DET VAR EN STOR FAKE NEWS INNAN DETTA BLEV VANLIGT I USA.

  En hoax. En bluff. En ”rasistiska-brandmannen-från-Boden-historia.

  Trots att Expressen lade ut alla rseräkningar på nätet kunde man inte hitta några felaktigheter som kvällstidningarna ljög om.

  Det som påstods vara felaktigt, att det var samma datum på reseräkningar för bilresor i tjänsten som vid hemresa var inget konstigare än att Juholt åkt omkring i tjänsten på fredagar och sen lämnat tillbaka hyrbilen och sen åkte i sin egen bil hem.

 28. Pyser dom ut det så här lite pö om pö så ska ni se att vi hinner vänja oss vid tanken att det inte blir nått val 2018 och att Löfven sitter kvar på obestämd framtid !

  • Du är uppenbart fortfarande felinformerad av kvällstidningarnas hatkampanj mot Juholt.

   Juholt är något så ovanligt som en ganska hederlig politiker, om än något originell.

 29. Västeuropa går sannolikt inte att rädda. Ett Östeuropa med handelskontakter i Asien och Ryssland, kan förmodligen attrahera kompetent folk. Håller man bara PK-folket borta kan människor ha ett bra liv där.

  Järnridån återuppstår, med murar mot Junckerland, världens största avvecklingsland.

 30. När Juholt var på partiledarposten så trodde man verkligen att botten var nådd, sen hade han grävt sig ner 100m extra, detta var efter att man börjat fylla igen det 200m djupa hålet efter Sahlin.
  Nu med facit i handen så ser jag att botten var nådd, Juholt hade grävt sig ner 100m extra men sen kom Löfven in i bilden och han skulle inte vara sämre, så först grävde han ner sig till 200m djup för att nå den tidigare högtiden med Sahlin vid rodret men Löfven ville inte bli ihågkommen som en vanlig sosse, han ville lämna sin post när han gett Sverige men för livet så han fortsatte att gräva och gräva och sen grävde han lite mer, till sist kom han upp på andra sidan planeten, men det räckte inte för Löfven, då såg han till att slå NASA på fingrarna och byggde en raket som kunde nå långt bortom jorden och månens inverkan, Löfven siktade på stjärnorna, han kom långt långt bort, så pass långt att han lämnade vårt solsystem tidigt och snart nådde bortre delen av vår galax, men det räckte inte, Löfven ville komma en miljard ljusår bort och det nådde han och det är där vi är idag, nere på botten och vidare en miljard ljusår bortom botten.

  Grattis!

 31. Har Löfven varit boxare ? I så fall så glömde han att hålla upp garden, för nått har slagit honom väldigt hårt rakt på näsan !

 32. För att införa teknokratin har man hittat på den globala uppvärmningen där nu alla fått en kvot på 1.5-2 ton koldioxidutsläpp per år. Detta blir även sen som grund för den nya valutan som kommer att baseras på din energi/koldioxidkonsumtion. Allt sammanvävs sen med digitaliseringen som pågår nu och speciellt med Internet of Things för total övervakning och kontroll av alla aspekter av ditt liv….

  Kan det vara så? 😉

   • Är det inte Centerborgare & Miljöpartiklar som stretar åt det hållet? Sossarna var partiet stramade åt högerns generösa asylpolitik.

    Historiskt sett i Sverige är det alltid högern som infört generösare asylpolitik.

   • Jag följde en intervjuserie i radio som sändes redan innan det blev bestämt att Juholt skulle bli partiledare.

    Som person är Juholt mycket sympatisk och ärlig.

    Mycket originell, javisst.

    Men sympatisk. Han stod emot makteliten i Stockholm och företrädde vanligt folk från landsbygden.

    Detta kunde naturligtvis inte tillåtas. Bonniers och Sjuklövern drog igång drevet, helt baserat på lögner.

    • Han var för ärlig och för hederlig! Ett stort hot mot den inre kretsen av parasiterande och korrupta.
     Titta bara på Margot Wallströms lägenhetsaffär! Nästan gratishyra till kommunal och ingen kö för henne!
     Frikänd. Konstigt nog fick hon inte skadestånd då media varit hård mot henne?
     Eller en rikspolischef som ljuger och begår brottsliga handlingar, raderar tusentals mail, lämnat ut alla polisers data till främmande makter och inget händer?
     Sverige har blivit en korrupt ankdamm!

 33. Haha alla som kallade Juholt för en idiot. Där ser ni vad en globalist styrd media kan åstadkomma. Okej han hade lägenhetsaffärer vilka politiker har inte det. Nu är det bara att vänta när media påverkar oss så Annie Lööf blir statsminister.

 34. Bildt och Reinfeldt kallar sig gärna för experter. Man blir mörkrädd när man hör Bildt lägga ut orden om hur fred och frihandel börjar bli omoderna. EU har nya utmaningar nu, hävdar han, uppfylld av sin egenupplevda storhet.

  Högmod går före fall heter det.

 35. Tanken finns med oss som har studerat vad som händer och kommer att hända om vi inte kan stoppa dess framfart,

  (Diktaturens spöke – Ägaren av den nuvarande västerländska kulturen Presenterad av Adolf Hitler och George Orwell – eller – Öppen och dold *platonism i politiska aspekterna)

  På sidan Diktaturens Ghost

  Eftersom de flesta medborgare är engagerade i politik erbjuder den politiska aspekten av platonismen det enklaste introduktionen för en allmänhet att förstå hela världsöversikten av platonismen. som grundläggande begrepp och argument är kända för många.

  *Platonism kan avse den lära som Platon förkunnade i Grekland på 300-talet f.Kr., men kan, i olika sammanhang, även avse den skola utanför Aten där Platon verkade och de lärjungar och elever som där lärde sig Platons filosofiska idéer.

 36. När jag tar del av vad som händer i det samhälle jag lever så kan det vara värt ett försök att låta makten glida ur medborgarnas händer och pröva ett annat styrelsesätt än demokrati.
  För övrigt gläds jag åt att Juholt deporterats till Island i 4 år.

 37. Du Sköna Nya Värld . . Visst kommer det bli ”experter” som kommer att sitta vid rodret , nämligen koran-experter . Alternativet lär väl inte bli bättre heller med ”experter” av modell Arnstad eller Mona Sahlin plus Rödtotten . . . Fi Dong & Vörgus . . . X( .

 38. Juholt gick inte i ledband till skillnad från Löfvén och blev därför ett hot mot den nya världsordningen ”de” planerar.

  • Finns några kloka sossar kvar, fast jag vet inte varför de fortsätter vara sossar, tx Johan Westerholm (Ledarsidorna.se) och Widar Andersson (politisk chefredaktör i Folkbladet). Men bra att de skriver om den negativa sidan om S, kanske det får fler sosseväljare att nyktra till.

 39. Vilken jävla hycklare. Han skulle gärna fortsatt att styra Sverige ut över stupet bara han fick stå vid rodret. Mitt råd till UD, sparka honom omedelbart för han kan uppenbarligen inte ta tillvara Sveriges angelägenheter på Island om han inte ens vill besöka landet som han representerar. Lön och pension som den arbetande delen av befolkningen bestulits på går däremot bra att ta emot. Fy Fan!!!

 40. Det bästa jag hört på länge.Synd att det inte kom sådana dräpande sanningar under de tio månader han hade vårt land i sin hand.Finns det någon som tycker att sossarna har bytt upp sig efter Juholts sejour?

 41. En slutsats som man inte behöver vara ambassadör för att dra
  Men vakna du nu Håkan? Eller är utsikten från Island inte den bästa?

 42. Finns några Socialdemokrater som inte blivit totalt hjärntvättade kvar ändå, Johan Westerholm, Widar Andersson och nu också Håkan Juholt, hoppas folket vaknar ur dvalan nu när vissa sossar yttrar sig om de vidrigheter som pågår i partiet. S måste bort från all makt.

 43. DEMOKRATI ? Vi kommer inte att vara en demokrati, det går inte, det kommer inte att fungera i framtiden med 100 tals olika folkslag, stammar, klaner, ideolier, religioner, nej Sverige kommer att behöva styras med järnhand för att inte spåra ur helt framöver !
  Folket som kommit hit och blir fler och fler går inte att styra med demokrati, då spårar det ur, nej det bli en stenhård diktatur för att hålla folket på mattan !

 44. Juholt och hans politiker geliker kör Sverige medvetet
  i botten,dom vet precis vad dom gör.
  Roffar åt sig så mycket pengar dom kan och skiter
  fullständigt i folket som gett dom makt.
  Det var länge sedan Sverige var en demokrati,nu gäller
  skit i andra och sköt dig själv.
  Därför är också SD ett så stort hot för PK-eliten,
  för SD står för demokrati.

 45. Sverige närmar sig klansamhället i rasande takt. Folkvandringen från Mellanöstern o Nordafrika är gigantisk,

  O runt om i Sverige, sitter svenska folket o tittar på Bingolotto.Samtidigt som dom hjärntvättas av Publik service o annan media med ”rätt” värdegrund, vilket är synonymt med massinvandring o nedmontering av demokratin o rättssamhället.

  Oavsett vad Juholt har för partifärg, har han helt rätt, när det
  gäller Sveriges framtid.

  • det var synd att dom mobbade bort honom jag tror att han kunde blivit en bättre partiledare än löven men dom gav honom inte den möjligheten tyvärr

 46. Alla EU-länder är på väg mot diktatur. EU är tänkt att vara en federation. I dag fattas 90 procent av alla beslut som rör Sverige i Bryssel. De svenska politikerna är bara statister: i regeringen, riksdagen och EU-parlamentet. Makten finns hos den icke folkvalda EU-kommissionen. I alla världsdelar har unioner skapats som ska lyda under världsregeringen i FN, en världsregering som ska vara på plats år 2030, dvs. om knappt 13 år.

 47. Riktigt värdelöst var det för ca. ett år sedan då det framkom att även i Island finns rövskallar för världens mörkaste krafters bästa. Men skitskönt är det att Sverige, he he, bidrog med en äkta sosse till Island, och inte en sådan prick som föredrar att tjäna uppåt och pissa neråt.

 48. Ja håller med dig! Göteborg, trots att jag bor 5 timmars bilfärd därifrån, var en gång en underbar stad. Jag brukade packa in ungarna 2-3 ggr/år och åka till Liseberg och ströva runt på Avenyn. Idag finns inget som lockar med Göteborg o jag har inte satt min fot i stan de senaste 8 åren.

 49. Jag hade ingen åsikt om Juholt som partiledare förrän hans sista dagar. Han gick ut och sa klart att Socialdemokraterna INTE kommer att rösta för att skicka 200 miljarder till krisande Grekland (via IMF). Då tänkte jag, han är ju en riktigt bra kille, dagar efter avsattes han som partiledare under kuppartade former och S röstade FÖR att skicka pengar till grekland (hade S röstat nej vore vi 200 miljarder rikare nu, de hade utslaget, EU inblandat i avsättandet?)

  • Ja, EU var inblandad i avsättandet av Håkan Juholt som Socialdemokraternas partiledare. Juholt motsatte sig att Sverige skulle närma sig EU:s monetära union. Då skulle han bort och höggs i ryggen med ett svepskäl. Jag tycker bra om och respekterar Juholt. Han verkar vara en sann demokrat och en tänkande och varm människa. Dessutom är han en duktig skribent och en fantastisk talare. Med EU- och FN-lakejen Stefan Löfven som Socialdemokraternas ledare och Sveriges statsminister går vi en mycket mörk framtid till mötes.

 50. Juholt får väl rösta på Sverigedemokraterna då så vi kan ta tillbaks demokratin istället för att ingå i sossekorporationen som är den ”elit” som styr Sverige. Fast elit vet jag inte om de är – sossekorporationens medlöpare verkar rätt bra korkade för att kallas elit.

 51. ”Demokratin glider svenska folket ur händerna”?

  Fyra generationer med den värsta formen socialism.

  Sverige är en simpel ”KLEPTOKRATI”!!!

  • Tyckte du att det blev bättre när galningen Reinfeldt styrde?

   Åtta år av psykopatokrati.

   Det var då Sveriges gränser öppnades för helt fri invandring.

   Nästan all lagstiftning som gällde vid muslim-massinvasionen hösten 2015 hade stiftats av Reinfeldt/Moderaterna.

   • Reinfeldt kan ha varit sjukligt fäst vid de kanske 4 % negroida gener som han eventuellt bar på, så att han avsåg att straffa svenska folket genom ”lämpligt” inflöde av icke-europeer.

    Fantastiskt nog har Reinfeldt själv antytt något liknande, enligt Wikipedia:

    ”He has revealed that his personal distaste for the anti-immigration Sweden Democrats party is based on his partly African ancestry”

    • Det kan säkert ligga en hel del i den förklaringen.

     För övrigt var Reinfeldts anfader duktig att ljuga också, precis som Reinfeldt.

     Det var en mulatt från USA. Men på cirkus uppträdde mulatten som ”kafferhövding från Afrika”.

     Lögner alltihop.

     Mulatten var inte hövding.
     Mulatten var inte från Afrika utan USA.
     Mulatten var inte ”kaffer”. Detta betyder icke omvänd inföding från Afrika.

     Lögnaren Reinfeldt har påbrå, så att säga…

  • Stämmer. Kommer ihåg när Juholt som riksdagsman träffade en ny kvinna och skulle flytta in hos henne. Det första han gjorde var att försöka få riksdagen – skattebetalarna – att stå för hela hyran för de två turturduvorna. Tricket gick, konstigt nog inte genom kontrollen. Dessa politiska politruker är annars vana vid att få det mesta betalt av det arbetande folket. Skam är en bristvara i dessa kretsar!

   • Juholts bostadssituation var helt enligt de regler som då gällde.

    Den som eventuellt gynnades av det helt regelenliga boendet var sannolikt den nuvarande hustrun och inte Juholt. Som kvinna borde du väl kunna uppskatta det.

    • Om det var helt enligt reglerna hade inte Juholt behövt betala tillbaka pengar till staten. Som kvinna gynnas jag av att inte staten luras av skojare.

     • ”Om det var helt enligt reglerna hade inte Juholt behövt betala tillbaka pengar till staten.”

      Nej, det är helt riktigt. Juholt behövde inte återlämna en krona till Staten, eftersom han följt reglerna.

      Han gjorde det helt frivilligt.

      Dåvarande regler gjorde att han hade full rätt till denna bostad i Stockholm, eftersom han egentligen bodde i Kalmar. Inget, repeterar inget, i dåvarande regler förbjöd att en annan person samtidigt kunde bo i lägenheten.

     • Du har säkert rätt i att regelverket var på det viset. Det har ju visat sig att som riksdagsman kan man låta skattebetalarna stå för det mesta av sina hushållskostnader. Det gäller resor av olika slag, det gäller inköp av livsmedel – som Mona Sahlin till exempel – som också hävdade att regelverket inte förbjöd att man hade privata utgifter med riksdagens kreditkort. I min värld, och tydligen även i Håkan Juholts, så är det något som är fel när någon flyttar in hos en motpart och då vill att skattebetalarna skall stå för hela kostnaden, alltså inte bara hälften.

     • Riksdagsmän får en del av sina utgifter täckta, eftersom de har kostnader för dubbel bosättning. Självklart betalar Riksdagen även deras tjänsteresor.

      Men det finns strikta regler för andra kostnader som till exempel hushållskostnader.

      Vad idioten Sahlin påstår kan vi lämna därhän.

      Juholt hade rätt att bo i denna lägenhet, eftersom han egentligen var bosatt i Kalmar. Hyran var inom godkända ramar.

      Det hade alltså inte blivit billigare för Riksdagen om han bott där själv.

      Visst kan man tycka att sambon borde betala en del av hyran, och det gjorde hon ju så småningom.

