Faksimil Twitter

Utrikes

Halshögg sin egen far och gick omkring med huvudet: ”Allahu akbar”

Publicerad 8/17/2022
Annons

En marockansk man greps av fransk polis under helgen då han bar huvudet av sin avlidne far, som han tros ha halshuggit med en kökskniv.

Den 25-årige nordafrikanen greps på söndagsmorgonen strax efter kl 2.00 när polisen fick samtal om en man beväpnad med en kniv som jagade en annan man längs gatan Louis-Braille i Saint-Priest, en förort utanför franska Lyon.

LÄS ÄVEN: ”Allahu akbar” – illegal afghan hugger vilt omkring sig

Efter att ha kommit till platsen påträffade polisen den avhuggna kroppen av en 60-årig man på en parkeringsplats med en kökskniv bredvid. Strax efter fick polisen samtal om en man som gick nerför gatan med ett avhugget huvud.

Man hittade mannen en bit från där offrets kropp upptäcktes men han vägrade att överlämna sig till polisen, försökte överfalla dem och skrek ”Allahu akbar.”

Känd av polisen

Den gripne mannen uppges vara son till offret och är marockansk medborgare som lagligt bor i Frankrike. Han och hans far tros ha bott i samma hem i Lyons förort.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Muslimer eldar upp polisbilar – ”Allahu akbar”

Åklagarmyndigheten i Lyon uppger att de utreder händelsen för att fastställa omständigheterna kring halshuggningsattacken. Enligt källor var 25-åringen känd av polisen för narkotika och familjekonflikter när han var berusad men hade ingen historia av islamisk radikalisering.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
693Senatorn till Zelenskyj: ”Ryssar dör – de bästa pengarna vi någonsin spenderat”
Annons