knivman 83663
Inrikes

Högg skolkamrat – tillåts ändå gå kvar på skolan

Publicerad 6/5/2018
Annons

I onsdags knivhöggs en elev på en skola i Märsta av en annan elev. Gärningsmannen är identifierad men är trots det inte avstängd från skolan. En i personalen menar att det är en säkerhetsrisk att han få gå kvar, enligt tidningen Märsta.nu.

Det var vid 14-tiden som dådet skedde. Läraren hävdar att det går att neka undervisning om man hänvisar till att det annars är en säkerhetsrisk, enligt en källa till tidningen.

Knivmannen ska dessutom ha skrutit om dådet samtidigt som offret går på samma skola och är rädd för att drabbas igen. ”Konstig situation” säger en i personalen som menar att även de anställda på skolan är obekväma med situationen.

Rektorn säger i ett e-postmeddelande till tidningen att eleven ”fått en varning”, som han menar är en disciplinär åtgärd. Han vill inte kommentera fallet ytterligare med hänvisning till den pågående polisutredningen och hänsyn till familjerna.

Enligt rektorn är disciplinära åtgärder inte för att straffa och åtgärderna ska istället leda till ”ändrat beteende” så att situationen blir bättre både för den knivhuggande eleven och de andra på skolan.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
850Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons