För tredje gången på en månad skakade Tysklands förbundskansler Angela Merkel okontrollerat under en ceremoni, denna gång vid ett besök av den finske statsministern Antti Rinne på onsdagen. Förut har man bland annat skyllt på vätskebrist.

Den första gången var vid ett statsbesök av den ukrainske presidenten den 18 juni, andra gången den 27 juni under en ceremoni tillsammans med den tyske presidenten Frank-Walter Steinmeier där landets nya justitieminister tillsattes.

LÄS ÄVEN: Här börjar Angela Merkel skaka okontrollerat under ceremoni

Under en pressträff uppgav Merkel att hon ”arbetar igenom” problemen med skakningarna samtidigt som hon insisterade på att hälsan är på topp samt att precis som de dök upp kommer de försvinna igen.

LÄS ÄVEN: Angela Merkel skakar okontrollerat under ceremoni igen

Bristen på förklaringar från regeringen har lett till spekulationer om allt från en överaktiv sköldkörtel till lågt blodsocker. Peter Garrard, professor i neurologi vid St George’s, University of London, tror att det rör sig om Willis–Ekboms sjukdom, tidigare känt som Restless Legs syndrome. En annan läkare tror i stället på symptom orsakat av en infektion.