      Men det var alltså helt enligt Riksdagens dåvarande regler.

      Det var däremot INTE diverse andra riksdagsmäns boende visade det sig i samband med jakten på Juholt.

      Flera andra riksdagsmän hade begått rena brott i samband med sitt boende. Men detta tystades ner. Det var ointressant. Drevet gick ut på att avsätta Juholt.

      En av de som begått ett direkt brott var Centerpartisten Eskil Erlandsson som olagligt bodde kvar i en övernattningslägenhet avsedd för riksdagsmän, trots att han var tjänstledig för sitt ministeruppdrag.

      Han hade alltså ministerlön men tillskansade sig olagligt ett mycket billigt boende.

      Juholt är en ovanligt hederlig politiker enligt min uppriktiga bedömning.

     • Tack för din klargörande information. Självklart skall en riksdagsman få betalt för tjänsteresor men det är inte så självklart att de skall ha frikort från till exempel SJ även för resor på fritiden. Sedan har de en del andra förmåner som privat och snabb vård. Det stämmer säkert att Juholt inte tillhörde de värsta missbrukarna och det var inte därför han slutade eller rättare sagt blev avsatt utan andra orsaker.

 52. Nu får vi ser hur länge Juholt befäster ambassadörsposten i Reykjavik?
  Säger man detta ostraffat?
  Visst, kan det vara en upplysning till det svenska folket, om en annalkande katastrof.
  Tyvärr, så har Juholt inte specificerat grundorsaken, men nog så allvarligt, för att väcka törnrosasömnen.

  • Jag tycker som du att han borde ha utvecklat sina farhågor för diktatur. Hans lösa tyckande blir därmed ointressant.

   Jag tror att Juholts Sverigekritik mest handlar om att ge igen för gammal ost. Att han tänker undvika Sverige i fortsättningen passar dåligt med att han är Sveriges ambassadör på island där han ska företräda svenska intressen. Ambassadörsposten är inte till för att Juholt ska ha en välavlönad reträttpost.

   Vi ska ha erfarna och bra ambassadörer, inte föredettingar som man vill ordna det bra för.

 53. Juholt hängdes ut av våldskommunisterna socialdemokraterna, för att han var en reko sverigevän, väldigt likt vad sverigedemokraterna står för.

  • Jimmie Åkesson talar ofta uppskattande om att SD vill stå för det Socialdemokraterna tidigare stod för.

   Juholt står för vad Socialdemokraterna tidigare stod för.

 54. Den återkommande kritiken mot den liberala staten, kan inte bara härledas till Marx o Engels analyser. Kommunismens två upphovsmän hade dessutom klansamhället som förebild.

  I båda systemen ses självständiga individer som ett hot.
  Påtvingade värderingar ( värdegrund ) säkerställer att
  alla enskilda underställs gruppens intressen .

  Det sista gäller i högsta grad svensk politik, där SD o deras medlemmar angrips med alla medel, ( rasiststämplas ) för
  att underställas det politiskt ”korrekta” etablissemanget.

  Samma angrepp ser vi även i hatet från svensk media mot
  Donald Trump, där sakfrågan blir irrelevant.

 55. Juholt verkar ha börjat tänka klarare efter att ha lämnat den svenska ankdammen.

  Ett exempel på demokraturen är Löfvens ständiga hat och okvädesord mot SD och deras sympatisörer.
  SD är ett stort parti nu och en statsminister ska inte nedvärdera så många medborgare.
  Det hela visar att han inte respekterar folket.

 56. En god början för att säkra framtidens demokrati är att minska antalet riksdagsledamöter från 349 till 149, kvalificerade riksdagsmän som kan annat än att i koma rabbla ”vi tillsätter en utredning”.
  Sverige hyser en (1) parlamentarier per ca 25.000 svenskar, – Tyskland klarar sin demokrati med en parlamentarier på ca 125.000 tyskar. Båda ländernas demokrati vittrar och svajar och det beror klart inte på nuvarande antal parlamentledamöter utan mer på deras kvalitet.
  Ju fler kockar dess sämre soppa, – och nog f-n har vi soppa.

  • I Tyskland styr galningen A. Merkel.
   Tidigare styrde galningen A. Hitler.

   Tysk demokrati är nog inget bra föredöme.

   Men du har rätt i att Sverige har onödigt många parlamentariker i förhållande till folkmängden.

   Sveriges problem beror dock på annat.

  • Det borde samtidigt gå att reducera alla hundratals tjänstemän som jobbar ”bakom” riksdagsledamöterna. Med tanke på riksdagens och regeringens kompetens och prestationer så…

  • Lönen betalas från Sverige hittills. Men grabben e knapppast fattig utan lön från Sverige. Grabben ligger rikt till med tanke på hur fattigt och fattigast som svaga, sjuka o gamla ligger till i Sverige, och som på många håll inte kan fly den muhammedanska slaktaren som bl.a humanisten Löfvén bussat på folket.

 57. Dock händer fantastiska saker i USA.
  Trump är en populist i betydelsen att han lyssnar på och tjänar folket.
  Hela deras msm håller nu på att kollapsa liksom pedofilnästet Hollywood.

  Alla val och nomineringar som hållits efter presidentvalet har vunnits av populistiska republikaner som helhjärtat stödjer MAGA-folkrörelsen.
  Om detta står sig kommer stora delar av Republikanerna (träsket) att bytas ut, och ersättas av personer som tjänar folket istället för den globalistiska eliten.

  Man måste imponeras av denne Trump. Dom har bombarderat honom med fake news, korrupta utredningar, värsta orkaner, översvämningar och masskjutningar, respektlösa NFL-spelare, musiker, skådespelare och vetenskapsmän.
  Hans enda allierade har varit alternativmedia och ett par reportrar på FOX.
  Ändå står han där idag som segrare.

  • Det var upplyftande att läsa. Tack SD + Direktdemokrati.

   Go Trump! Tänk om SD hade en ledare som Trump.

   Tydlig o alltid tänker på sitt land. Visar det med bra exempel.

   Tar ingen skit utan hugger direkt tillbaka med bra argument.

 58. Demografi är livsöde, som Auguste Comte sade. Ingenstans illustreras detta bättre än i Sydafrikas svårlösta och intensiva etniska politik, som förklär sig till en ”harmonisk mångkultur”. De två största stammarna erövrar sitt byte, de två rikaste och mest välutvecklade provinserna, Gauteng och Västra Kapprovinsen, där de flesta vita och de flesta skattebetalarna bor.

  Under det att ”kolonialism” och västvärldens inflytande över lag förblir bannlyst i det afrikaniserade Sydafrika, som Zille bittert fick erfara, så drar sig inte de svarta politikerna och deras miljoner invandrade väljare från att njuta av Västvärldens frukter – trots att de fortsätter att stänga ute afrikander från politiken på alla plan.

  https://www.nyatider.nu/i-sydafrika-har-afrikanderna-ingen-ledarroll-langre-inte-ens-i-den-oppositionella-politiken/

 59. Jag har tillfälligt ändrat min profilbild. Titta noga på det ansiktet. Lägg det på minnet.

  Och för guds skull: RÖSTA ALDRIG PÅ HONOM !!!
  Det kan gå värre än med Reinfeldt!

  SD 2018

  • Rikta din uppmaning till de inte allt för begåvade revirpissarna i SD ledningen istället. Vill man vill öka på sina mandat fram till valet nästa år så gäller det att upplysa den hjärntvättade massan istället för att hela tiden sätta upp fingret i luften och fråga sig vad det är allmogen vill höra. Eller sossarna om du så vill.

 60. Man kan ju påstå att demokratin i princip redan är död. Om SD verkligen menar allvar med att röra om i grytan vilket jag hoppas så får de fan ta och röra om lite i grytan om de får mer makt 2018.

  Man borde…

  Banta riksdagen på ledamöter betänkligt, införa krav på minimumutbildning och gärna arbetslivserfarenhet.

  Återinförande av ansvar för politiker som medvetet eller omedvetet slarvar bort skattepengar som i exempelvis nuon affären, där i princip alla som varit inblandade borde fått fängelse.

  Ta bort de svårdefinierade/flummiga delarna om att Sverige måste vara mångkulturellt ur grundlagen.

  Förbjuda fd politiker att ta höga poster eller arbeta inom privat sektor efter att de avslutat ett politiskt uppdrag. Det krävs en övergångsperiod på minst ett par år.

  Förbjud lobbying alternativt begränsa den kraftigt med krav på offentlig redovisning.

  Osv osv… I could go on. Men det finns en del att ta tag i.

  • Bra skrivet. Du ska ha 30 gilla på den. För inte länge sedan så kunde man få många gilla på en sådan kommentar. Så tjäna jag in minna.

   Gillat har helt klart minskat. Jag ger gilla om det är bra det jag läst.

  • Riksdagen borde omedelbart se över sin besättning…..151 ledamöter borde vara fullt tillräckligt för ett litet land som Sverige.

   Stora länder i Europa såsom; Frankrike, Storbritannien o. Tyskland med en befolkning som är uppemot, 7->9 ggr större än Sverige har parlament med c:a 135 ledamöter fler än Sverige.

   Sen… så borde man se över alla statliga myndigheter.
   C:a 300 till antalet. Säkert 150 för många.

 61. Folk vet i allmänhet inte vad som väntar 2020..Vad händer då som allmänheten inte känner till? Jo, nya EUdirektiv träder i kraft. Vet ej hur gången sett ut när de skapats men konsekvenserna blir enorma. ” Bästa möjliga teknik” är ledorden. Vad innebär det? Jo, företag (kanske även kommuner rimligen) har 4år på sig från 2020 att ha bästa möjliga kända teknik. Vad har ni för ventilation..ren luft in o ut? Ja vi har tygfilter å recirkulation. Jamen det är inte bästa möjliga. Det här stora företaget i Japan har diamantpartikelfilter som rengör sig själv och har överlägsen livslängd. Ja men ska vi köpa in det på alla ställen i fabriken så kostar det 1/4 av vad företaget är värt. Bästa möjliga teknik gäller så.. Det finns företag i dag som använder reaktiva grundämnen i t ex läkemedelsproduktion. De är ålagda o använda mer miljövänliga grundämnen som är mindre reaktiva. Dvs har t ex mer elektroner saknas i yttersta skalet. Innebär rimligen dyrare läkemedel o vissa kanske ej kan tillverkas. Kemiproduktion,avlopp, bilar o s v- alla inom EU blir ålagda använda bästa teknik. I förlängningen innebär det att det mesta blir dyrare o att många företag läggs ner. Jämför t ex små bilverkstäder som las ner pga att det vart för dyrt skaffa elektronisk analysutrustning. Nu är det på en helt annan skala. De anställda då? Ja man kan enligt min mening säga att de avancerade jobben blir ännu avancerade o enkla jobben färre. Dessutom kommer skattebasen bli sämre eftersom de företag som inte väljer o lägga ner måste ha färre anställda eftersom produkter och/eller teknikutrustningsinvesteringarna blir så stora. Om inte resten av världen följer EU så kommer en del företag lämna EUzonen o andra flyttar verksamheten. Sverige? Ser inte bra ut. Skatter på topp o många som inte når upp till dagens mer kvalificerade jobb. Som blir ännu mer kvalificerade. Samt en hög skattebas redan i dag. Det är mycket märkligt att denna info inte är känd. De större företag som inte förbereder sig i dag får det tufft. Kanske de mindre slinker igenom. Men naturligtvis lär vanliga konsumenter drabbas inte bara i affär..avlopp,el,vatten,transporter,
  Bygg..bästa möjliga teknik!

 62. Sverige har inte expertstyre, eftersom relativt lågutbildade får chefsjobb, efter chefsjobb inom myndigheter och politiken!

 63. Hur kan Juholt vilja vara ambassadör för Sverige när han har den inställningen.
  Han borde åka hem och bli SD politiker som är det enda parti som kämpar emot.

  • Jodu, DeusVult.

   Vår vän Juholt är nog väl förtrogen med vulkanutbrott.

   Så här står det i en sång han sjungit många gånger:

   ”Det dånar uti rättens krater,
   snart skall utbrottets timma slå.”

   Texten är från 1:a versen i Internationalen, Melanders översättning.

 64. Redan i december 1965 så konstaterade Vilhelm Moberg att vi levde i en ”demokratur” där enbart vissa åsikter tilläts komma fram. På den vägen är det och det Juholts partikamrater som skapat denna skendemokrati som vi tvingas framleva våra dagar i.

 65. det julholt kallar expert styre
  vill jag kalla för vanstyre

  ”blatteriet” är den elefant som skall hållas helig oavsett konsekvens

 66. Sossarna eller egentligen i stora drag alla politiker vi har i riksdagen är experter.
  Experter på att FÖRSTÖRA Sverige !

 67. Virtanen förnekar sig inte. Han tror fortfarande att Löfven räddade 163 000 människors liv 2015! Helt otroligt att Virtanen är oförmögen att inhämta kunskap.
  För det första: Ca 3% av dem var flyktingar! Resten hitresta lycksökare.
  För det andra: Av de 163 000 får kanske ofattbara 60% uppehållstillstånd?
  För det tredje: Finns ingen ”korrekturläsare/faktakontrollant” på AB?
  Suck!

 68. Inte konstigt att hans tid som partiledare blev så kort, han verkar ju alldeles för normal, vettig och verklighetsförankrad för att leda ett sånt parti….

 69. Hör här!

  Jag fann nyss denna text, skriven 1902 som märkligt exakt stämmer överens med etniska svenskars/svenskors situation i Sverige nu 2017:

  ”Många rovdjur på vårt blod sig mätta,
  men när vi nu till vårt försvar,
  en dag en gräns för dessa sätta,
  skall solen stråla lika klar.”

  Orden är från Internationalen, Menanders översättning.

  Märkligt. Märkligt, minst sagt. Profetiskt på något sätt…

 70. Är inte bara i Göteborg, bor i Norrköping och precis som i storstäderna finns flera stadsdelar där man inte visar sig kvällstid( knappt dagtid)!
  Väntar på lottovinsten så jag kan ta frugan o barnen och fly landet:(

 71. Många svenska författare, kompositörer, konstnärer ger i sina verk uttryck som borde stå högt på agendan för alla dessa fascist-jägare att ta bort.

 72. Som ateist borde man kunde bli åtalad för att man kränker alla de som har en tro. För en ateist är religion inte annat än hokus pokus och ger man uttryck för det så är man således någon som kränker andra. Tänk att man måste anpassa sig till något som man inte vill ha något med att göra och gör man inte det då kan det leda till åtal och en dom. Nog är det väl rätt märkligt att man ska påtvingas något som ingen kan bevisa och dessutom också kunna bli dömd för det. Men det är så mycket sjukt numera så man blir inte förvånad över någonting.

  • – Jag är agnostiker. Religion är ”hokus pokus”. – Tron på ”tomtar och troll bör inte ge orsak till särbehandling i samhället.

   – Jag har läst Koranen, Haditherna.

   Gamla och nya testamentet.

   Konfucius tankar och Lao Zi:s reflektioner.

   Marcus Aurelius ”Självbetraktelser”-

   Den äldre Eddan och Havamal.
   .
   Kort.

   Om jag skall sammanfatta det kommer MARCUS AURELIUS närmast sanningen..

   ”- En god människa gör goda gärningar utan att förvänta sig belöning…
   – Troende människor förväntar sig belöning, nu eller i livet efter detta… – En god människa gör goda gärningar utan att förvänta sig belöning. – Och så förbjöd

   • Själv är jag inte ateist, är inte heller behov av kyrkobyggnader eller präster. Jag finner min Gud där han och jag bestämmer plats.

    • Jag med. Jag finner min tro i mig själv och min omgivning,

     – Men jag kallar mig inte ”ateist”. Istället ”agnostiker”.

     – Jag tror, men vet inte. – Kan inte motbevisa det som saknar bevis.

     – Om man säger att gud inte finns hamnar man allt som oftast i meningslösa diskussioner..

     – Det är ett intellektuellt ställningstagande.

     /XE

 73. I Sverige är det elitismens fascism som skall bestämma vad demokratin skall vara för elitismens bästa mot diktatur. Fotsoldaterna röjer från 7-klövern, medier, gatfolk. Islamisk massinvandring utnyttjas för å söndra o härska med.

  • Fascism i meningen fatta beslut odemokratiskt över huvuden på folk torde vår migrationspolitik vara! (Juholts kritik rör nog teknokrati.)

   Eventuellt lite OT men sevärt talar Dinesh D’Souza i klipp nedan om etablissemangets (liberaler och vänstern) marknadsföring av fascism som höger. Om att vänstern är fascistisk och att fascism inte har med nationalism att göra, men med att typ staten styr allt (ekonomi och företag). Staten är målet som medborgaren tjänar, snarare än tvärtom.

   https://youtu.be/bRdxyVkzwbM

 74. Två frågor till Er:

  1)

  Finnes det några av Er som funderar på att flytta utomlands, nu nær konjunkturerna skulde tillåta det mer æn vanligt?

  2)

  Om Ni inte planerar flytta, varfør inte? Tror Ni de kommer bli bættre, och hur så?

 75. Ja att jämföra Juholt med ”Svetsaren” det går övehuvudtaget inte (för Juholt var i varje fall inte helt intelligensbefriad, utan lär ha varit en snäll karl alltigenom) !!!

 76. Sverige är inte en riktig demokrati idag, när media censurerar och vinklar nyheter och inte rapporterar sanningen till väljarna, då kan inte Sverige längre vara en demokrati.

  Juholt har helt rätt, hela EU är styrt av en s.k. elit som egentligen bara är sk-t..

  Vi måste motarbeta vår falska pk-media, vi måste slåss för vår demokrati, vi måste bojkotta de partier som vill stoppa yttrandefriheten… Vi måste slåss ända till döden för vår demokrati och vårt land.

 77. Håkan slår huvudet på spiken och han har insett vart Svrige är på väg.
  Björn Rosengren uttalade sig om den sista Sovjetstaten men han var hemmablind och bordit bytt ut Norge mot Sverige.
  Idag så har Sverige, Nordkorea mfl totalisära muslimska etabisimangsstater mer gemensamt.
  Vi är idag invaderade av muslimska bidragstagare utan begränsningar trots att vi har kristna / hedniska värderingar som de aldrig kommer att acceptera.

 78. Till och med gamla sossar erkänner nu att det är slaveri på gång. Ändå pratas det ingenting om våra förtroendevaldas hemliga möten med Globalisternas lobbyorganisation Bilderberggruppen.

  • Vad gossar o töser till svenska politiker får i verkligheten veta om ur den gruppen är endast vad som passar den gruppen som är en tjuv. Det finns världens enklaste byten och så finns det mindre enkla byten. Kan tänka mig att bl.a. Annie Löfvén var en färdig prostituerad för den. I Sverige finns det krafter som varit i avtal under bordet med den i decennier. Bilderberggruppen är världens mäktigaste agendas korrumperar och utressarverktyg.

 79. Expertstyre i en teknokrati är en sak, men om man ser hurudan experter sverige har då har man verkligen skäl att vara rädd.

  • Expertstyre får mig att småle. Ta bort ordet expert och ersätt detta med diktaturstyre så blir det exakt rätt. Sosseeliten består av allt annat än experter.

 80. Nu väntar vi alla med spänning på vad Stefan Löfven anser om den social- demokratiska ambassadörens allvarliga varningar.

  • – Vad Löven säger lyssnar jag överhuvudtaget inte på! – Har jag ”idiotförklarat” någon så har jag…

   – Han har kallat mig ”Nazist”, tre gånger för mycket.

   /XE

 81. På väg? Nej den är avvecklad. Ljughålken kan yttra sig lite mer nu när han smiter till Island för att undkomma PK-diktaturen Sverige. Ja vad ska man säga…

 82. Men det var Juholts egna satans såssekommunister som orsakat förbannelsen. Men tydligen har själv vaknat och föredrar Island och Södra Spanien framför helvetet och förstörelsen i Sverige. Och för er smygläasande såssar som sitter redo med att slänga in en kommentar om Regnfält, innan ni gör så, så googla Riksdagens Proposition 1975:26, och fråga er vem som satt och ven med kommunistpiskan då.

 83. gillade aldrig juholt men han var ändå mer rakryggad än andra såssar och det var därför han blev tvungen att avgå efter så kort tid

  • Ja ”expertstyre” – Så tillsätter man en ambassadör från socialdemokraterna som inte kan någonting om ”Island”…

   I Rumänien skulle sådant kallas ”Nepotism”.

   Fast i Sverige är det helt normalt.

   – Fast vad det gäller Bodström, stötte det på patrull 🙂

   /XE

   • Det är troligtvis någon annan som gör jobbet. Juholt är ditskickad på ”betald semester”, bara för att vara långt bort från Sverige inför valrörelsen …så han inte råkar glappa om hur det går till i de inre sossekretsarna.

    • Hur svårt kan det vara att vara ambassadör på Island?

     – Diskutera torskfiskekvoter, flygbasen Keflavik och diskutera konsekvenser av eventuella vulkanutbrott, varpå miljoner islänningar kommer att fly till Europa…

     – Det måste vara ren semester…

     /XE

 84. Jag ser två vägar framåt. Jag är helt säker på att vi kommer landa i just någon av dessa två. Eftersom Sverige blir allt mer polariserat och vi får allt mer olika värderingar (detta skär igenom stad/landsbygd, kön, inrikes och utrikes födda etc) så måste meningsskiljaktigheterna lösas genom direkta folkomröstningar för att kunna få legitimitet hos de breda massorna och därmed politisk stabilitet i landet. Eller så får vi en stark ledning som styr landet med järnhand för att på så vis kunna kontrollera ett splittrat folk. Det troliga är att vi hamnar i det senare. Så ja, Juholt får nog rätt. I grunden är det kaozliberalerna som bäddat för denna utveckling/motreaktion.

  • Skrev det tidigare, med alla olika etniciteter, religioner, ideologier, stammar, klaner osv. osv. så behövs det en diktatur för att hålla folket på mattan !

 85. Juholt gillade förslaget om villkorat medborgarskap. Han gillade det i en dag. Sen blev det en ”pudel”!
  Efter att partistyrelsen tagit han i örat…

 86. Som ambassadör måste man då inte komma hem till Sverige för att få sina ”order”. Hur ska han kunna undvika Sverige? Varför vill han inte åka tillbaks även på en liten semester?

  • Jag tror att han skiter i vilket. Det är förmodligen ett ömsesidigt arrangemang mellan honom o sossenomenklaturan. Juholt får en ambassadörspost mot att han inte får för sig att skriva en bok som avslöjar fulspelet i partitoppen.

 87. Juholt blev avsatt när globalisterna som styr gammelmedia insåg att han inte ville delta i invasionen av Libyen. En intressant detalj. Nu går han emot globalisterna igen och viskar lite försiktigt vad dessa har för planer med Sverige.

 88. Jag har nu flyttat till mitt nya fina bra område.

  Någon jävel håller på o gapar. Kan inte hitta källan.

  Huuur mycket problem hade den killen haft?

  Jag menar. Huuur mycket problem hade hon haft.

  Eller Huuur mycket problem hade hen haft.

  Vad ska en säga nuförtiden?

 89. Juholt är djävligt positiv, han tror det skall ta 60 år.
  Med den takt, vi nu går i den riktningen han beskriver, är vi där om 10 år.
  Inget radikalt tycks inträffa i huvudet på Svensken, nu backar SD ytterligare så nu ökar takten på förvänstringen.

  • Diktaturen är ett fakturen redan idag och kommer att förvärras efter valet. Ser ni inte vad som händer?! DÖ är inte kommen av slumpen. Den är välplanerad och Löfven och sossarna samt resten av sjuklövern väntade bara på rätt tillfälle.

   • Ja, och diktatorerna är journalisterna, dom styr även politikerna med hjärnhand.
    Den dagen politikerna vill ha en förändring, är politikerna med som hundar i band, allt för att trygga sin politiska karriär.
    Jag skulle tro att journalisterna har material, vinklat eller ovinklat för att kunna avsätta nästan varenda politiker när dom så önskar.

  • Tror inte SD backar. De enda institut jag lyssnar på är de utländska, Sentio och Yougov. Båda dessa har fortfarande SD över 20%

 90. Han blev helt enkelt blåst av Carin Jämtin gänget, först blev han övertalad sen bortdribblad. Jag tror han i botten var för godtrogen, trodde de ville ha honom, många ville men andra letade fram Löfvėn och så fick det bli.

 91. Håkan Juholt har gjort flera dubiösa uttalanden om invandring internt i partiet, han ställde sig bakom tillfälliga medborgarskap 2011 och var allmänt gammalsosse när det kom till arbetsmarknaden = invandringsrestriktiv.
  Detta kommer från en väldigt säker men tyvärr hemlig intern källa till mig.
  Det är anledningen till att fittstimmet i verkställande utskottet avpolletterade honom som en hundbajskorv i en bajskasse.

  S och dess maktcentral VU kommer att döda sig sälva p.g.a. att de inte har kontakt med verkligheten och med det verklighetens problem. De tror på allvar att Sverige mår bra och att det går bra för Sverige.

   • Vilken jävla dröm?
    Personligen tyckte jag han var bra mycket sämre än Persson men bättre än Mona Muslim och självklart bättre än Reinfeldt som var Sveriges sämsta statsminister genom tiderna.

  • Nu har han perspektiv. Han ser Sverige utifrån. Det är ingen amerikan som ger igen för vad Palme ställde till med. Det är en svensk sosse som inte kan blunda för det Sverige han ser. Man får hoppas att han är smart nog att ordna framtida boende långt utanför Sveriges gränser, t ex i ett land där strikt inresekontroll gäller.

 92. Det är värre än ni tror, redan nästa år är denna sajten borta, dina åsikter registeras
  och man kan följa allt du gör och åtgärda när du tänker fel!
  Är beredd äta upp min sko om jag har fel.

  • Absolutt, de har allerede samlet inn data fra alle som er tilknyttet internettet. Alt er lagret i din egen lille mappe, og hvis de trenger å titte litt nærmere på deg spesifikt, så har de allerede all historikken din flere år tilbake i tid. Da er det bare å åpne mappen til ”Pelle i Skogen” så kommer alt du har gjort på nettet fram.Alt!
   Så hvis det var noen som trodde at man var anonym, selv med kryptering, glem det.
   Alle er nok tagged & bagged for lenge siden lol. Og for ordensskyld, vi snakker selvsagt ikke om aktiv overvåkning men om oppsamling av data, ikke bare metadata, men all data.

  • Må ikke undervurdere politikerene, jeg tror de vet nøyaktig hva som skjer. Alt dette er nok planlagt for lenge siden og blir kun effektuert av politikerene. Det er vel ingen tilfeldighet at det samme skjer i ett så stort spekter av europeiske og nord amerikanske land, på samme tid, og ved hjelp av samme retorikk og metodikk? Sannsynligheten for tilfeldigheter på denne skalaen er som å vinne 1000 førstepremier i lotto OG vikinglotto i 10 år fremmover.

  • En vakker dag vil selv den mest herdete sosialist se lyset om de vil eller ikke. Så vi får håpe at de fleste ser lyset før det er for sent 🙂

    • lol, snäll som i schnell eller snäll som i snill?
     Uansett, virkeligheten kan man ikke stenge ute for all tid. Realiteter har en ufunderlig egenskap i at den før eller senere spretter fram og sier ”hei hei, her er jeg” om man vil eller ikke. Det er nok derfor det alltid er best å alliere seg med realiteten, da slipper man slike ubehagelige overraskelser XD

 93. Jaha, då har han förstås lämnat det socialdemokratiska partiet nu då? För det är ju i första hand de som alltid velat ta makten från folket.

  • Kanskje han har hatt en oppvåkning?
   Det er jo ikke slik at absolutt alle sosialister er blodtørstige stalinister, de fleste er vel bare misledet og har ingen aning om den underliggende agendaen, Av denne majoriteten de fleste opptatt av tomme fraser som fred & rettferdighet.

  • Tycker du Reinfeldt var så mkt bättre? Jag tror att just detta tankesättet, dvs att SD försöker alliera sig med Moderaterna, är anledningen till att vi nu tappar kraftigt. Inte minst till just Moderaterna.

  • Bra sagt Enparti(S)taten har i ca 50 ar stravat efter att berova svenska folket makten over sina egna liv och dessutom imporetrat sjuka ideer och annu sjukare framlingar in i Sverige?

 94. När till och med Julholt endast vill träffa sina vänner på neutral mark och inte i sverige så har det gått långt.

  • jag sätter inte min fot i paris.. o han vill ses i paris..??? är han närvarande över huvudtaget..??? tror inte att alla hästar springer åt samma håll där…

  • Absolut, han har helt rätt. Jag tror dock att faran är mer akut. Valet 2018 eller 2022 är det viktigt att vi röstar rätt. Och sedan måste vi skydda vår s.k, demokrati i grundlagen bättre
   Skulle sossarna sitta kvar har vi troligen ett övertagande av makten, rent demokratiskt korrekt, av Islam.

 95. 100% korrekt, dette er hva globalistene ønsker, det er slik verden skal styres.
  Ikke 1 utnevnt global leder pr.se, men ett globalt teknokrati som vil bli gitt retten og makten til først å håndheve internasjonale avtaler og traktater (TISA, TTIP; NAFTA osv), klimaavtalen som er en del av FN’s agenda 21/30, borgerlønn, automatisering, sentralisering, digital valutta, ja selv EU er en del av denne maktoverdragelsen.

  Alt dette henger i hop og alt kommer direkte fra globalistene eller fra en av de mangfoldelige tenkesmier/tenketanker, institutter, organisasjoner og råd (councils) de selv står bak. Det er ikke uten grunn at de har skapt utallige organisasjoner, hadde de selv lagt fram alt dette så hadde folket masjert i gatene og skreket etter blod. Men ved å skape interesseorganisasjoner som hver for seg fokuserer på sin del av helheten, så skapte man en illusjon, hvor selv vanlig folk drevet av idealisme, kunne framføre og promotere planer og ideer på sitt felt. Det sier vel seg selv at disse planene ikke kom fra idealistene, men at spesifike deler av planene ble først innarbeidet internt for idealistene slik at de kunne promotere ideene offisielt.

  Det er også derfor vi oversvømmes av utlendinger i disse dager, det er ikke for å ”islamisere” noen land….langt der i fra. Den delen av helhetsbildet handler om å fjerne nasjonal identitet og hele tanken om en nasjonalstat, nettopp for å få tidligere sterke nasjonalstater med en sterk nasjonalfølelse til å inngå i dette teknokratiet.
  Dette er hovedpremisset bak masseimmigrasjonen.

  Les boken ”Technocracy Rising” av P.Wood, han har samlet mange tråder hvor tilsynelatende uavhengige organer styres i virkeligheten fra samme hold. Den samme grupperingen promoterer krig, samme gruppen promoterer fred, samme gruppen kjemper mot terrorisme og finansierer terrorisme, samme grupperingen står bak alle aspekter tilknyttet globalisme, inkludert masseimmigrasjonen. Samme gruppen promoterer ”kamp mot fattigdom” og ”økt rettferdighet” samtidig som de står bak utnyttelse, insider handel, monopolpenger, støld av naturressurser og alt annet som skaper fattigdom. Minner ikke denne ”taler med kluvna tunga” mye på hva våre egne politikere driver med?
  Er det en sammenheng her?
  Hehe he he, selvsagt er det det. Alt henger i hop, det finnes ingen tilfeldigheter. Bare tinnfoliehatt tilfeldighetsteoretikere tro på slikt. Virkeligheten er deprimerende og dramatisk annerledes enn hva som offisielt presenteres. Alt er organisert og effektuert av en liten elite og deres støttespillere (les: politikere og NGO’s).

