bali-vw

Hanif Bali (M) Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Hanif Bali förlorar körkortet – stoppades av polis efter hastighetsöverträdelse på över 30 km/tim

Publicerad 5/21/2021
Annons

Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali stoppades på fredagsmorgonen av polis efter en vansinnesfärd i hastigheter långt över den tillåtna i Åkersberga norr om Stockholm. Enligt Bali själv körde han över i 34 kilometer i timmen över hastighetsgränsen på 90 km/h när han stoppades.

Eftersom hastighetsöverträdelsen var så grov omhändertogs körkortet direkt på plats av polisen. Det är oklart på hur lång tid M-toppen nu får klara sig utan körkort. Om tiden överstiger ett år kan Bali tvingas köra upp på nytt för att få tillbaka körkortet.

”Dumt” kommenterar den sedan tidigare kontroversielle M-profilen händelsen i sociala medier men raljerar samtidigt över att han stoppats. Tidigare uppmärksammade Samnytt att Hanif Bali röstade för gratis tandvård till illegala migranter.

LÄS MER: Här är politikerna som röstade för gratis tandvård till illegala

Skulle leda bil- och motorprogram

Bali rekryterades nyligen till nystartade tidningen Bulletin för att tillsammans med S-profilen och asylboendeentreprenören Jan Emanuel Johanssonleda ett bil- och motorprogram.

Samnytt söker Bali och Bulletin för en kommentar om huruvida det uppdraget efter fredagsmorgonens händelse fortfarande är aktuellt eller om han kommer att få träda tillbaka och ersättas av någon annan.

LÄS ÄVEN: Hanif Bali uppmanade till hemmakarantän – själv åt han ute med sällskap på lyxrestaurang

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons