ledsen-flicka-hijab-8663
Inrikes

Hedersvåldsutsatta barn bortrövade från fosterhem – tros ha förts ut ur landet

Publicerad 9/20/2019
Annons

Tre syskon som efter att ha utsatts för hedersvåld i familjen placerats ut i olika fosterhem är nu försvunna. Polisen misstänker att de har förts ut ur landet och två barnen närstående personer har gripits och anhållits.

I tisdags gick polisen ut med rikslarm efter att en tioårig flicka försvunnit från ett fosterhem i Bohuslän. Nu visar det sig att flickans två syskon som fosterhemsplacerats på annat håll också är försvunna.

Två personer – eventuellt barnens biologiska föräldrar – har gripits i Göteborg och anhållits misstänkta för människorov. Barnen har inte påträffats hos dem och polisen tror att de förts ut ur landet. Vilket som är familjens ursprungsland uppges inte. Internationella efterlysningar har gått ut.

De anhållna personerna har förhörts under fredagen av enheten för grova brott i polisområde Fyrbodal och nya förhör ska hållas i helgen. Enligt polisen finns uppgifter i utredningen som tyder på att de båda har haft med barnens försvinnande att göra.

De är oklart hur de som fört bort barnen har fått reda på var de varit fosterhemsplacerade. En teori är att barnen själva berättat det i kontakter med närstående.

Enligt uppgift ska den tioåriga flickan inte ha förts bort med våld utan följt med en person frivilligt, något som indikerar att det varit någon hon känner.

De båda andra syskonen uppges ha varit försvunna ända sedan i juli men av oklar anledning har polisen inte fått kunskap om detta förrän i samband med att den tioåriga flickan försvann.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1044Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons