Sedan Twitter och andra stora plattformar släckt ned president Donald Trumps konton har även en lång rad andra konservativa och alternativa röster tystats. I en video som Project Veritas kommit över medger Twitters vd Jack Dorsey att Trump bara var startskottet för en mycket större kampanj.

Under de senaste dagarna har många Twitteranvändare märkt att man tappat ett stort antal följare och även avföljt andra konton utan att själv ha begärt det. Detta har skett i samband med den stora utrensning som just nu pågår på de stora plattformarna, som tycks vara än mer omfattande än då man gjorde något liknande för ett par år sen med profiler som Alex Jones, Paul Joseph Watson och Milo Yiannopoulos.

LÄS ÄVEN: Facebooks massblockering av konservativa når ny nivå – beskriver aktörerna som ”farliga”

I klippet som Project Veritas kommit över talar Twitters vd Jack Dorsey till sina anställda om situationen med Donald Trumps konto som man säger sig bevaka men att det samtidigt bara är början på av vad som komma skall. Inspelningen ska vara från samma dag som man slängde ut Trump från plattformen.

Enligt Project Veritas kommer fler avslöjanden om Twitter att följa.

LÄS ÄVEN: Twitters aktie störtdyker efter Trumps sorti – konkurrent ökar dramatiskt

Avstängningen av Trump har lett till svidande kritik från många håll, bland andra världsledare som Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes finansminister. På EU-nivå efterlyser man nu också reglering av sociala medier.

Jack Dorsey själv har efter avstängningen uttryckt tveksamheter om beslutet verkligen var korrekt.

”Jag tror att detta var det korrekta beslutet för Twitter. Extraordinära omständigheter tvingade oss att fokusera på allmänhetens säkerhet”, twittrade Dorsey för några dagar sen.

LÄS ÄVEN: Facebook censurerar Samhällsnytts journalistik – blockerar läsare som delar videoreportage