Anna Ekström. Foto: Björn Nordqvist (CC)

Här spårar utbildningsministern ur: ”Ge fan i att publicera bilder på andras barn!”

4.5K Shares

Samhällsnytt var först med att publicera bilder som visar Aftonbladets Anders Lindberg i färd med att ta flyget, trots att han propagerat för flygskam. Nu går utbildningsministern Anna Ekström ut på Twitter och ger direktiv till media: ”Ge fan i att publicera bilder på andras barn”, skriver hon.

I ett inlägg på Twitter förra året gick Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg till attack mot dem som flyger och menade att de borde skämmas för vad de gör. Han fångades på bild på Arlanda häromdagen i färd med att ta flyg med familjen.

LÄS MER: Anders Lindberg hävdar att de som flyger ”bör skämmas” – flyger själv med familjen

På bilden, som publicerades först av Samhällsnytt, var dock Lindbergs barn redan pixlade, men detta hindrade inte utbildningsministern Anna Ekströms vredesutbrott på Twitter:

Nu kritiseras ministern för hennes utspel som indikerar att hon vill styra media:

En annan pekar på hennes hyckleri när hon inte kritiserar andra tidningar:

En annan uppmärksammar att hon bara verkar reagera när det är alternativmedia som publicerar:

Samhällsnytt har sökt Ekström för en kommentar på Twitter:

Anna Ekström med Annika Strandhäll och Margot Wallström:

Anna Ekström, föddes den 23 juni 1959 i Mora i Dalarnas län, är en svensk jurist och socialdemokratisk politiker. Hon var gymnasie- och kunskapslyftsminister åren 2016–2019. Sedan den 21 januari 2019 är hon utbildningsminister.

4.5K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.