Ett antal republikaner har drivit målet om delstatens valresultat ända upp till högsta domstolen. Där blev det dock ett kort och koncist nej.

Striden har handlat om att stryka alla poströster på vilket man fick avslag från Pennsylvanias högsta domstol i slutet av november. Detta tog man sedermera vidare till landets högsta domstol där man ville stoppa eller annullera certifieringen av Pennsylvanias val under tiden saken överklagas i delstaten.

”De ber domstolen att genomföra en av de mest dramatiska, söndrande juridiska ingrepp i republikens historia. Ingen domstol har tidigare beordrat en annullering av en guvernörs certifiering av resultatet i ett presidentval”, skrev delstatens advokater till högsta domstolen.

Med en mening avslogs begäran:

The application for injunctive relief presented to Justice Alito and by him referred to the Court is denied.

Därmed står delstatens certifiering av Joe Biden fast.

LÄS ÄVEN: Trumps jurister presenterade bevis för valfusk: ”Trump vann”

På tisdagen rapporterade Samhällsnytt att Texas chefsåklagare lämnat in en stämning av Georgia, Michigan, Pennsylvania och Wisconsin till högsta domstolen där man menar att lagar och regler i hanteringen av valet inte följts. Stämningen får nu stöd av Georgias senatorer Kelly Loeffler och David Perdue.