 96. Hur kan ha säga så att han är klar med Sverige och har inte lust att komma hit ! Han är väl på Island för att representera Sverige ! Han borde som Bodström bli av med jobbet !

  • Detta ar en retratt post for en avsatt (S)ocialdemokrat..valet ar hans om han skall aka tillbaka till Sverige men han har helt ratt angaende avvecklandet av demokratin i Sverige.

 97. vilket jävla skit snack.. o han är ambasadör????? han är förredare som gömmer sig på island o svärtar ned sverige… är det inte kriminellt??

  att det är sådana problem i sverige idag kanske beror på hans parti politik?? att komma efter hand o snacka sånda nojja.. lägg in karl på psyket… gör landet en tjänst… undrar vad islänningar tycker.. hahaha tror att dom vill bli av med puckot men kan inte hahahaha

  tack o lov att han är satt på en avlägsen ö där pepparn växer hahaha

  • Han har ändrat åsikt, och har all rätt i världen att gå ut med den.
   Tänk om fler svenskar var lika kloka, då skulle vi slippa uppleva det vi nu gör.
   Han svärtar inte ner Sverige, det gör våra politiker, i handling, Juholt bara drar slutsatser som vi alla ser.

    • Det ligger endel i det du säger, han passade nu inte helt in sossarnas åsiktskorridor,
     Det är ändå skönt att se att han egentligen tar så markerat avstånd, han var ju ändå partiledare, hoppas fler svenskar vågar ”komma ut” och kasta av sig det sociala åsiktsförtrycket.
     Men vanliga människor blir av med jobbet illa kvickt, får se vad som händer med Juholt.

 98. Då räknar han inte med den nya folkrörelse som SD representerar. Har faktiskt stora likheter med arbetarrörelsen som den såg ut vid sekelskiftet.

 99. jag bodde i gbg på 60-70 talet när göteborg fortfarande existerade staden finns väl kvar men den är på väg att förstöras tråkigt o synd att så sker varför låter ni det ske?

 100. Iden om SD som folkrörelse är inte alls dum. Dock så måste SD börja stå på egna ben, och Utmana det gamla trasiga korrupta och utnötta..
  För att locka mer väljare så tror jag lyft dom frågor som dom flesta vanliga i detta land tänker och oroar sig för.
  Var inte så blyga att beskriva hur denna massimport totalt floppat. Gå stenhårt ut och förklara att tandläkarbesök för 50 spänn ska bara gälla arbetande medborgare eller pensionärer.
  Även lyft frågan om rejäla skattelättnader för dom som jobbat ett helt liv för detta land.
  Sedan nolltolerans mot bidragsparasiter ( kanske ett trevligare ord där ) men grundtanken är att komma hit för ett frikort till bättre liv är inte ok.
  Utan det kräver motprestationer, precis som för dom flesta i detta land.
  Driv frågan om myndigheter skall få driva politiska agendor med.
  Här SD är det vinnande konceptet.
  Folket är så trötta på idioterna, ni behöver bara visa att ni inte korrumperas av makten och pengarna…

  • Ja men det kan bli värre, mycket värre.

   Men vi svenskar är redan utsatta för vad som kan kallas ett långt utdraget folkmord, där vi långsamt utrotas och ersätts av vår egen regering.

 101. Det är möjligt att Juholt redan för länge sedan var medveten om globalisternas makt och agendor, och att det var därför som han blev avsatt pga svepskäl och mindre allvarliga misstag som blåstes upp med hjälp av globalisternas blodhundar inom media

  Island är en bra reträttplats där det råder mer eller mindre direktdemokrati. Det är också det enda land som åtalade och fängslade de korrupta bankirerna under förra finanskrisen.

  Han har alldeles rätt. Sverige är upp över öronen insyltat i ”New World Order”- agendan och Sverige som land är i praktiken redan ett förlorat land pga massimmigrationen..

 102. Det är syn att Juholt inte ser vikten i att stanna hemma och bidra till att räta upp skutan och det vi har rätt till, dvs ett liv i harmoni med vår forn sed:
  Innan andra kom hit och piskade oss till lydnad och kontrollmekanismen kristendom fanns inte hot om varken demokrati eller fascism. Jag säger demokrati är negativt då det innebär en sammanslutning och det vi behöver är att leva i gemenskap genom samarbete i naturens cyklar inte genom någon hierarki som räder över människan.
  Om vi inte får hem alla som flytt undan sitt ansvar till sitt moderland kommer vi att bli utrotade.
  Även om Juholt har rätt gör han fel som flyr!

  • Jag har flytt, och jag kommer aldrig att återvända till sverige. Jag har alltid tagit mitt ansvar och betalat mer skatt än de flesta. Jag har i många år tagit mitt ansvar och varnat alla som velat lyssna för just denna framtiden. Men för få ville lyssna. Det är INTE mitt ansvar att hjälpa till att ställa saker till rätta, och det är redan för sent.

   • Om du har betalat skatt och kallar det ansvarstagande betyder det väl att du stöder det krigsekonomiska systemet som är diktaturen som råder i Sverige i dag??? Det är ALLAS ansvar att göra det som behövs för att träda ur fiatfängelset. Ledsen att spräcka din illusion. Det är i all välmening.

 103. Håkan Juholt borde veta eftersom han i allra högsta grad har medverkat till förfallet. Det enda som håller ihop detta luftslott är en dopad ekonomi.

  • Vill väl inte avslöja alla kvinnor som står på kö för att sängvägen ta sig fram, men det är klart, kvinnor är bara ”utnyttjade”, man kan undra vem som utnyttjar vem, när man låter sig sättas på av ”makthavare”, det finns massor av trevliga män som gärna vill hjälpa till med ”driften” som dessa kvinnor har.

 104. Han har rätt. Men tyvärr är inte ”experterna” några som är experter på någonting, utom att göra över med skattepengar. Så det är ännu mer sorgligt än vad Håkan Juholt tror.

 105. Blev inte Juholt förpassad till Island när han blev obekväm för den sjuka sittande regeringen? nån som vet?

 106. Färre vill bli folkvalda, säger Juholt. Han är dåligt underrättad, det är partierna som bestämmer vem som är valbara. Alltså, FOLKVALDA existerar knappt i Sverige.

  • Inte alls, Sossarna vet att de kommer påt makten genom ”Aktivism” en sort religion som inte behöver visa, eller bevisa att det de påstår är verkligt. Anledningen till att de hamnar i problem, de saknar kunskap. Juholt är ett bra exempel på detta.

 107. Dagens svenska barn och ungdomar kommer under sin livstid få uppleva att majoriteten i ”demokratiska” församlingar består av Islamska företrädare. Såvida de inte finner ett sätt att bibehålla makten över fäderneslandet. Och en framtida teknokrati är därvid inte att förakta. Det vill säga att de mest lämpade och kunniga styr och inte den fåkunniga majoriteten.

 108. Jag minns ett uttalande av partiledare Juholt.
  ”SD står för allt det jag bekämpar som politiker”
  Han är som alla andra PKpolitiker som vill förstöra Sverige.
  Inte mycket trovärdighet där.

  • Han har bara ändra melodin lite eftersom han hamnat utanför den inre klicken av etablissemanget. Hade Juholt blivit erbjuden topp poster inom regeringen hade han glatt jobbat för den utveckling han nu säger sig vara sorgsen över.

 109. Syftas det på en kommande EU-stat, planerar svenska politiker att stänga riksdagen, sudda ut gränserna & förbjuda all media/yttrandefrihet som inte går eliternas ärenden?

