agenda åkesson strandhäll
Inrikes

Hätsk debatt mellan Jimmie Åkesson och socialministern

Publicerad 1/29/2018
Annons

Det finns inget haveri i sjukvården, menade Strandhäll. Bara ”utmaningar”.

På söndagskvällen möttes SD-ledaren Jimmie Åkesson och socialminister Annika Strandhäll (S) i en debatt om sjukvårdskrisen i SVT Agenda.

Strandhäll har tidigare hävdat att Sverige har en vård i världsklass och delar man inte denna uppfattning lider man av faktaresistens.

Enligt Åkesson har sjukvårdssystemet i Sverige havererat med folk som dör på grund av de långa väntetiderna. Han pekade också på den rekordhöga invandringen som ett skäl till att vården nu är hårt pressad.

Enligt Strandhäll handlar det dock inte om något haveri utan ”utmaningar” – ett uttryck Åkesson sade sig vara trött på då man kallar allt för ”utmaningar” numera.

Strandhäll gav inte mycket för Åkessons förslag till förbättringar och hävdade att SD-ledaren istället vill skära ned på sjukvården med 13 miljarder, motsvarande 20 000 sjuksköterskor.

En lögn, enligt Åkesson.

– Den som läser vår budget på riktigt vet att vi satsar elva miljarder mer än ni på tre år. Nu pratar du skattepolitik igen. Kan ni inte bara erkänna att vi är i ett oerhört allvarligt läge, sade Åkesson.

– Du ljuger. Du står här och ljuger. Vi satsar elva miljarder mer än ni gör.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1075”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons