commit

Faksimil Instagram

Utrikes

Här knäböjer norska prinsessan för sina ’svarta bröder och systrar’

Publicerad 6/8/2020
Annons

I samband med de våldsamma Black Lives Matter-demonstrationerna i USA och Europa har fenomenet med vita som börjat knäböja inför svarta spridas. I Sverige var det polisen Lisa Simonsson som gav efter för mobben i centrala Stockholm. Även i Norge förekommer fenomenet och där har det fått en kunglig prägel genom prinsessan Märtha Louise med döttrar som går ned på knä.

På sitt Instagramkonto lade den 48-åriga prinsessan nyligen upp fotona där hon knäböjande håller upp en skylt med löftet om att ”lyssna, lära och vidta åtgärder”.

https://www.instagram.com/p/CBDsXKBgJly/

Även de tre tonårsdöttrarna inkluderade Märtha Louise i spektaklet som även de knäböjer.

https://www.instagram.com/p/CBB69-2hvxA/

Prinsessan uppger även att hon fått en snabbkurs i hur ”vit överlägsenhet” påverkar samhället av pojkvännen Durek Verrett.

”Jag, som en vit person, måste växa, utbilda mig och bli bättre och ändra från att vara mot rasism till att vara antirasist”, skriver hon.

Knäböjande barn

https://twitter.com/watticedis/status/1269727074484436993

Föräldrar som tvingar sina barn att knäböja med skyltar har blivit något av en trend på sociala medier. Ovan en av många bilder som cirkulerat under de senaste dagarna och som upprört många. Många ifrågasätter moderns lämplighet som förälder.

På andra håll tar det sig rent bisarra uttryck.

Frukten av decenniers arbete

Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig samling, pekar ut våldsamheterna som nu drabbar västvärlden som frukten av ett gediget arbete som pågått under decennier där vänstern framgångsrikt tagit över universiteten och andra institutioner och obehindrat kunna sprida sina vanföreställningar till formbara, lättpåverkade och trendkänsliga ungdomar.

Just denna utveckling har många debattörer varnat för – bland dem evolutionsbiologen Bret Weinstein. Vad som i slutänden står på spel menar han är civilisationen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1107”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons