Statsminister Magdalena Andersson (S) fortsätter att få högt betyg i förtroendeundersökningar. I DN/Ipsos aprilmätning uppger hela 55 procent att de har högt eller mycket högt förtroende för henne. Samtidigt sjunker förtroendet för oppositionens partiledare.

Det svenska samhället har den senaste tiden stött på allt fler problem – med dödsskjutningar, barn- och ungdomsrån, våld mot polis, korankravaller, och höjda priser på el, drivmedel och livsmedel – till följd av förd politik. Men trots detta står statsminister Magdalena Andersson högst upp på prispallen när det gäller förtroende hos väljarna.

Ulf Kristerssons förtroendebetyg, jämfört med Anderssons 55 procent, har sjunkit med fem procentenheter sedan i mars till 34 procent. Motsvarande siffra för Jimmie Åkesson är 27 procent, jämfört med 29 procent månaden innan.

Andersson om arbetslösheten: ”Positivt att många SÖKER jobb”

Under en pressträff på första maj kommenterade Magdalena Andersson det faktum att Sverige har bland EU:s högsta arbetslöshetstal. Hon kongtrade dock den dystra uppgiften genom att beskriva det som positivt att det i varje fall är väldigt många som söker jobb.

På motsvarande sätt pekade statsministern också på det positiva att det i Sverige finns ett väldigt högt arbetsutbud. Detta i stället för att prata om att väldigt få av de arbetssökande är kvalificerade att ta dessa jobb

LÄS ÄVEN: Förtroendet för Magdalena Andersson alltjämt högt