USA:s president Donald Trump fick ärva Barack Obamas limousinflotta när han svors in den 20 januari i fjol. Enligt tv-kanalen Fox News kommer presidentens nya Secret Service-bilar möta offentlighetens ljus i slutet av sommaren.

Redan i höstas läckte bilder ut från General Motors övningsfält vid fabriken i Michigan. Detaljer om bilen är en väl bevarad säkerhetshemlighet, men enligt rykten är modellen mer som en armerad lastbil än en lyx-sedan, med målet att skydda fordonet och presidenten mot ballistiska, explosiva och kemiska attacker. Den väl kamouflerade modellen har till utseendet stora likheter med Cadillacs flaggskepp CT6 sedan.

– Vi har genomfört vårt uppdrag och levererat bilarna till kunden. Vårt program att bygga nästa generation av USA:s Secret Service-bilar följer tidschemat, både vad gäller försäljning och de krav som säkerhetstjänsten i efterhand ställer på produkten, säger Cadillac-chefen Johann de Nysschen till Fox News och avslöjar:

– Allmänheten kan förvänta sig att se de nya fordonen i operativt bruk i slutet av den här sommaren.

Cadillac har tillverkat varje limousin som levererats till USA:s presidenter sedan 1993 och var den här gången ensam i pitchen om det nya kontraktet. Enligt Fox News valde Cadillacs konkurrenter i lyxsegmentet, Lincoln och Chrysler, att inte ställa upp.

– Det har alltid varit vårt arv och tradition, vi har transporterat presidenter över tid, och vi hoppas att så förblir i framtiden, säger Johann de Nysschen.