Den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan saktar inte ned sina islamkritiska valmöten trots Polismyndighetens försök att sätta stopp genom att neka tillstånd. Nu har politikern bokat in en lång rad nya demonstrationer runt om i Sverige. Samnytt kan visa platserna där politikern ska bränna koraner.

Paludan har meddelat Polismyndigheten att han redan i mitten av maj kommer att inleda sin nästa valturné i Sverige. Enligt uppgift kommer politikern att fullfölja sina valmöten oavsett vilka beslut som polisen fattar rörande hans ansökningar. Detta med hänvisning till grundlagsskyddade rättigheter.

LÄS ÄVEN: Paludan om polisens NEJ till islamkritiskt valmöte: ”Livrädda”

Samnytt har tagit del av Paludans ansökningar och flera av dessa rör områden där våldsamma kravaller utbröt under påskhelgen.

12 maj Göteborg, Borås och Trollhättan.

Frölunda torg, Göteborg 11.00-13.00
Norrby, Borås 14.30-16.30
Kronogården, Trollhättan 18.30-21.00

”Har mer mod i lillfingret än Erik Nord har i hela kroppen”

Paludan skriver i sin ansökan till polisregion Väst att cheferna Erik Nord och Emelie Kullmyr är jäviga. Han hävdar att dessa chefer agerar politiskt. Nedan följer text från ansökan:

Notera att Erik Nord och Emelie Kullmyr är jäviga!

I polislagan 7 § 2 st. står:
”En polisman eller annan anställd vid Polismyndigheten eller Säkerhetspolisen får inte besluta om eller vidta en åtgärd i ordningshållande verksamhet om
[..]
3. det i övrigt finns någon särskild omständighet som är ägnad att rubba förtroendet till hans eller hennes opartiskhet.”

I en artikel i Göteborgs-Posten den 18 april 2022 konstaterade Erik Nord: ”Han vågar inte komma hit och genomföra sina demonstrationer om han inte får tillstånd.”
Det är ett grovt förolämpande uttalande om mitt personliga mod. Dessutom är det osant då jag skulle vilja komma utan polis om jag får tillstånd att beväpna mig och ta med mig så många beväpnade vänner som möjligt. De brottslingar som vill döda mig har skjutvapen. Jag har mer mod i lillfingret än vad Erik Nord har i hela kroppen.

Det är självklart att Erik Nord med sitt uttalande har gett upphov till ”särskild omständighet som är ägnad att rubba förtroendet till hans eller hennes opartiskhet.”
Därför får Erik Nord inte delta i beslut om min ansökan om tillstånd.

Emelie Kullmyr sa i ett pressmeddelande den 22 april 2022: ”Rasmus Paludan har en retorik som går ut på att skapa oordning och kaos. Vi behöver hjälpas åt att för att slå hål på den retoriken”.
Detta är ett politiskt ställningstagande om min kandidatur till Riksdagen och om min politik och om Stram Kurs Sveriges politik.

Det är självklart att Emelie Kullmyr med sitt uttalande har gett upphov till ”särskild omständighet som är ägnad att rubba förtroendet till hans eller hennes opartiskhet.”
Därför får Emelie Kullmyr inte delta i beslut om min ansökan om tillstånd.

Finns det en enda chef i Region Väst som respekterar grundlagen så kan den personen behandla dessa ansökningar. Det är dock högst tveksamt så det är nog bäst att begära hjälp från en annan polisregion. Dessutom får man lätt intrycket att chefer i Region Väst saknar den nödvändiga moraliska vanan.

LÄS ÄVEN: Paludans nya valmöten stoppas – yttrandefrihetsexpert kritisk

13 maj Örebro och Västerås.

Vivalla, Örebro 12.00-15.00
Bäckby, Västerås 16.30-19.30

14 maj Uppsala och Stockholm

Uppsala moské 10.00-12.00
Gottsunda, Uppsala 12.00-16.00

Husby, Stockholm 17.30-18.30
Hallunda, Stockholm 19.00-20.30

15 maj Norrköping och Linköping.

Navestad, Norrköping 11.00-14.00
Skäggetorp, Linköping 15.30-18.30

LÄS ÄVEN: Polischef vill stoppa Paludan – justitieråd: ”Ingen bra utveckling för demokratin”