 110. Det var som fan, en sosse som kan tänka själv! Det var väl därför han blev petad med raketfart från diktaturens högborg.

 111. Nu har jag visserligen inte varit i Göteborg på ett tag men Malmö måste ändå vara värst i Sverige. Och då menar jag inte bara Rosengård och vissa stadsdelar.
  Eftersom Malmö är en ganska stor stad fast på en någorlunda kompakt yta (det är relativt nära till alla stadsdelar) så märks invadnringen oerhört mycket till förhållande till stadens sorlek.
  Dessutom har Malmö en lång historia av invandring och dess närhet till Danmark och resten av Europa har gjort att det har varit för attraktivt för en invandrare att bosätta sig här.
  Islamic center i Malmö byggdes 1983 och var den första moskén i Skandinavien vilket också har bidragit till att många muslimer har sökt sig att bosätta sig staden. Räkna sedan även dit Malmös långa och vansinniga sossestyre.
  Malmö stad får 4,7 miljarder i utjämningsbidrag från staten!!!
  Vågar ni kalla det för en ansvarsfull (S) politik?
  Jag har bott i Malmö sedan 1988 och den fina staden med dess fina parker, natur och atmosfär är så gott som helt borta.
  Går man en runda på Möllan så finns det knappt svenska affärer kvar, de flesta är skyltade på arabiska. Ibland enbart på arabiska!
  Malmö är ett skräckexempel hur resten av hela landet blir om 10 år om inte utvecklingen vänder!

  Varför är politiker i Sverige så besatta att islamisera detta land?

 112. Kan bara sluta med ett inbördeskrig…
  Tyvärr…
  Och då tar jag mina barn och flyttar till mitt andra land Polen då jag är halvpolack..
  Polen som hatar kommunism ????????????

  • Kanske… Men jag tror att många svenskarna är för tafatta för att kriga… Den vuxna generationens barn är 00-talister och framöver är gamers med arrogant attityd, dåliga skolresultat och ovilja till arbeta och studera på högre nivå. TYP 90 % vill starta egna företag då man har anpassningssvårigheter. Lumpen har i princip tagits ur bruk och hela försvaret har avvecklats (och ersatts med ett politiskt civilmilitärt försvar) sedan många år. Vilken styrka ska göra revolution om 20-30-50+ år? Akta…! Call of Duty Black Ops 22 spelarna anfaller!! 😀 De har tränat prickskytte i sina VR hjälmar!?

 113. Har aldrig röstat på S men jag tror att dom hade tjänat på att behållit Juholt. Han verkar ju i alla fall ha ögon att se med samt intelligent nog att kunna dra vettiga slutsatser av det.

  De regerande verklighetsdyslektikerna går att jämställa med knarkare som, trots tydliga varningar, fortsätter att knarka sig till döds.

  • Han är ingen bluff. Men han gjorde ett misstag, så stort att det var omöjligt att acceptera för oss alla. Men någon bluff kan man inte säga att han är, det är ta i.

   • För det första var det Aftonbladet & co som hetsade kring hur dålig han var, där vi alla fått en nidbild av honom. Kan ju mycket väl legat politiska motiv bakom… Han var inte direkt den skarpaste partiledaren heller, men långt ifrån så skadlig och farlig som Löfven. Löfven är långt värre än en bluff. Han är en potentiell diktator. Och ur statsvetenskaplig synvinkel är Juholt välmeriterad. Vad folk bland allmänheten tycker och vad potentiella arbetsgivare tycker är två helt olika saker. Jag tycker si och så om Jas Gripen men har inte en aning om hur det ser ut om man jobbar på MUST.

 114. Man häpnar återigen över Juholts totala brist på sans och vett. Oavsett vad han tycker representerar han som svensk ambassadör Sverige och det minsta man kan begära är att han inte uttalar sig på det här sättet. Är han så kritisk, vilket han absolut kan vara och kanske även har mycket fog för, borde han aldrig ha accepterat utnämningen till ambassadör.

  • Klart att han ska säga detta. Det finns väl ingen rim och reson att försvara hur vårt land sköts nu för tiden ? Eller menar du att han ska berömma den svenska administrationen som bryr sig mer om andra länder än sitt eget folk ?

   • Han får gärna uttrycka sig så men inte när han är svensk ambassadör. En ambassadör ska inte vara politiker, även om många var det i sitt tidigare liv. Det är för övrigt en annan sak man kan ifrågasätta; ska avdankade politiker belönas med såna uppdrag?

  • Han har nog all rätt att i sin lagstadgade position ge tillbaks lite … Man var nog tvungen att ge honom ett jobb och man hoppades väl på att han skulle frysa ihjäl !

 115. ”sverige kommer att styras av experter” – är det SD han menar?
  Med tanke på samhällsutvecklingen sedan 60-talet har landet definitivt inte styrts av experter.
  En ambassadör som ogillar landet han representerar. Är det vad han säger på alla cocktailpartyn som ambassadör?
  Varför utsågs han till ambassadör?

  • Med experter menar han kanske personer som Margot Wallström, Mehmet Kaplan, Magdalena Andersson och Isabella Lövin som alla är experter på vanstyre.

   • Nämen tjena amatören, då han inte avser besöka Sverige under 3-4 år utan istället träffar svenskar i tredje land såsom Spanien – och målar upp en såpass dyster bild så är det lätt att tro att han ogillar Sverige förutom som födkrok 😉

 116. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet med Alliansen driver landet åt helvete med sin politiska åsiktskorridor. Ord förbjuds. Ironi och sarkasm förbannas. Konstnärer och gallerister fängslas. Obekväm konst förbjuds. Bibliotek bränner böcker och vänster kommunister sensurerar postumt sagor och litteratur. Juholt har rätt, vi är på väg åt helvete, bort från sunt förnuft och den fria tanken med demokrati.
  En sak finns att göra…rösta inte på något av det du röstat på innan ifall det partiet ingår i den så kallade DÖ konstillationen. Eu är grogrunden till detta, en monsterunion vi borde lämna så fort vi kan. EU är nämnligen ingen demokratisk union. Utan en diktatur !

 117. Abstrakt uttalande av Juholt. Kan han utveckla detta? Vem/vilka syftar han på?
  Vi har redan ett vad han kallar för ”expertstyre”, en samling politiskt korrekta dårar, där medborgarnas värderingar (eller snarare vilja) får stå tillbaka. Kom ihåg att majoriteten av svenska folket alltid varit emot massinvandringen, även om få har vågat säga det öppet. Vi har dock aldrig fått säga till om det, utan vi har blivit tillsagda att det ska vara såhär av politiker och journalister på höga hästar.

  Har svårt att se att det där detta han syftar på. I så fall är det ironiskt då hans eget parti har varit drivande i denna utveckling.

  • Medborgarnas värderingar får stå tillbaka?
   ..ändå går samma medborgare till valurnan och sätter dårarna vid makten??
   Svenskarna prioriterar sin egen utplåning och lyssnar på såna lysande experter som tex.Löfvens egen lilla gunstling..Arnstad, eeh..???

 118. De var väl den falske baksluge Socialakrobaten Karin Jämtin som såg till att han försvann hon hade väl ingen hållhake på Juholt som på övriga och kände väl sig hotad på nått sätt….

 119. Absolut ! Lövén har redan tagit små steg i antidemokratisk rikning, nu uppmanar man t.ex.facebook att agera åsiktspolis, man talar om hur man skall inskränka demostrationrätten m.m. Arbetarrörelsen är sedan länge mer att likna vid kommunistpartiet i Kina.

 120. Karln har ju rätt. Makt korrumperar, total makt korrumperar totalt. ”Svenskarna” är det nya folket som överlåter all makt till regimen.

 121. Juholt har nog en point här, men hur fick du jobbet på Island, jo genom den partibok du har och är värst av alla. Det var (S) som skapade DÖ, där kom verkligheten ut i öppen dager.

LÄMNA ETT SVAR