MSB:s generaldirektör Dan Eliasson gjorde betydligt mer än att i stillhet fira jul med sin dotter under den uppmärksammade och enligt honom själv ”nödvändiga” resan till Las Palmas i strid med regeringens smittskyddsrekommendationer. Bland annat uppges Dan Eliasson ha iakttagits nyårsfesta ”vilt” tillsammans med unga män, varav en är reporter på SVT och en annan en känd kokainprofil som SR lånat ut sin plattform till.

Enligt Stoppa Pressarna sågs Eliasson nyårsfira med SVT-reportern och HBTQ-aktivisten Erik Galli och dennes vän Fredrik Söderholm, känd för att ha fått en egen podd hos Sveriges Radio P3 Tankesmedjan där han i glorifierande ordalag berättade om sitt utsvävande inneliv med kokainet som följeslagare.

LÄS MER: Dan Eliasson flög på semester i strid med egna myndighetens råd

Eliasson ”as-skön mysfarbror”

En person som var med på festen berättar för Stoppa Pressarna om Eliassons närvaro och festdeltagarnas nonchalanta attityd till att följa smittskyddsrekommendationer:

– Dan hade as-trevligt, han var en riktig mysfarbror som fick serva Fredrik och Erik med drinkar. De kan ju vara rätt bitchiga, men de gillar verkligen Dan. De tycker han är as-skön och att tjatet om den här resan är sååååå tröttsamt.

LÄS MER: Dan Eliassons försvar: Julresan till Las Palmas var ”nödvändig”

Sågs även på annan fest

Nyheter Idag uppger att Eliasson kvällen innan också setts tillsammans med en norsk yngre man på gayklubb på Las Palmas. Personalen uppges ha varit missnöjd med Eliasson som trots sin höga generaldirektörslön ska ha varit väldigt snål med dricks.

Kan tvingas avgå

Eliasson har efter skandalresan kallats upp till regeringen för ”samtal” med inrikesminister Mikael Damberg. Det spekuleras nu i att Eliasson får lämna posten som generaldirektör för MSB. Andra menar att Eliasson sitter säkert på grund av hållhakar på högt uppsatta inom Socialdemokraterna.