En häst i Småland har utsatts för våldtäkt i hagen. Hästen påträffades med svullnader vid underlivet och på platsen fanns en trasig pall. ”Man får väl vara tacksam att de inte har skurit hästen”, säger ägaren.

Det var på söndagsmorgonen som en hästägare i Hultsfreds kommun besökte sina hästar och upptäckte hur det låg en pall i hästhagen.

LÄS ÄVEN: Hästar blev våldtagna – Polisen: ”Känsligt – vill inte kommentera”

”Aldrig varit med om det här”

Vid ett besök i stallet upptäckte hästägaren hur djuret var svullet i underlivets yttre delar. Därefter kontrollerade man pallen i hästhagen som hade ett trasigt ben. Den erfarna hästägaren är chockad över händelsen men är samtidigt lättad över att hästen inte utsatts för ännu grövre våld.

– Det är fruktansvärt, men man får väl vara tacksam att de inte har skurit hästen. Jag har haft hand om en häst tillsammans med min dotter i 14 år men aldrig varit med om det här. Men det har ju hänt på olika platser runt omkring här tidigare, säger kvinnan till Dagens Vimmerby.

Såg en okänd bil

Kvinnan har dokumenterat hästens skador och polisanmält händelsen. En annan person i stallet uppges ha uppmärksammat hur en okänd bil befann sig i området omkring klockan 21 på lördagen.

Kvinnan vill inte uppge vilket stall det handlar om eftersom man ”inte vill hänga ut själva stallet”. Istället uppmanar hon andra djurägare att ha bättre uppsyn över djuren och även vilka fordon som rör sig i området.

– Det är bra om man håller koll på sina hästar och tar registreringsnummer på bilar man inte känner igen, säger kvinnan.

LÄS ÄVEN: Fyra hästar svårt knivskurna: ”Fick senorna avskurna”

authorimage