Enligt rapporten från inrikesdepartementet skickas omkring 3 000 barn varje sommar till skolor i Pakistan där de lär sig en ”glorifierad version av jihad”. Man oroar sig för att studierna ska leda till radikalisering – vilket skett förut.

En så kallad Madrassa är en institution för islamiska studier och högre islamisk utbildning, inte sällan i anslutning till en större moské.

”Det är högst troligt att den här utbildningen i Pakistan, även för korta perioder, ökar risken för exponering av extremism för brittisk-pakistanska barn”, säger en källa.

Två av de fyra muslimska terrorister som genomförde bombattentaten i London den 7 juli 2005 hade innan dessa genomfördes deltagit i studier i en pakistansk Madrassa.

Brittiska pengar
I Pakistan finns uppskattningsvis 20 000 skolor av denna typ och då pakistanska föräldrar tar dit sina barn gör man det under förevändningen att de ska hälsa på släkten. Enligt rapporten finansieras vissa av skolorna med pengar insamlade i Storbritannien. Man befarar även att brittiska skattebetalares pengar kan ha hamnat här.