På måndagen avgjordes var vinter-OS 2026 ska hållas. Kampen stod mellan Stockholm/Åre och italienska Milano/Cortina. Med rösterna 47 mot 34 vann Italien. På ceremonin där det hela avgjordes ansåg Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) att det var en bra idé att spexa till det med lite sång.

Satsningen på ett vinter-OS i Stockholm har mötts av kritik och ointresse från allmänheten där många påpekat att pengarna kan användas till bättre ändamål i ett Sverige där kommun efter kommun och välfärden går på knäna. När Samhällsnytt i april frågade läsarna om vad de tyckte om idén röstade 92 procent mot.

Klippet på den sjungande König Jerlmyr har väckt uppmärksamhet på sociala medier. ”OS i skämskudde”, ”så pinsamt” och ”värsta jag sett i mitt liv” var några av omdömena. Samtidigt får hon ros från vissa som menar att framträdandet hjälpte Sverige att slippa ett kostsamt jippo.

Inför omröstningen utlovade statsminister Stefan Löfven (S) ett stabilt vinter-OS då det ligger i ”den svenska modellen” och ”det är i vårt DNA”.