Genrebilder. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Hästar blev våldtagna – Polisen: ”Känsligt – vill inte kommentera”

Publicerad 12/7/2018
Annons

Under natten till torsdagen utsattes minst två hästar för sexuella övergrepp i Hult utanför Eksjö i Småland.

Hästägaren Emelia Kosel insåg tidigt att något inte stod rätt när hon skulle se till sina hästar som hon har frigående i ett visst område.

När hon anlände till hästarna på torsdagsmorgonen upptäckte hon att stalldörren var öppen, rapporterar Dagens Västervik.

LÄS MER: Mönsterås försöker stoppa djurplågeri – med flygblad på arabiska

Hästägaren lämnar aldrig dörren vidöppen. Under morgonen uppförde sig hästarna märkbart oroligt och skrek. En av hingstarna hade dessutom sparkat sönder sin box.

Bredvid hästarna upptäcktes använda kondomer och det var då som ägaren förstod vad som hade hänt. Hästarna undersöktes och det konstaterades rodnad i rumpan och ordentliga rester av glidmedel. Kosel berättar att även hennes kusin tidigare gjort en liknande upptäckt i sitt eget stall med använda kondomer.

– Det är så sjukt så det finns inte, jag har aldrig varit med om något liknande, säger Kosel.

Polisen säger till P4 Jönköping att fallet är så pass känsligt att de inte vill kommentera det.

LÄS MER: Afghaner våldförde sig på tonårstjejer under en timme

Fler hästar utsatta
Under föregående vecka rapporterades det att två hästar blivit utsatta för sexuella övergrepp av en okänd man i ett stall utanför Ronneby i Blekinge. Polisen valde efter händelsen att gå ut med en varning till hästägare i länet.

– Det kan vara bra att titta till sina hästar lite oftare eller kanske vid andra tider än man brukar, förklarade Robert Loeffel, presstalesperson för polisen i Blekinge, till BLT.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons