Vid en pressträff på onsdagen presenterade SD-ledaren Jimmie Åkesson partiets plan för hur Sverige ska strama åt invandringen och få ner den på Europas lägsta nivå.

För att åstadkomma Europas lägsta invandring lägger Sverigedemokraterna fram 30 stycken förslag som ska strama åt regelverket för asylansökningar. Punkterna ska motsvara SD:s kravlista som man kommit överens om med Moderaterna och Kristdemokraterna.

– Det här skulle innebära nära noll asylinvandring, säger partiledaren Jimmie Åkesson (SD).

LÄS ÄVEN: Här är Sverigedemokraternas nya tunnelbanereklam

I samband med förslagen har man tagit fram en genomgång av EU:s asylrätt i förhållande till svensk lagstiftning. Fokus ligger på frågan hur svensk rätt går utöver den rättsliga miniminivån enligt EU-rätten. Enligt SD ligger Sverige över vad som är rättsligt bindande på de flesta punkter.

– Det finns inte en enda regel där Sverige i dag inte är mer generös än vad regelverket kräver. Det har med andra ord aldrig funnits någon ärlig ambition att nå EU:s miniminivå, säger Ludvig Aspling, migrationspolitisk talesperson för SD.

Kraftigt negativt för Sverige

Jimmie Åkesson konstaterar att det inte finns någon enskild faktor som påverkat Sverige så negativt som ”den okontrollerade, vårdslösa migrationspolitiken”. Han slår också fast att påståendet om att invandringen i dag skulle ligga på en mycket låg nivå inte stämmer.

LÄS ÄVEN: SD stormar framåt i opinionen – ökar klart mest

– Vi kan inte fortsätta att hålla den svenska välfärden öppen för alla som vill ha den, säger Jimmie Åkesson.

30-punktsprogrammet: