Här är invandrarna som begärs häktade för gruppvåldtäkt

Fem unga män med utomvästlig asylrelaterad invandrarbakgrund greps på lördagskvällen av polisen i Malmö när de var i färd med att våldta en kvinna. På onsdagen begärdes samtliga häktade.

Det var vid 23-tiden på lördagskvällen som polisen i Malmö fick larm om att en gruppvåldtäkt pågick vid en lekplats strax intill Casino Cosmopol i Kungsparken i centrala Malmö.

Tack vare att en patrull fanns på rutinuppdrag i närheten kunde man ta fyra av gärningsmännen på bar gärning. Den femte greps en stund senare.

Kvintetten anhölls av åklagare och begärdes på onsdagen häktade vid Malmö tingsrätt. Enligt rättshandlingarna rör det sig om fyra migranter från Syrien och en statslös migrant, vilket vanligtvis är synonymt med palestinier. De är:

Adham Al Sayasneh, född 2005-05-27, medborgare i Syrien.
Hussein Mashan, född 2005-06-23, medborgare i Syrien.
Tayssir Hedar, född 2007-09-16, medborgare i Syrien.
Yamen Aldughaim, född 2006-01-01, medborgare i Syrien.
Amer Tamem, född 2004-10-18, statslös.

Samtliga begärs häktade på sannolika skäl – den högre misstankegraden – misstänkta för grov våldtäkt. Alla fem nekar till brott. Häktningsförhandling ska hållas under onsdagseftermiddagen.

Ingen av de fem förekommer i brottsregistret sedan tidigare. En ung svensk kvinna begärde dock i november förra året kontaktförbud för Yamen Aldughaim efter att hon uppfattat honom som hotfull eller våldsam.

Uppgift saknas om hur den gruppvåldtagna kvinnan mår och hennes skadeläge. Polisen är förtegen med uppgifter om händelsen, detta med hänvisning till att ”utredningen är i ett känsligt läge”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mats Dagerlind

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Vill du slippa reklamen och samtidigt stötta Samnytt
Bli då prenumerant och välj annonsfritt eller om du hellre vill donera välj det alternativet!