Foto: SCBY.

Hårdare straff att vänta i England för att sprida ’fientlighet’ mot religion

Delningar

Man nämner specifikt Youtube där man menar att detta skulle vara ett växande problem. Religion är bara ett av flera områden som omfattas av förslaget.

Upp till sex års fängelse föreslås för att på internet främja vad man kallar ”fientlighet” mot personer med en ”skyddad egenskap” som ras, kön, handikapp, ålder, sexuell läggning, religion eller tro, graviditet och moderskap samt könsförändring.

De hårdaste straffen kommer utdelas till dem som bedöms inneha en ”förtroendeposition, auktoritet eller inflytande som missbrukar sin ställning för att uppvigla till hat”.

Straffen kommer också bli hårdare för dem som är medlemmar av, eller kan kopplas till, en grupp som främjar fientlighet baserat på ras eller religion.

Förslaget kommer från The Sentencing Council for England and Wales där man anser att användandet av sociala medier för att uppvigla till hat är ett växande problem, detta trots att antalet åtal ligger på en relativt låg nivå.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

244 KOMMENTARER

 1. Måste säga att jag finner de videos som daesh sprider, där de i 4K visar hur de mördar oskyldiga, är mycket värre än videos där man fördömer islam…

  Men då hela världen tycks islamifieras, förstår jag denna prioritering.

 2. Då får vi gå man ur huse och bryta mot det.
  Om 1 miljon svenskar gör det samtidigt,
  hur skall rättsväsen verkställa straff??
  Det finns varken polis eller häkte för ändamålet.

 3. Ingen av de styrande verka ställa sig frågan varför folk just sprider hat om Islam … och inte varför det inte sprids hat mot andra religioner i samma omfattning alls.

 4. Våra blinda ledare över hela Europa vill inte, kan inte, orkar inte se eller förstå, men när vargen bankar på dörren ska våra politiker vända kappan och bedyra sin oskuld till västvärldens försvinnande.
  Vem ha någonsin undersökt muslimers hat mot kristna? Är vi inte hemma längre.

 5. Betyder det att om man anser att islamister slickar sin egen pung. Samt hatar kvinnor och vill döda svenskar. Är det ett brott? Jag bara frågar. Var går gränsen för hat mot religion? När någon påstår att jorden är rund kanske? Men någon religon påstår att solen kretsar kring jorden och man måste knulla i sydväst. Är det ok?
  Fy fan vilka idioter.

 6. Religion får vara hur fientlig som helst, men de som protesterar mot våldet skall tystas.

  Europas politiker är farliga för europeerna. Alltför många politiker går islamisternas ärenden.

 7. ahh, det är snart hårdare straff på att säga sanningen om islam än att mörda någon, begå en brutal och grym våldtäkt eller våldföra sig på en minderårig. Tycker det känns lite som att anpassa sig till islam helt enkelt.

  Men liknande fars har ju pågått i Sverige ett antal år nu och då tänker jag framförallt på alla gruppvåldtäkter och hedersmord där förövarna knappt får några straff alls.

 8. Det är inte ’ fientlighet ’ att sakligt informera om muslimens dödsideologi , som ska förgöra vår civilisation . Ren förvarning ,!

 9. Snart blir öppna val avskaffade, som i kina. Vi är inte långt borta nu. Eller ”Rådgivande” val på skoj, sedan gör globalistoligarkerna som de vill ändå.

 10. För att hålla ihop en multikulturell stat, med alla dess oförenliga värderingar och rivaliserande klaner, krävs inskränkningar av friheterna och repressalier satta i system – kort sagt, mindre demokrati och ökad totalitarism. Vid en sådan betraktelse är segregation en alldeles naturlig anpassning, mot en stollig multikulturell idé inpiskad och pådyvlad uppifrån.

 11. Globalisterna har tydligen fortfarande ett starkt grepp om England!
  Hoppas det engelska folket hinner stoppa dom, innan England är förlorat för alltid.

 12. Koranen uppmanar muslimer att mörda kristna och otrogna..

  Får man säga det eller ska vi fortsätta att låtsas som om det regnar..

 13. För i helvete. Religion är hittepå. Kan inte lagstiftas för det finns ingen gud att anklaga eller ställa till svars. För ingen har sett honom. Var är han? Om någon bygger upp något på luft. Så borde väl någon reagera. Men de tror. De tror på guds straff och skärselden. De är så rädda att de darrar.
  Snälla, evolutionen kommer fortgå i tusentals år till. Den slutliga och den första religionen är och kommer bli universum.

 14. Hmm de har ’missuppfattat” alltihop, det är religionerna som sprider fientligheter ingenting annat.

 15. Jag såg den där nyheten tidigare i dag, och fick en klump i magen. Det är civilisationens slut, om vi får blasfemilagar i väst. Allt hopp ute om en fredlig upplösning.

 16. Man får tycka precis vad man vill..

  Bara man älskar islam och muslimer..

  Och mångkultur och skäggbarn och bla bla bla..

 17. Globalisterna tänjer på gränserna ett steg i taget. De kommer att förslava oss allihop ifall vi inte sätter ner foten. En dag är det för sent. Det borde vara nolltolerans mot förtryck.

 18. Soros pengar jobbar bra i Storbritannien, det märks.
  När Europa har tagit sitt förnuft till fånga så hoppas jag att den hatiske rasisten har gjort sitt sista handtag på denna kontinent.

  • Soros är frontfiguren, det finns flera mäktiga krafter bakom.

