paludan-uppsala-svt-maskade

Faksimil SVT / presse-fotos.dk

Inrikes

Här döljer SVT attackerande islamisternas ansikten

Publicerad 5/2/2022
Annons

När statstelevisionen publicerar bilder på mobben som gick till attack mot Rasmus Paludan vid en moské på söndagen väljer man att maska deras ansikten.

En av islamkritiske Rasmus Paludans utflyktsmål i helgen var moskén i Uppsala. Då han var i full färd med att i enlighet med svensk lag sätta eld på en Koran attackerades han av ett gäng islamister. Medan Paludan och anhang snabbt låste in sig i bilen för att köra därifrån, hoppade mobben på fordonet med slag och sparkar.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Muslimer hoppar på Paludans bil – politikern tvingas fly

Hade Paludan inte hunnit låsa in sig i bilen hade det kunnat gå riktigt illa.

Två gripna

Endast två personer har gripits efter tumultet trots att det var långt fler som deltog i attacken. Den ena greps för skadegörelse och våldsamt motstånd men släpptes efter förhör. Han är dock fortsatt misstänkt. Den andra personen, en man född på 50-talet, anhölls av jouråklagare misstänkt för blåljussabotage.

Under kvällen jobbade polisen med så kallade trygghetsskapande insatser.

”En bok”

När Svenska dagbladet rapporterar om händelserna i Stockholm samma dag skriver man att Paludan ”brände en bok” vid moskén i huvudstaden. Ingenstans i texten skriver man ordet ”Koran”. Däremot är man alltid väldigt noga med att få med epitetet ”högerextremist”.

LÄS ÄVEN: Paludan brände koraner utanför moskéer

I Expressen kallar man islamistmobben för ”aggressiva personer” och ”aggressiva män”. Även Expressen kallar Paludan ”högerextrem”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
615Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons