Under rubriken ”Internet glömmer aldrig” har Sverigedemokraterna letat rätt på gamla klipp där företrädare för samtliga övriga sju partier samstämmigt förnekar att det skulle finnas något yttre hot mot Sverige och att försvaret därför kan avvecklas och pengarna användas till annat.

De senaste veckorna efter Rysslands invasion av Ukraina har riksdagspartierna tävlat med varandra om att framställa sig som det svenska militära försvarets varmaste vänner. En tillbakablick avslöjar dock en helt annan verklighetsbild.

Sverigedemokraterna har de gångna veckorna påpekat att man varit det enda parti som konsekvent sagt nej till att skrota det svenska försvaret och som varnat för att negligera hotet från Ryssland som rustat kraftigt militärt de senaste decennierna.

LÄS ÄVEN: Stora delar av försvarets återuppbyggnad uteblir – finns inga pengar uppger regeringen

Även om väljarnas minne kan vara kort och man inte kommer ihåg vad politikerna sade igår så glömmer inte Internet. SD har letat rätt på och sammanställt en kavalkad av klipp där ledande företrädare för de sju övriga partierna och andra auktoriteter avfärdar en yttre hotbild mot Sverige.

I motsats till idag tävlade man då i att bräcka varandra i hur många miljarder man kunde spara på försvaret. I riksdagen var de endast Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som protesterade.

Bland politikerna i klippet som förnekar existensen av ett yttre militärt hot och tävlar om att skära bort flest miljarder i försvarsbudgeten märks Göran Persson (S), Staffan Danielsson (C). Maud Olofsson (C), Andreas Karlsson (S), Gunilla Wahlén (V), Peter Rådberg (MP), Sten Tolgfors (M), Lars Ohly (V),

LÄS ÄVEN: SD: Vi hade rätt om försvaret