   The Daily Mail: How Rothschild Agent, Lord of Chaos George Soros Rules the World Buying and Bullying Politicians.

 19. Börjar bli svårt att hålla reda på alla undantag i yttrandefriheten, listan tycks bli allt längre. Tankebrott nästa? Om någon ser lurig ut har han hetsat hatiskt inne i huvudet?

 20. De totalitära krafterna i skuggorna gnuggar sina händer. Snart finns massor av medborgerliga inskränkningar installerade i europas länder, sedan behöver man bara svepa in och sätta sig på tronen för att montera ner resten av samhällsinstitutionerna. Vips, så har vi en diktatur.

 21. Att sprida fientlighet mot en viss ”religon” blir väl omöjligt att undvika om man sprider saklig och korrekt information, eller? Lögner är ju helt överflödiga. Sanningen både räcker och blir över.

 22. Palestinska barn och kvinnor dödas just nu helt omotiverat i Gaza enligt internationell – och svensk – media. Även sajten Fria Tider rapporterar helt okritiskt om detta. Vad fan är Fria Tider för obskyr sajt egentligen…?

  • ”De senaste dödsfallen innebär att över 80 palestinier har dödats under de senaste veckornas protester i Gaza, som bland annat varit riktade mot Israels olagliga ockupation av palestinsk mark.”

   VAdå, Israel och USA får väl ockupera vilken mark som helst i världen, helt lagligt, eller gäller det bara de närmaste länderna, tänker på de Syriska Golanhöjderna, finessen är bara att inte annektera bara ockupera hur länge som helst.

 23. Det ser ut som de redan överbelastade rättsväsendet..

  Behöver anställa mer personal..

  Med pengar som inte finns..

  Eftersom den oansvariga vansinniga importen av icke-svenskar..

  Måste upprätthållas till vilket pris som helst..

  Kosta vad det kosta vill..

  Även om det innebär folkmord på Svenskarna..

  • Vägtrafikskatten skall ju chockhöjas p.g.a mångkulturhelvetet
   kanske kan få nån krona därifrån ?

  • Enligt Magdalena Andersson går ekonomin som tåget och det finns så mycket pengar att de kan betala av på statsskulden.
   Måste vara Fake News?

   • Men inte ett ruttet lingon till Sveriges pensionärer…de idioterna har ju bara byggt upp detta land, till skillnad på alla muslimska tillgångar som håller både polis och åklagarväsendet igång…höll på att glömma soc.

    • Har du missat att pensionärerna ska få lika mycket som
     9 000 afghanska män, som vi ska betala för att gå i gymnasiet med riktiga barn? Sedan att det ska ätas upp av minskat bostadstillägg etc behöver man ju inte låtsas om…

 24. Att kritisera islam kommer även i Sverige vara förenat med dödstraff eller livstids fängelse inom en snar framtid. Islam breder ut sig.

 25. Jag undrar hur jävla många poliser det kommer att behövas för att kolla allt vi säger och uttrycker. Vi i Europa är så jävla långt från en riktig demokrati som man någonsin kan vara

  Det verkar som om globalisterna nu skruva upp turbotrycket och försöker att hota, anmäla och i allmän het göra det jävligt för vanliga hederliga människor som bara inte delar deras åsikt.

  Gör som jag….skit i facebook och gå över till vk.com den ryska platformen där du får uttrycka din åsikt.

  • Det kommer behövas ca 1.6 miljoner personer som kollar vad vi gör..

   Och av en händelse finns det så många muslimer i vårt land..

   Och vips har Steffe fått ner arbetslösheten till noll..

   Som han har lovat..

  • Digital övervakning minskar behovet av mänsklig övervakning. Folk i dag betalar gladeligen själva för avlyssningsutrusning, som de installerar i sitt hem och berättar allt för. T ex en Alexa. Även en vanlig smartphone registrerar och sparar dina meddelanden och samtal, och din position.

    • Du kan koppla ur den, men den registrerar säkert ändå. Liksom ansiktsigenkänning på foton, som t ex Facebook har släppt lös. Du har ju inte heller accepterat ett avtal att din smartphone får spela in dina samtal och spara din telefonlista, eller?

 26. Anders Borg (M) tror att Sverigedemokraterna får strax under 20% i årets val, alltså lille lille Anders sådana här uttalanden spär bara på bevisen om att sjuklöverpolitiker är samhällets lägst begåvade individer, jag som vanlig logiskt tänkande svensk av folket vet att Sverigedemokraterna får minst 35% i årets val.

  • Nja. Runt 25 skulle jag tro. Det finns många i Sverige som vill ha anhöriginvandring av släkt och klan, och som vill behålla bidragsregnet. Därtill X antal svenskar som sympatiserar med SD men inte riktigt vågar ta steget.

   • Sanna mina ord, chansen är betydligt större att SD får 10% mer är mina 35% än 10% mindre än mina 35% som du tror, men tack och lov här på samhällsnytt är ordet fritt.

    • Ett ögonblick. Menar du att jag VILL att SD ska få 25%, bara för att jag tänker realistiskt? Det låter på dig som att vore du moderatorn här skulle jag tystas. Om DU tror att SD får 35 är det en oskriven lag?

   • Det är SverigeÄlskarens plikt att informera den som inte vågar rösta rätt . Berätta om islamiseringens mörka sida . Tack

    • Du förstår inte hur de envisa tänker. De letar då i första hand efter ett parti med mildare linje än SD men ändå utåt sett islamkritiska och i sista hand väljer de SD. Det är ett helvete att radera 10 år av medial indoktrinering om att SD har naziströtter etc.

     • ’ svenskar som sympatiserar med SD , men …… ’
      , borde få sig en spark där bak , för att nyktra till .

     • ( Den här pojken , sparkar så mycket som han bara hinner . Borde få ett ’ BokMärke ’ . )

  • Ja den karlen gjorde bort sig ordentligt häromåret när han skämde ut sig på en konferens, sprang med sin k*k i högsta hugg och ville mäta den med andra hannar, vrålade slampor och gormade åt kvinnor som var där, jag fick ett spel sa han själv. Hur fan kan någon media låta honom komma till tals?

  • Borg är en fjant. Han säger saker han borde gjort och ångrar saker han har gjort. Mänskligt javisst. Men ingen auktoritet i varken svensk ekonomi eller politik.

 27. London är ju officiellt i muslimernas våld, så det kommer inte som nån överraskning. Blev massinvandringen slutet på yttrande- och åsiktsfriheten? Knappast, än så länge, men censuren och diktaturen vinner mark i norra Europa. Vi måste vara vaksamma och protestera.

 28. Borde det inte finnas ett riktigt hårt straff för religioner som förföljer kristendomen, som Islam t.e.x.
  Som exempel : Saudiarabien sponsrar byggen av moskeer i Sverige, men förkunnar du kristendomen i Saudiarabien, så är det belagt med dödsstraff.
  Vi ska inte vara löjliga och tro att Islam skonar oss, Islam ska bekämpas överallt där den dyker upp, om man vill ha ett civilicerat samhälle. Allt annat är rent skitprat !

 29. Detta har enbart med islam att göra och inget annat. Jag har aldrig haft som intresse att nedvärdera någon annans trosuppfattning, men när jag inte får göra det i lag, då jäääävlar, då tänker jag göra det till en hobbyverksamhet.

  • Se upp så att inte maktens hantlangare och vakthundar tolkar hobbyverksamhet som lobbyverksamhet. Deras läskunnighet är inte den bästa…

 30. Om vi alla skriker Allahu Akbar och hänger på oss bombälten..

  Så går vi säkert..

  Bättre straff- immunitet går inte att få..

 31. Sätter dom alla vettiga människor i fängelse blir det ebb i statskassan. Svårt dilemma för våra idiotiska regeringar.

  • På sätt och vis räknar de nog med vinst i alla fall. Företag skattar mer än privatpersoner, och för företag spelar det ingen roll om kundernas pengar kommer från arbete eller bidrag. Ju fler kunder, desto mer vinst för företaget, och mer skatt i statens kassa.

   Det sura är att de skattebetalande, någorlunda ärliga arbetarna får betala dubbelt: Både för sig själva och för bidragsbedragarna. På detta sätt är kommunismen och kapitalismen två sidor av samma skitiga mynt. S och M är därmed samma dynga med samma intressen.

 32. Då borde det bli islam troende som i första hand spärras in eftersom i deras ”trosbok” koranen är inskrivet hat och våld mot icke rättrogna alltså alla med en annan religion än islam !

 33. Blir även förbud på att steka bacon och grilla kotletter, & dricka öl därtill. islam – det godas religion, & kärlekens, eller hur alla täckta och hunsade kvinnor?

  • det fick min sambo höra varje år till jobbet i malmö under sommartiderna, eller så kastades det sten på cyklisterna.

 34. …..? 😳…..Ok….. ? Då är det väl bara att knäböja och säga ”Allahu akbar” då…😳

  I HELVETE heller !!! 😡

 35. Allting går åt totalt fel håll.

  Att ha rätten att kritisera religion måste vara lika självklart som att ha rätten att kritisera någons politik, filosofi, klädval eller musik.
  Religion är inte och BÖR inte på något sätt vara skyddat från kritik och granskning. Religion är inget som står högre i skalan än något annat i människors beteende.
  Att hindra människor ifrån detta skapar skräckländer och det finns alltför många uppenbara exempel på det i mellanöstern.

  På detta sätt kan man kalla vilka sektlika extrema ideologier för religion och tro att man skall åtnjuta något skydd till skillnad från allting annat.

  Det är vidrigt och fullständigt förkastligt som Europa håller på att sätta munkavle på sina medborgare som fullständigt skriker på hjälp I panik gentemot det som håller på att ske i alla deras kvarter och områden. Folk skriker på hjälp emot massinvandring och islamisering. Men deras makthavare och medier straffar dem genom rättsliga påföljder och allmän uthängning.

  Det är klockrena tecken på att Europas stater sluter sig och förvandlas till totalitära diktaturer.

 36. I dag såg jag en sosse i min kommun i mataffären och han halvlog lite när jag tittade på honom för han är ju en så kallad offentlig person.
  Jag fick verkligen bita ihop för att inte prata eller rättare sagt skrika åt honom!

 37. Fan vad muslimer som kommer att fängslas då! Det kryllar ju av hatvideos från MENA mot alla som inte tillbedjer dödskulten.
  Jag skojar naturligtvis, alla som säger det minsta mot Europas nya dödskults”religion” kommer att jagas med blåslampa.

