Ett videoklipp som lades upp i sociala medier på tisdagen, i vilket ett större antal muslimer tagit över en gågata i tyska Herne, väcker reaktioner. ”Dagens Tyskland är inte dina föräldrars Tyskland”, konstaterar Michael Doran på tankesmedjan Hudson Institute. Samtidigt gör den tyska kyrkan sitt bästa för att påskynda islamiseringen av landet.

Doran är specialist på säkerhetsfrågor i Mellanöstern och satt under George W. Bushs presidentskap bland annat i det nationella säkerhetsrådet.

I klippet ses hur gågatan i staden i närheten av Köln tagits över av bedjande muslimer. Medan vissa ifrågasätter vari problemet ligger, påpekar andra bland annat att detta bara är början, att tyska folket röstat för utvecklingen och att nästkommande generationer kommer att få betala ett högt pris.

Kyrkan omfamnar islam

Liksom i Sverige har kyrkan i Tyskland lierat sig med islam och dess utövare. I Berlin öppnade en luthersk kyrka nyligen sina portar för muslimer att hålla sin fredagsbön i, detta då man ville underlätta för dessa att hålla reglerna om social distansering under pandemin.

Kyrkans pastor Monika Matthias deltog i den muslimska bönen, vilket hon säger sig ha blivit rörd av.

– Jag deltog i bönen. Jag gav ett tal på tyska. Och under bönen kunde jag bara säga ja, ja, ja, för att vi har samma bekymmer och vi vill lära av er. Och det är vackert att känna så för varandra, säger hon.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Muslimsk styrkedemonstration i dansk förort