Foto: LeRoc.

Holländska regeringen avsätter tiotals miljoner för att terrorsäkra järnvägsstationer

219 Shares

Motsvarande 37 miljoner svenska kronor ska användas till åtgärder för att ”matcha den nuvarande hotnivån”, som infrastrukturminister Stientje van Veldhoven uttrycker det, vid sex järnvägsstationer i Holland. Arbetet inleds i år.

Bland järnvägsstationerna som omfattas finns bland annat de i Amsterdam, Rotterdam, Haag och Utrecht. Någon officiell anledning till beslutet ges dock inte. Attacken där en afghan knivhögg två amerikanska turister på Amsterdams centralstation i fjol ska inte heller ha något med det hela att göra.

Oavsett vad som påstås relaterat till de nya åtgärderna råder det inget tvivel om varifrån terrorhotet kommer – liksom i flertalet andra europeiska länder är det islamistiska extremister som utgör det största hotet.

Tidigare i år uppgav en holländsk säkerhetskälla att jihadister planerade en attack i landet. Hotnivån i Holland ligger för närvarande på 4 av 5, en nivå den legat på i flera år, vilket innebär en reell chans för en terrorattack.

Liknande åtgärder har redan tagits på järnvägsstationer i andra europeiska länder.

219 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.