En historisk kyrka i Frankrike vandaliserades under förra veckan. Målade fönsterrutor krossades och en nästan 200 år gammal orgel har förstörts.

I februari rapporterades det att nio kyrkor hade blivit vandaliserade runt om i Frankrike på elva dagar. Den 3 mars upptäcktes ännu en vandaliserad kyrka. Det är den 800 år gamla klosterkyrkan Saint-Denis belägen i en av Paris invandrardominerade norra förorter, som beskrivs vara en så kallad ”no-go-zon”, som har fått flera delar förstörda, rapporterar Le Parisien.

En organist upptäckte först att kyrkans orgel, som är tillverkad någon gång mellan år 1834 och 1841 och anses ha historisk betydelse för Frankrike, var totalförstörd. På tisdagen konstaterade man ytterligare skadegörelse i kyrkan. Två lås hade brutits upp och två målade glasrutor krossats. Fönstren ansågs ha historiskt värde eftersom de reparerats och målats strax efter den franska revolutionen.

Kardinal Robert Sarah kommenterade förstörelsen på Twitter. ”Det här är den sorgliga återspeglingen av en sjuk civilisation som låter sig svepas bort i ondskans nät. Biskopar, präster och de troende måste behålla sin styrka och sitt mod.”

Migranter attackerade kyrkan
För snart ett år sedan stormade migranter och vänsterextremister klosterkyrkan i ett försök att ockupera den och protestera mot en lag som skulle stävja illegal invandring till landet.

https://www.youtube.com/watch?v=Vw_tTPMSmdg

LÄS ÄVEN: Afrikansk kardinal beklagar utvecklingen i Europa: ”Andra kulturer kommer att ta över”