 38. Ur en psykologisk synpunkt så är hela de svenska samhället rätt intressant. Svensken är så rädd att man kan faktiskt göra vad som helst så länge man är muslim/arab. Svensken är på god väg att bli förslavad och det är ingen annans fel än svensken själv. De flesta har tunnelseende när man är ute och går. Det har hänt ett flertalet gånger där våld från muslimer, nordafrikaner, araber har begått så sjuka våldshandlingar att svenskar har bara gått förbi och tänkt, ”så länge det inte drabbar mig så lägger jag mig inte i” kommer inte SD att få säga till något om asyl invandringen efter detta val så kan ni alla glömma de Sverige en gång va, för alltid!.

  • Det skulle behövas klantänkande även bland svenskar, och mindre inbördes skvaller. En kultur liknande den på vikingatiden med små, länkade samhällen, men utan blodspillan. Men på samma gång förutsätter vår ekonomi ett visst mått av övertalning och lurendrejeri, där vi luras att köpa mer än vi behöver. Och då kan vi inte stå enade, eftersom ärligheten blir lidande.

   Annan smolk i bägaren är att vi tutas i förträffligheten med mångfald, mångkultur och floskeln ”allas lika värde”. Det river sönder gemenskapen eftersom vi tvingas bjuda in personer som inte vill vårt bästa och som saknar solidaritet med oss.

   • Jag måste också motsäga mig själv lite. En av orsakerna (förutom kultur och kanske gener?) till att vi inte haft inbördeskrig i Sverige på så länge är ju att vi levt i ett individualistiskt samhälle, där även de positiva sidorna av Luther och jantelag spelat in. Desamma har även negativa sidor så klart, men frånvaron av klantänkande har gjort att vi inte ställts grupp mot grupp i våra konflikter; de har varit mellan individer. Och två personer som är osams kan inte kallas krig.

    Så istället för att kalla det för klantänkande, kanske det snarare är kulturtänkande. Att vi har en gemensam kultur som grund att bygga relationer på. Jag efterlyser ändå mer organiserat civilkurage – att, när situationen kräver det, i synnerhet männen kan göra gemensam sak och instinktivt ingripa när någon utsätts för våld. Som en löst sammansatt, slumrande armé, alltid redo att ställa upp.

 39. Får man känna sig avogt inställd mot vissa sharialagar,
  eller är det också förbjudet nu? Får man bara instämma Alla Akbar?
  Är det någon som exakt vet vad
  ”fientlighet” mot personer med en ”skyddad egenskap” som ras, kön, handikapp, ålder, sexuell läggning, religion eller tro, graviditet och moderskap samt könsförändring.” betyder,
  kan man göra gummitolkningar om man känner för det, har alla rätt att göra en gummitolkning?

 40. Har Ni hört rapport 19.30 Lars Moberg, när han håller på att svälja eller sätta en palestinier i halsen, lyssna på talet om yxorna vid gränsen och svt ledningen gråter väl nu med Hanna S ?
  Vet att det är fel inlägg, men kan inte låta bli när man hör äcklen i svt.

 41. Selektiv blasfemilagstiftning med andra ord. År 2018.

  Förbered er på krig, ty det är vad som kommer.

 42. Höger-Vänsterskalan är död! Nu handlar det om religion och Helig värdegrund kontra nationalstaterna. De urgamla konflikterna kommer tillbaka.

 43. För en mer nyanserad bild rekommenderas att studera den aktuella skriften från The Sentencing Council for England and Wales. Se avsnitt 7 s. 49 framåt.

  https://www.sentencingcouncil.org.uk/wp-content/uploads/6.4328_Public_Order_Offences_Guideleines_Consultation_web.pdf

  Det handlar om en remiss från rådet som innebär att alla, såväl jurister som allmänheten kan lämna synpunkter på innehållet.

  The Sentencing Council har till uppgift att utfärda riktlinjer till domstolarna i syfte att skapa en enhetlig rättstillämpning.

  Den här skriften handlar om tillämpningen av en rad olika brott mot The Public Order Act. Rådet går igenom de olika brotten och ger en struktur för hur de ska systematiskt behandlas och bedömas.

  Det handlar alltså inte om ett lagförslag om straffskärpningar. Det påpekas uttryckligen att lagstiftningen ligger på parlamentet.

  Det är också viktigt att det handlar om brott mot personer. Kap. 7 har således rubriken: ”Racial hatred offences and hatred against p e r s o n s on religious grounds or grounds of sexual orientation”.

  • ”Det är också viktigt att det handlar om brott mot personer. Kap. 7 har
   således rubriken: ”Racial hatred offences and hatred against p e r s o n
   s on religious grounds or grounds of sexual orientation”. ”

   …vilket skulle kunna innebära att en you-tuber, med några tiotusen prenumeranter, skulle kunna åka i fängelse i 6år, om han/hon skulle uttrycka vrede/kritik mot en islamistisk hatpredikant som kräver sharialagar i UK.

   Om man ska gå efter hur UK, redan nu jagar och sätter twittrare i fängelse, så lär ju ett sånt här lagförslag få en räkmacka genom hela beslutsprocessen. >> https://www.independent.co.uk/news/uk/arrests-for-offensive-facebook-and-twitter-posts-soar-in-london-a7064246.html

   • Intressant. Jag kände inte till den lagen som du refererar till om elektronisk kommunikation. Där blir man onekligen fundersam.

    Men det kvarstår att artikeln här ovan är missvisande eftersom det inte är fråga om något lagförslag utan en remiss och enkät om vilken syn man har på olika brott och deras hantering och påföljder. Det är för omfattande att beskriva innehållet här.. Enklast är att läsa den aktuella skriften.

    • Nja, både och. Lag som sådan är befintlig, där 6år redan finns med i straffskalan. Sentencing Council anser att lagen tillämpas för dåligt/svagt (få fängelsedomar). Deras uppgift är att ta fram riktlinjer för hur UK-domstolar ska tillämpa rättspraxis, och hur hårt (antal dömda år för olika brott) domstolarna döma. Dom inhämtar åsikter & förslag, men det är Sentencing Council som i slutändan bestämmer riktlinjerna för hur domstolarna ska döma.

     The Council will host a number of consultation meetings to seek views from groups with an interest in this area as well as with sentencers. Once the consultation exercise is over and the results considered, a final guideline will be published and used by all courts.

     Sentencing Council anser redan i det initiala skedet här att det är på tok för få fängelsedomar för dessa brott som nämns i artikeln, och har redan stolpat upp sina riktlinjer för skärpning (sid. 49)

     Volumes of these offences are extremely low and there have been no offenders sentenced for some offences.

     However, given the recent social climate and an enhanced focus on this type of offending, the Council considers it would be useful for sentencers to be equipped with guidance on sentencing these offences.

     Här har dom tagit hänsyn till hur samhällsdebatten utvecklats (dvs. fler skriker på hårdare straff), och sen dragit upp sina riktlinjer, utifrån att domstolarna varit för slappa tidigare.

     Så, det lär nog i slutändan bli som Sentencing Council beslutar. För vilken domare, tjänsteman, politiker, utredare, i PK-UK vill stå upp och protestera mot en lagskärpning för brott mot sk. ”utsatta grupper”??

     • Tack för dessa klargöranden. Jag har egentligen inga invändningar.

      Min ursprungliga kommentar berodde på att jag tyckte att artikeln är för onyanserad. Man får intrycket att nu kommer nya lagregler om sex års fängelse ifall man säger något fientligt om islam (m.m.) på Youtube.

      Artikelrubriken talar om hårdare straff för att ”sprida fientlighet mot religion”, vilket verkar som en hädelselagstiftning när det i verkligheten handlar om hatbrott mot p e r s o n e r på grund av religion m.m.

      Den aktuella skriften är en Consultation, d.v.s. en form av remiss och enkät där alla får lämna synpunkter på en rad olika moment i den nu gällande lagen, The Public Order Act. Det är ju alldeles utmärkt och demokratiskt.

      Jag tycker att upprördheten bör reserveras för allvarliga fall som t.ex. vår egen hetslagstiftning som slår hårt och oberäkneligt mot oss svenskar.

 44. Repressiva kätterilagar införs med andra ord i England 2018. Ett år därefter kommer de börja hänga kättare i engelska fängelser.

  Nah, det här har gått över styr, och det kommer bli uppenbart snart.

 45. Ahhh, där kom hädelselagen!
  Förbud att smäda islam och profeten. Förbud att kränla muslimer.
  För det här handlar bara om att anpassa EU till sharia.
  Övriga religioner pissas det på. I bästa fall.
  I sämsta fall dödas dess utövare.
  Allt medan västvärlden och dess präster letar navelelydd och tittar åt ett annat håll,

 46. FÖRHOPPNINGSVIS KOMMER DENNA LAG ATT GÄLLA ALLA DESSA MUSLIMER SAMT VÅLDTÄKTS MÄN SOM TAR SIG FRIHET

  Upp till sex års fängelse föreslås för att på internet främja vad man kallar ”fientlighet” mot personer med en ”skyddad egenskap” som ras, kön, handikapp, ålder, sexuell läggning, religion eller tro, graviditet och moderskap samt könsförändring. = TYP MUSLIMSKA VÅLDTÄKTSMÄN

  De hårdaste straffen kommer utdelas till dem som bedöms inneha en ”förtroendeposition, auktoritet eller inflytande som missbrukar sin ställning för att uppvigla till hat”. = TYP PREDIKANDE MUSLIMSKA LEDARE

  Straffen kommer också bli hårdare för dem som är medlemmar av, eller kan kopplas till, en grupp som främjar fientlighet baserat på ras eller religion.= TYP MUSLIMER

 47. För ca 4 år sedan tänkte jag besöka England där mina förfäder stred för omkring 1000 år sedan. Nu har jag kommit på andra tankar, landet är snart förstört och omvandlat till U-landsdiktatur!

 48. Tydligen, om man ser till hur vår regering ,sjuklövern ,div batikkärringar och feminister osv agerar.

 49. Det ser mörkt ut på kameruns avbytarbänk. Skulle man kunna sammanfatta det. Ska åsikter kvävas, så kommer grytan bara bubbla över.

 50. ”fientlighet”, ”hat”, ”fobi”.
  Med hjälp av dessa etiketter kan man införa total censur. Fascisternas censur skärps.
  (Fascismen är precis som international & national socialism en kollektivistisk, centralstyrd, anti-demokratisk ideologi som står i total motsättning till högerns individualism och fria kapitalism.)

 51. Undrar vad som händer när folket fått nog?
  Andra frågan jag ställer mig är hur mycket skit till tål folket?

  • Nör Löfven & co sätter in Zäppo mot folket och Socialistisk Gestapo, först då får den kastrerade svennen nog.

  • Mitt mardrömssvar är att ryska folket tålde sådant i mer än sextio år – hoppas detta inte stämmer här.

 52. Ganska enkelt. Jag kommer stå för att islam per definition är en ideologi. Därmed faller varenda tes om att det är ngt religiöst förtryck eller hat. Å skulle HD anse att islam är en religion, är narzism det med. Samma våld, samma hat och samma grymheter.

 53. Dags att ta bort religionsfriheten ur grundlagen och göra religion till en privatsak, en hobby, som pimpelfiske, orientering, knyppling eller dylikt?

  • Hade det inte varit för kommunister och vänsterliberaler ändå upp till toppen av EU, så hade islam inte varit något problem.

  • Hur ska man kunna det? Religion är ingen privatsak utan det påverkar såväl den enskilde som omgivningen. Därför är det så viktigt vad det är man tror på. Om muslimen läser i Koranen att det är en välgärning att ha ihjäl kristna så kommer det inte att stanna i hans privata sfär utan självklart kommer det att avspegla sig i kontakterna med sin omgivning. Om rättsväsendet tog sin sak på fullaste allvar så vore både judendom och islam förbjudna. För all framtid. Nu sitter vi här med två av de allra värsta fienderna man kan tänka sig och det på grund av att man i Sverige har tutat in i folk att religion är en privatsak. Om vi går 50-60 år tillbaka i tiden
   En tid då Sverige fortfarande var hyfsat kristet och man höll på traditionerna. Hur mycket av den smörja och djävulskap som nu finns hade vi då? Det var ingalunda ett perfekt samhälle. Det hade sina bekymmer och problem men det var definitivt mer harmoniskt. Vi lever i en experimentverkstad sedan 60-talet och det är uppenbart för alla som vill se vad det handlar om.

 54. Vilka hycklare en gång i tiden utrotade dom folk i drottningens namn och idag så ska dom skydda vem då?

 55. Fuck pisslam, there are only 2 genders, feminism is worse than cancer, cultural marxists are a 5th column, by far most immigration have no rights to enter the country because they are not asylum seekers, etc. etc.
  How many years in the UK. The new minister at the home office is pathetic. The next nail in the coffin that is the UK.

 56. I England är de lika ruttna i huvudet som i andra länder att de inte förstår att nästan all religion innehåller en maktfaktor och till 1000 % stödjer de storfinansens folk världen runt!

 57. Islam är ingen religion. Det är en politisk ideologi. Man bör förbjuda en ideologi i Sverige som inte ansluter sig till svenska ideologi, Det innebär t.ex. att man förbjuder hederskultur, barnäktenskap, med mera. Vill man inte ansluta sig till våra svenska värderingar, bör man utvisas från Sverige!

  • Vi är nog bara några få som har insett att endast Nordbor är acceptabelt i vårt land, bland SD folket?
   Faktiskt är det en uppfriskande tanke som massor av människor i våra grannländer suktar efter ”Nordiska Unionen” som borde vara vårt främsta civiliserade mål, allt annat är förkastligt!

  • Utvisning är ett snällt ord för denna mordiska ideologi. De skall kastas ut från denna kontinent med alla till buds stående medel! De som kämpar emot utkastandet skall klassas som IS eller likvärdig islamism. Och ska behandlas som det kräver för att Europa och Norden åter skall vara helt fri från islam!

  • Dessa patetiska försvar av begreppet religion. Religioner genom tiderna har oftast varit både politiska och våldsamma, för att inte säga mordiska.

 58. jävla trams, att framföra kritik eller funderingar är INTE fientlighet.’
  Visst tonen ska ha respekt, men taket ska vara mycket högt med.
  Alla kränkta skitnödiga ska bara kamma sig och fundera på varför vissa har extremt högt i tak. Men vita kristna kan både tåla förslag om halshuggning och andra inte fullt så vänliga tankar.
  Medans Muslimer behöver bara höra slöja är fel, så blir det bråk om rätt och fel.
  Regler skall vara lika!

 59. Som vanligt är definitionerna flytande och kan användas efter behag. Jag tolkar det så här. Religioner får vara fientliga mot oss, men vi får inte säga sanningen.

  • Muslimerna har ännu inte mött något motstånd av hela folkets kraft. Det som har varit är att politikerna har byggt upp en EU-DDR mur av politisk makt och använt denna makt för att hindra medborgarna från att ta makten i riksdag, parlament och regering, men som snart mycket snart hela denna kontinents folk åter skall riva ned. Därmed så kommer islam att få vidkännas att de är på helt fel plats och område för att vara stor i käften och hota mm.

 60. Visst!
  Säääkert.
  De kvinnliga åklagare som modigt kastar sig över pensionärer , som använt sin lagstadgade yttrandefrihet på t ex FB, kommer säkert att våga åtala mordhothatande islamistimamer mm.

  (Ni vet, dedär åklagerskorna med kamelformade läppar strupar.och magsäckar)

 61. Så det är helt ok att deras imamer står och hetsar sin församling mot oss otrogna, men om vi säger att vi starkt ogillar omskärelse av barn, balkongflygningar och handavhuggningar, då får VI sex års fängelse?

  • Vi är inte otrogna vi är ”trogna” vårt folk och land samt vi är trogna till Norden och trogna med alla i Europa som kämpar som vi själva.

 62. ”kommunismens sista kraftansträngning”, och det påminner inte så lite om FN-förbundets senaste panikartade primalskrik.

  The Sentencing Council for England and Wales, och Rödgrönas eget FN-förbundet har visst dragit igång en sista chock attack mot demokraterna och demokratierna. Det är det samma som med FN-förbundet som också vill låsa in alla kritiska röster gällande islam och islamism. Men de skall inte lyckas och detta innebär enbart att de själva likt ”The Sentencing Council for England and Wales” och FN-förbundet, har därmed tvingats fram i ljuset. Dessa lär troligt vara vänsterliberaler!

  ”som ras, kön, handikapp, ålder, sexuell läggning, religion eller tro, graviditet och moderskap samt könsförändring”, slut citat. Så är detta enbart kulisser som skall dölja islamismen. När så inte kulisserna längre skyddar dem, så ropar de nu på fängelsestraff som skall vara hotfullt så att demokrater inte skall tordas efterforska om islam.

  Nu vet vi att de är i panik och spelar nu ut deras sista kort som innebär att fängsla medborgare som vågar yttra sig om islam och islamism. Men det är försent för dem nu och folket har, håller verkligen på att få nog av vänsterliberaler och kommunister som önskar revolution tillsammans med islam i och med att kommunismen försvann till 90% då DDR muren revs.

 63. Finns det så många kriminalvårdare/mentalskötare i Storbrittanien – de vill spärra in BNP UKIP EDL…10 -20 miljoner. LOL

 64. Låt inbördeskriget börja. Förrädarna som för närvarande har makten har ingen aning om vad som händer snart.

 65. Det kommer från landet som skapade och genomförde Magna Charta. Och sedan dess 1209 har den varit i bruk.. Många har försökt att ändra i den utan att lyckas.

 66. Alla förstår säkert att det inte är de kristna britternas sensitiviteter man förtsöker skydda utan detta är ett krav från Britanniens muslimer som inte tolererar kritik av islam.

  Britannien har redan flera miljoner muslimer vilket lett till ett markant politiskt inflytande som nu även utövas rent praktiskt. Se bara på den muslimska katastrofborgmästaren Sadiq Kahn som lyckats förvandla London till häxkittel av mord, knivhuggningar, skjutningar, terrorism, syra-attacker, våltäkter osv. osv.

  De allt impopulärare brittiska politikerna måste nu krypa inför muslimerna för att desperat försöka lappa ihop sitt sjunkande valunderstöd.

  Lagens syfte är uppenbart att komma åt personer som Tommy Robinson och Pat Condell varav den första redan har suttit i fängelse för sin islamkritik. Införandet av självcensur räddar den globalistiska multukultieliten en stund till.

  Britannien går därmed i bräschen för att införa total åsiktsdiktatur och bädda för Britanniens slutliga fall inför islam. Man har ju redan tillåtit shariadomstolar i Britannien så islams diktatur ligger ligger bara bortom hörnet.

  Välkommen till det mångkulturella paradiset.

 67. Tror dom vi är korkade. Har inget med att skydda religion att göra. Enbart för att skydda djävulsdyrkan islam.

 68. Yttrandefriheten, den viktigaste och mest naturliga friheten människan har håller på att strypas i hela Europa. Utan yttrandefrihet, inge åsiktsfrihet. Utan åsiktsfrihet, tyranni. Med tyranni följer alltid folkmord. Bäva inför morgondagen, Svenskar och Européer.

 69. London har en muslimsk borgmästare , London är Europas otryggaste stad. Det säger allt. Vi går emot dystopier där mörka krafter vår rätt att tänka och tala som vi vill

  • Islam er begge deler, det er det som gjør denne ideologien spesielt farlig. Det er problemet er at mange land har lovbestemmelser om ”hets mot folkgrupp” (ikke bare mot enkeltpersoner), som kan brukes til straff for islam-kritiske ytringer.

 70. Religion är per definition vanvett! Att tro på en man som bor i himlen och dikterar hur du ska tänka och vara. Ibland kan du höra honom tala till dig och exempelvis beordra dig att mörda dina barn ”Gud prövade Abraham genom att beordra honom att offra Isak på Moria berg..” 1 mosebok 22 SFB.
  Oj vad sunt.. Måste skyddas.. Låt os lagstifta skydd mot vanvettiga barnmördare och deras lära.

 71. Jag för min del respekterar andra människor. Jag hatar inte någon människa. Däremot är jag mycket kritisk till religioner. Det har jag alltid varit. Utvecklingen under min livstid bekräftar detta. Folk vill bli lurade. Folk vill bli förledda. Folk vill ha en enkel förklaring av en komplex värld. I en modern tid har kristendomen blivit alltmer irrelevant i Sverige. I det vakuum som uppkom florerar mycket sk nyandlighet. Folk ”tror” på vad som helst, tex yoga, UFOn eller reinkarnation.
  I detta läge kommer en oreformerad ökenreligion in i Europa och Sverige med sina tillbedjare. Man har kvar apotasin och är bokstavstroende. Därför kommer all diskussion om religionen att anses som kränkande mot de troende individerna. Alla kan se att en stor del av världens konflikter beror på denna religion. Alla kan se att i stort sett alla terrordåd i världen har anknytning till denna religion. Alla kan se att bekännarna har svårt att anpassa sig och leva i ett modernt samhälle.
  Då tänker myndigheterna att man måste ”skydda” personer med denna tro och andra från kritik. Det kan vara lovvärt, men man får inte kasta ut barnet med badvattnet! Sanningen är den att religion är bara sagor, och de skall inte få något inflytande i världen 2018. Man kan inte kontrollera människors tankar och tro, men man bör vara vaksam när de anstiftar till, planerar och utför våld och hat i namn av sin tro.

  • I ett sekulärt samhälle är ”religion” en privatsak och underkastad LAGEN.
   Accepterar man inte denna fundamentala sats, då skall man resa vidare till valfritt annat land.

 72. Att låta människor vars liv styrs av feltolkad vidskeplighet ha inflytande över samhället med vidhängande lagstiftning måste stoppas. Om inte så är Iran tillsammans med Saudiarabien de värsta exemplen på vad som händer om religionens mörkermän får tillgång till makten. Exempel på länder som kan införa religiös diktatur är Erdogans Turkiet och vårt grannland Polen med en katolsk kyrka som utnyttjar sitt inflytande till att långsamt kväva det sekulära samhället och strypa demokratin.

  • Polen släpper inte in några islamister, skyddar Unionens östra gräns och kommer aldrig att tillåta ”multi-kulti” i den groteska tappning, som vi sett för mycket av – i t. ex. Sverige.

 73. Det är märkligt att just religioner ska skyddas.

  Själv anser jag att religioner helt enkelt är en galenskap, om och när de förutsätter existensen av mystiska, allsmäktiga varelser. Regler för uppträdande (tala sanning, vara god mot alla, mörda inte, stjäl inte min åsna osv) är rimliga och borde lätt kunna vara universella,

  Great Britain hållet tydligen på att försöka skära halsen av sig.

 74. Religion är väl ingen ”skyddad egenskap”! Vad man tror på är ett val och om man är uppvuxen med en viss religion och har indoktrinerats sedan barndomen så har man ändå ett val att lämna religionen när man blivit vuxen. Religion är ett livsval precis som ideologi.
  Religion ska inte ingå i lagen om hets mot folkgrupp och i praktiken är det bara muslimer men inte kristna och judar som skyddas så den lagen är diskriminerande i sig självt.
  Detta är enkel logik men ”antirasister”, ”världsmedborgare”, flumliberaler och radikala socialister har en mycket klen förmåga att tänka logiskt. Deras egen ideologiska religion blockerar vissa delar av hjärnan precis som hos religiösa fanatiker.
  Att just enbart muslimer skyddas av HMF-lagen beror naturligtvis på att de är dominerarande bland invandrarna och deras roll är att fungera som murbräckor mot nationalstaternas självständighet och skapa en lågavlönad underklass och på sikt även förödande upplopp och inbördeskrig. Detta har de cyniska angloamerikanska oligarkerna & globalisterna lätt räknat ut medan nyttiga idioter inom vänstern och liberlismen drivs av idologiska tvångsföreställningar.

 75. Alla typer av religion ska motarbetas så mycket som möjligt. Hör inte hemma i ett modernt upplyst samhälle utan ska förpassas dit det hör hemma – historien.

  Målet måste vara att få bort allt troende oavsett vilka spöken man tror på.

  Orsaken till att det fortfarande finns kvar är att det är så olustigt att tänka på att vi dör, det kommer inget bättre efteråt. Det är rent bedrägeri.

 76. ”De hårdaste straffen kommer utdelas till dem som bedöms inneha en ”förtroendeposition, auktoritet eller inflytande som missbrukar sin ställning för att uppvigla till hat”.”

  Betyder detta att dom flesta imamer kommer att dömmas till fängelsestraff ? 😀

 77. Är det verkligen ett stort problem på Youtube att det hetsas mot handikappade, kvinnor, åldringar, gravida, mödrar, katoliker, buddister, hinduer och sikher?!
  En viss grad av hets mot judar, homosexuella och transpersoner är väl tänkbart men det är säkert i ringa omfattning i så fall.
  Som vanligt handlar detta om att skydda såväl moderata som radikala muslimer men så tar man med en massa andra grupper för att dölja sin dolda agenda och falska avsikter.

  • Samma som när vår kalle anka regering talar om att de vill ha möjlighet att kriminalisera och beslagta domännamnet ”thepiratebay” för att de sprider olagligt material !

   Med små justeringar eller lite gummi i paragraferna så kan samma lag användas mot alternativa nyhetssajter som avslöjar propagandaapparaten och annan förbjuden information ! !

 78. Upp till sex års fängelse föreslås för att på internet främja vad man kallar ”fientlighet” mot personer med en ”skyddad egenskap” som ras, kön, handikapp, ålder, sexuell läggning, religion eller tro, graviditet och moderskap samt könsförändring. Men Men en våldtäkt ger max samhällstjänst ett par timmar!!

  • Ja , feminazisterna har ensam tolkningsrätt på vad invällarna får göra och det rättsliga håller med !

 79. Vad blir det då för dessa hatpredikanter inom islam som vrålar ut sitt hat och hot
  mot judar och otrogna?

 80. Växande problem på YouTube ? Det är politikernas naiva synsätt och genomkorkade beslut som är ett växande problem, ingenting annat.

 81. Jag verkligen hatar och är fientlig mot alla typer av religioner.
  Får jag 6 års fängelse nu?

 82. Men IS mördarvideos och alla islamistiska videos som uppmanar till ”död åt de otrogna”, dvs alla icke muslimer.

  De får alltså vara kvar?

 83. vad som händer i England händer här snart också!
  Passa på nu och säg vad ni tycker,det blir snart olagligt!

 84. Mussarna är ju själva så fientliga mot den övriga mänskligheten som bara ska
  stillatigande lyssna på deras hat och hot tydligen,när ska dom där åtalas för
  hets mot folkgrupp?

LÄMNA ETT SVAR