Efter att i helgen ha sagt att den ryske presidenten Vladimir Putin måste bort från makten, och Vita huset fått rätta honom två gånger under bara ett dygn, hade Joe Biden med sig en rejäl fusklapp vid en pressträff på måndagen för att inte riskera säga något kontroversiellt på nytt.

I ett tal som Joe Biden höll i Polens huvudstad Warszava på lördagen sade han att Vladimir Putin ”inte kan sitta kvar vid makten”. Kort därpå gick Vita huset ut och rättade presidenten och man hävdade att Biden ”inte uppmanar till regimskifte i Ryssland”.

Detta var andra gången Vita huset fick rycka ut under samma dygn för att släta över presidentens uttalanden. I den första rättelsen fick Vita huset klargöra att amerikanska trupper inte skulle skickas till Ukraina efter att Biden i ett uttalande hade insinuerat att så skulle ske.

LÄS ÄVEN: Vita Huset tvingades rätta Biden – flera gånger samma dygn

måndagens pressträff fick Biden frågor om uttalandet om Putin.

– Jag uttryckte min upprördhet över den här mannens beteende, sa Biden och kallade den ryske presidentens beteende ”upprörande” och att hans kommentarer om honom var ”mer en strävan än något annat”.

Till hjälp hade han en fusklapp som fångades på bild.

LÄS ÄVEN: Nytt bottenrekord för amerikanernas betyg på Biden

”Om du inte förespråkade regimbyte, vad menade du? Kan du förtydliga?”, var den förväntade frågan enligt fusklappen.

”Jag uttryckte den moraliska upprördhet jag kände mot den här mannens handlingar,” lyder Bidens förberedda svar. ”Jag förespråkade inte en förändring av politiken.”

Fusklappen innehöll också en lång fråga om NATO och ett kortfattat svar från Biden: ”Nej. Nato har aldrig varit mer enat.”